Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница

Все по-млади хора са сред заразените с COVID-19 у нас
29 юли 2020 11:39, Ния Христова
158
Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница
Снимка: БГНЕС
Последните няколко седмици се набюлдава подмладяване на заразените с COVID-19 у нас, рисковата група продължава да е същата - над 65 години и с придружаващи заболявания. Това заяви главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. 
 
"50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания", каза Кунчев. 
 
Той подчерта, че все още се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че все по-повече се доближаваме до критичната граница на хоспитализирани. Сега те са 699.
Още по темата
 
"Стигне ли 1000, ще затрудни системата, на отделни места, не навсякъде, все пак системата се справя, ако се запълни и резервът, ще създаде проблем това", обясни Кунчев. 
 
"Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните", добави още главният държавен инспектор. 
 
Той е категоричен, че твърдението, че хората с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от COVID-19, не е вярно. 
 
"Има наблюдения в "Пирогов" и Александровска, изводът е, че огромна част умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92% от хората, което влизат с COVID-19, умират от него", изтъкна главният здравен инспектор. 
 
Кунчев заяви, че се наблюдава и повишаване на заразяването в офисите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво точно предлага като решение? Всички да седят затворени вкъщи сигурно.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисоффф ,на него ги обясни теьи цифри. Страхливеца който клекна на кръпмарите, предаде народа си, за касс бира и чаша вино.Нвма фърцава която да свсля ДДС нс кръчмитеи алкихола в тях.Ксто им свсли ДДС да не е поевтинвло някъде. Гушкане нс печалбички. С туризма пълнс подигравка, Лозенец днес плажа, чадър шезлонг за двама цена 0 лева, дааа ама задължителна консумация 60 лева.Е мсй в Гърция беше док и кафе коиъо надсли са 30 евра.
110
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрии се лъ.жец! Бездарно докторче. Я заминавай при приятеля си Манафчииски и да не те виждаме вече. Боко, сега ще опита да затвори държавата,ама няма да му се получи този път.
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А преди 5000 години тигрите и мечките са изяждали хората още като са били бебета.А па преди 50 000 кой знае какъв ужас е било !
108
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Замислен 104Грешка! Преди 500 години средната продължителност на живота е била под 30 години! Много са мрели преди да навършат 2-3години! Без лекари, зъболекари, ваксини, антибиотици .... и сега би било същото!Цивилизацията не ни прави с нещо повече от онези хора някога! Сега сме родени и в такова време живеем!Китайците имат поговорка: "Проклет да си да живееш в интересни времена".
107
4
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Забелязвате ли как всички от НОЩ малко помалко заприличват на Пеевски.
106
6
 
12
 
! Отговори
Доц. Мангъров преди 3 години
Къде се изпокриха плъховете от НОЩ??? Скучно ми е!! Ха ха ха ха!!
105
12
 
6
 
! Отговори
абе преди 3 години
фигуранта да излезе с официално изявление в медиите и да обясни : има ли вирус , и има ли той ( вируса) почва у нас !
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до замисленА нима доматите в магазина не са ГМО ! - та те в оранжериите се отглеждат без нито една щипка пръст, някаква боза от химикали в едни корита и растат с часове.То вече и месото не е месо ! - слагаш го на скарата и не мирише на месо и няма вкус.А като сложа домашно мирише на 200метра !
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 109България не може да печати долари. Само лев. Като е е толкова добре сега с 1700 лева за долар (1,70 ксотови лева за долар), защо хоратя бягат от страната и протестират. 30 години минаха и страната става по-зле от 1996 г.
102
2
 
13
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Така, 2 пъти аз давах обяснения /писмени/ в управление на МВР по повод, че съседка на етаж под мен /на 84 години/ твърди, че и разменям запематените програми на ТВ. Два пъти, аз писах на ръка колосални простотии защото сигнала е подаден към прокуратурата! Само да ви светна как работи системата.
101
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 99"Костов и Борисов прогониха младите на гурбет в чужбина и те се заразиха и без визи заразиха и цяла България. Сега ЕС и НАТО се усетиха и слагат нови визи и карантини на българите и ето ни еврозона и евроатлантически ценности след като ни заразиха съсипаха и държавата."А кой направи долара 3000 лева и фалира банките със спестяванията на хората!? Бате Румен Гечев! Кога - при Жан Виденов! Айде пътя за Сусурлево!!
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ЗамисленДа го цункаш замислено!
99
4
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Новия лъжльо Кунчев , замества все "по-успешно " старият - Мутавчийски...
98
8
 
9
 
! Отговори
Замислен преди 3 години
Стига с тия мантри за отровена земя, фалшиви домати и ГМО! Наистина ми писна! Умират си хората. На по 80 и 90 години. Само преди 500 години средната продължителност на живота е била 45 години !!! Създаваш поколение, обгрижваш го докато се самовъзпроивиде и точка! Природен закон! Вируси и гадини си е имало винаги!
97
2
 
11
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
Сега е момента който се заразява да се заразява, защото после няма да има свободни места в болниците!
96
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече никой не вярва на манипулациите ви!
95
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксър може да бъда само човек с психически увреждания.
94
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Имаше едни ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена....ЛИПСВАТ МИ!Да не са карантинирани?Ама много цветисто проклинаха и пустосваха!Къде са, че да ни пратят пак в интензивното доброволци!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гурбет?Що за тпa дума турска ли е или poмcка?Не ми замърсявайте езика с приматски диалекти на полухора.