Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

Президентът заяви, че българите отхвърлят пропагандата
Обновена: 6 авг 2020 11:34 | 6 авг 2020 11:25, Веселина Йорданова
291

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че българите отхвърлят пропагандата и имат право да знаят какво е истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на "днешната безпътица".

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и може да се преодолее единствено с активна гражданска позиция, каза той при представянето на първата част от проект за Национален стратегически документ. Той е разработен от Стратегическия съвет към президента.

Според него е необходимо да имаме ясна и детайлна картина на ситуацията, за да разберем причините, поради които стигнахме дотук, да осъзнаем в дълбочина и едва тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето.

"Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. И вчера отново заяви, че в последните три години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата", изтъкна държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 48Да, да, ясно, разбрахме. Така чувах да казват през 1989 година: БКП ще си остане на власт още поне 10 години и Тодор Живков ще си остане държавен глава докато не умре на поста си...
37
4
 
26
 
! Отговори
До президента преди 3 години
Хващай си багажа и бегом към любимата ти Русия! Вземи и другарите си от БСП, че нямаме нужда от такива индивиди!
36
10
 
27
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Съд и затвор за националния предател ГУМЕН ГАДЕВ !
35
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, съветниците ти гола вода. Никакво излъчване на Президент нямаш, никаква политика, никакво позициониране, никакви възгледи, едно и също монотонно дуднене. Пълен провал си. Плевнелиев поне защитаваше някакви каузи и си го казваше, ти само мрънкаш и хулиш! По-долу те сравниха с Корнелия, съгласна съм с коментара, дано някой от твоите чете коментарите за теб! Дали ще ти светне, едва ли!
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Бойко Борисов ви поздрави с "Добро утро!", винаги поглеждайте нагоре да видите къде е Слънцето!Обикновено то е на запад.
33
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
единственото предимство на фигуранта е че добре стой на снимки при приемането на войската по празници...по отношение другите му дейности си копае дъното. Единствения президент с повече признание на изток отколкото в ЕС...жалко...
32
13
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Вожда не знае кой му рови из спалнята, не знае чии са теа биячи на конференциата МУ, не знае къде са едни 700 милиона от Черепа, не знае за едни 16 милиарда от невнесено ДДС в хазната, не знае за къщата в Барсилоната, не знае за сараите на Доган, не знае за фурмите от Дубай, не знае за "колибката" на Шехеразадата, не знае за апартаментите на Цецо, Пацо и прочие, не знае за ...Ама ТОЙ въобще знае ли нещо? И тоа *** иска да управлява!? За едно нещо наистина е прав оня чалгар - Славиту - наистина нема такава държава!
31
7
 
22
 
! Отговори
А бе, Радев! преди 3 години
А бе, инициаторе на разединяването на нацията!Ти президент ли си или партиен ръководител?Накарай някого да ти обясни разликата между тези две понятия, та дано успееш да разбереш колко нелепи са напъните ти да размахваш някакви стратегически документи, уж с цел да подредиш нещата, които толкова старателно се опитваш да разбъркаш и дестабилизираш по нечия команда.Засрами се!
30
25
 
9
 
! Отговори
Ема преди 3 години
Президентът Радев е достоен и интелигентен президент.
29
2
 
2
 
! Отговори
GALQ преди 3 години
До АнонименКато си толкова отворен защо си анонимен бе.Така сте свикнали да се криете като мишки.
28
6
 
20
 
! Отговори
Асматик преди 3 години
Карай си самолета пич и ако си истински мъж, ходи да събориш някоя кула, а не вентилирай напразно въздуха в помещението!
27
5
 
24
 
! Отговори
Щварцмюлер преди 3 години
Дъpтaта сверкърва пак се изсули от някъде и започна да дудне и да насажда паника и омраза.
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Като дали джипка на мамуна, как няма катастрофирате?
25
6
 
19
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Тоя верно ще запали гражданска война.***,тъпе направо объл.Речи мушапкар и фигурант и не се занимавай с него.
24
7
 
22
 
! Отговори
Илюзорен свят ли? преди 3 години
За десетина години България отиде много, много напред.Не казвам, че няма злоупотреби. В коя ли държава ги няма? Но намаляването на броя и видовете на случаите на злоупотреби ще става постепенно, с укрепването на гражданското общество, което комунистите успешно разрушиха и наченките на чието възраждане така героично" препъват!Радев да не третира българите като бавноразвиващи се, които лесно могат да бъдат залъгвани!
23
10
 
27
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Радев пак забравя, че стана президент само и единствено заради решението на ГЕРБ да участват с неизбираем кандидат. В такива моменти на умопомрачение започва да си въобразява, че нещо в държавата зависи от него и току се изцепва с поредното си неадекватно изказване.
22
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-рано мислех, че с Плевнелиев сме стигнали дъното,но Радев показа какво значи истинско дъно.Вече 5 години седи и само боботи и излъчва омраза.Как пък поне веднъж не каза нещо добро. Толкова прилича на Корнелия, ЧЕ НЕМАМ ДУМИ.Как пък веднъж не каза нещо положително. Но поведението му в началото на пандемията беше върхът. Всеки държавен ръководител се стреми в такава ситуация да консолидира народа за борба, те с Корнелия изпаднаха в истерия. Хич да не си и помисля пак да се кандидатира.
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, предателю, ти който застана срещу българските институции, Оставка, импийчмънт за тебе, създаде хаос и тласкаш България към икономическа криза, социална криза, при все че имаме здравна и водна криза все проблеми от национално и стратегическо значение. Ще ти потърсят сметка, като напуснеш президенството, тогава ще те видя!
20
4
 
26
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Ало, шпиц командира. Аз съм статистиката. Работя едно и също от 2003г.. Никога не съм бил по-добре финансово. Никога средата за съществуването и развиването на моята работа не е била по-добра. Никога не е правено толкова за насърчаване на инвестициите. Лихви за граждани и бизнес, рекордно ниски, приемане в чакалнята съответно след време и в Евро зоната, където доходите на присъединилите се доказано се вдигат. Каква е твоята статистика?
19
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С няколко думи избрахме си президент комунист пионка на Путин. Или може би ни го назначиха пак като едно време от Москва.