Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки

В двете области се забраняват сватби и кръщенета
24 окт 2020 07:49, Елка Василева
68
Първи в България: Сливен и Перник затварят барове и дискотеки
Снимка: архив, БГНЕС

В редица европейски страни вече се предприемат мерки не на национално, а на местно ниво, които включват затваряне на дискотеки и барове. Първи в България това направиха Перник и Сливен.

Барове, дискотеки, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито затварят в Перник и Сливен, като заповедта влиза в сила от 24 октомври. Забраняват се и празненствата на закрито, включително сватби и кръщенета. Работното време на ресторантите и кафенетата се намалява до 22.00 ч., при условие че гостите на заведенията спазват дистанция на не повече от 2 кв. метра.

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се преустановява дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

Още по темата

Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Кметът задължава да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на общината за спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в превозните средства и недопускане на лица без защитни маски за лице. Наредено е и осигуряването на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Задължително е носенето на защитни предпазни средства на пазари, тържища и други сходни места.

До 2 ноември в област Сливен пък се забраняват посещенията в дискотеки и барове, както и груповите празненства. Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември, включително, се въвеждат временни епидемични мерки на в област Сливен.

В посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове, и в други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат и групови празненства на закрито, в т.ч. сватби, кръщенета и др.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
Да ги затворят навсякъде, какво чакат?
34
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В софия кво чакаме да почине някои в бара
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епа тогава я че запалим голфо и че одим на дискотека у КняжевоОти по на изток не слушат Миле Китич
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звучи все едно са решили да експериментират какво ще стане ако в даден район затворят баровете и дали ще има А: реакция и протести и Б: намаляване на заразените.Тъй като е само експеримент не ме интересува. Но от сега мога да им кажа какво ще стане: Слаба реакция от хората понеже е временно и почти никакво намляване на броя заразени, за което си има причини, но не заслужават толкова много да им пиша. Училищата са главният развъдник.
31
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За радост няма да са последни. Всички ще затворят, защото това в момента е безумие.Заради образование и кръчми да умират хора.
30
13
 
30
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Браво на тези кметове! Но най-много заразени са в София и Пловдив. Там какво чакат?А и много по-важно е да се затворят училищата. Все още там ходят повече ковидпреносители.Кметовете, ако могат, да го направят. Това е важното сега!
29
3
 
25
 
! Отговори
Торашко преди 3 години
Сега като излезне щатната оплаквачка *** Р.Алибег. да ревне как щели да фалират ,не можело да ги затварят ......те били гръбнака на икономиката,заведенията разбирайте живо чудо ще стане.
28
4
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
А погребенията забранени ли са ? За един доктор с Ковид питам.
27
12
 
17
 
! Отговори
Домошар преди 3 години
Аз съм асоциален тип и изолацията не ме засяга изобщо, дори се радвам че чалга/кафене/дискотеко - културата е на изчезване. Идва времето на виртуалния свя, където оцеляват еволюиралите.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се споменават казина и игрални зали?!?
25
2
 
5
 
! Отговори
До ЦИНИК преди 3 години
Много си npocтo
24
10
 
10
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Аз даже не знаех че по тези села има дискотеки.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Стара Загора кметът се скъса да провежда панаири,фестивали,базари,ралита,ретропаради и т.н. Все мероприятия,събиращи тълпи от хора на едно място. Сега вероятно до 2-3 седмици с оглед на влошената епидемична обстановка ще затвори училищата и парковете!
22
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа,,драги уфци, искат да ви върнат обратно 60 хиляди години назад, да мучите нечленоразделно и да се кланяте на дървения господ. Вирус няма и болни от тази измислена болест също няма.
21
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да затварят и да предизвикат невиждана досега икономическа криза у нас предлагам да намалят количеството на питиетата в кръчмите: малкото да е 25 мл., а голямото: 50. Но да запазят цените. Хем ще намалеят ходещите, йем ще подпомогнат икономиката, хем ще си вдигнат печалбата, хем няма да се напиват особено клиентите и да губят фокуса от противоепидемичните мерки!
20
10
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Браво! Когато правителството и НОЩ ги е страх да затварят заведенията и да угодничат на "бизнеса", кметовете и областните управители са ход! Адмирации, дано всички градове и паланки да го направят! Не може да затварят училищата, а дискотеките не!
19
7
 
4
 
! Отговори
До Ха преди 3 години
0ли,в Перник кмета е от ОПГ бсп-дпс
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като пролеттта, Сливен затворен, но в селата си щъкат свободно.
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СофияНикой не ти пречи да се завреш под кревата .
16
7
 
12
 
! Отговори
София преди 3 години
Да взема пример и да прилага мерките!!!!