Войната ни с Германия - комунистическа или отечествена?

"Операция История" с търсене на историческата истина
69

Трябваше ли България през 1944 година да воюва с хитлеристка Германия. Напразна ли е била саможертвата на дядовците ни в края на Втората световна война?

Не сме ли дали жертви без да постигнем нищо, само за да угодим на комунистическия Съветски съюз.

Има хора, които твърдят, че без тази война България би загубила много територии. А победите на нашите бойци
са реабилитирали страната ни в очите на цивилизованото човечество, воювало срещу нацизма.

За тези мрачни времена в предаването "Операция История" по Bulgaria ON AIR говорим с един боен пилот - проф.Димитър Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Комунистическа, но неизбежна. Макар, че румънци, чехи, унгарци и други явни съюзници на Райха се измъкват по.леко от нас
6
2
 
3
 
! Отговори
Леон преди 3 години
Представете си че "някой" отчужди всичката земеделска земя в ББъл-ия със закон. Полу комунизъм. Рента се плаща на държавата. В замяна държавата плаща пожизнена, допенсионна пенсия от 344лв. на всеки бъл ."гражданин", доказал със документи ,че е бил на територията на страната за 5год. или 60 месеца през последните 10 години.......Много малко вероятно!...80% от 50% български гражданки без работа и на гърба на съпрузи, родители и спонсори няма да могат да докажат ,че въобще са български граждани!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не получихме, защото трябваше да ни вземат за 5 години подкрепа на фюрера. Чърчил какво каза за бомбардировките "лекарство", това казва. Добре че не се стигна до ампутации. Въобще не прави чест медия да опошлява дадения кръвен дан през тая война. Не им обръщайте внимание целите им са други.
4
0
 
20
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Най-често в науката се използва определението - Участие на България в заключителната фаза на Втората световна война.Нито е отечествена, нито комунистическа.
3
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са намери в техните архиви документи доказващи че Сталин се е готвел да нападне западна Европа и да наложи комунизма от Испания до Исландия Просто случайно Хитлер го е изпреварил
2
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не сме си изпрали.Единствен Хитлер ни обещава Южна Добруджа и ни я върна през 1940та.Вт. наречената "Отечествена война" загиват за Сталин и комунизма 43 000 български момчета. Нищо не получихме за това - нито Македония, нито Беломорска Тракия. Румънците, които за разлика от нас изпратиха войски да се бият на страната на Хитлер и 1 милион румънци загинаха край Сталинград, Сталин им остави Трансилвания - чисто унгарска област. На нас - нищо, ядец.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито отечествена, нито комунистическа.Реал-политическа за да си поизперем кирливите ризи на нацистки съюзници до септември 1944.