БЛС: Самолечението е опасно!

Ако имате симптоми се обърнете към личния си лекар
11 ное 2020 16:15,
25
БЛС: Самолечението е опасно!
Снимка: БГНЕС

Във връзка със зачестилите публикации в социалните мрежи и сайтове, написани от лекари и представящи се за такива, в които се съдържат конкретни терапевтични схеми за домашно лечение на симптоми на Covid-19 или на положителни наCovid-19 пациенти

От БЛС заявяваме:

-Самолечение е изключително опасно!

-Част от медикаментите, които се тиражират, биха могли да доведат до свръх натрупване в организма, което да причини внезапно и остро кървене в организма. Друга част от препоръчваните медикаменти са  откровено безполезни в ситуацията и представляват търговска реклама на хранителни добавки.

-Протоколите, които се публикуват в научните издания, не съдържат конкретни търговски марки. Те се  изпълняват от квалифицирани медицински лица и не служат за самолечение от страна на пациентите.

-Срещаната повторяваемост на препоръчваната терапия от лекуващите лекари на симптоматиката на остро вирусно заболяване е привидна. Тя е съобразена с индивидуалното  състояние на пациента и не може да се използва като универсално лекарство за всички. Отпуснатото на близък лекарство не трябва  да се взема без консултация с лекар.

Призоваваме гражданите при симптоми да се обърнат към личния си лекар, който ще им назначи индивидуална терапия. Нека да бъдем отговорни и да не се доверяваме на публикации, които ни „лекуват“. Самолечението е опасно!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-Е ЩО ДА ПРАВИМЕ?-ТОВА НЕСТАВА-ОНОВА ВРЕДНО-ЕМИ ДА ЗАПИВАМЕ И ТОВА Е.-ПА ЩО ДОЙДЕ.ТО ТАКА ИЗЛИЗА.
22
0
 
3
 
! Отговори
До22 преди 3 години
Самолечението е опасно.Ако не си от "богоизбраните" и лечението е опасно.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли, къде да ходим тогава, на врачка? Щото в болниците не приемат болни
20
0
 
8
 
! Отговори
Вярно е. преди 3 години
Аз от параноя, започнах да пия Аспирин с Витамин Ц.Започна да ме боли стомаха и се оказа, че от многото пиене на бира, вероятно имам гастрит, а Аспирина го отключи.Сега пия по-малко бира и не пия Аспирин. Ям плодове и зеленчуци, кисели млека. Пия повече вода и се чувствам значително по-добре.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До VАлоуу, супата, шкембе чорбата нещо хич не е съгласна с тебе.
18
4
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Опазил ме Господ от докторята! Знам как да си поддържам здравето, а ако нещо случайно се опита да тушира имунитета ми знам как да го неутрализирам.
17
1
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А, и мангърчето покрай всички откровени глупости които наговори за едно е прав - за аспирина като антикоагулант.
16
6
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
Добре де.Всичко е биохимия.Онова момче което докторите са убили не стига че са го третирали с 4 вида антибиотик,всеки от който убива милиони наши клетки и отслабва имунитета ами и не са му позволили да взема витамини и протеини. Накарали са го да яде само супа.Не е нужно да си лекар за да разбереш че са го убили чисто биохимически.В супата се съдържа само вода и въглехидрати.Топлинната обработка разрушава витамините ,а супата не е богата на протеини.Мафията герб и техните,,доктори,,са го убили
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това заявление е лицемерие и наглост.Информираното самолечение е по добро от висене по болници без персонал, от лечение от недоучили фелдшери и търгаши представящи се за доктори. Повечето доктори са извън бг, тука повечето са некомпетентни и/или търгаши. Много са малко специалистите .Пушилката е за да ви уплашат предимно и да отвлекат вниманието. Пълна лъжа е че умрелите са от вирус умрели. Четете и се лекувайте навреме, ако има нужда.
14
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А джипитата - неграмотни.
13
2
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз препоръчвам на хората да се запасят с витамини D,C,E. Цинк и Селен. Преди да са свършили ! Защото ще свършат ! Също така осцилококцинум е препоръчван от индийците като хомеопатичен продукт. При положение, че в момента се месят грип и covid е добре да се взема Тамифлу при изразени симптоми. Поне грипа със сигурност ще отшуми. Също така е добре да се направи и рентгенова снимка на бял дроб. Всичко това е от джоба и не е евтино, но това е положението. Здравеопазването е под всякаква критика.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личната не вдига телефона от началото на пандемията. Кво праим?
11
1
 
13
 
! Отговори
87400 преди 3 години
Личният ми лекар препоръча да лекувам коронамируса си с Нурофен. Нямаше информация за направление за тест. не знаеше нищо за Сумамед и Азитрокс. Три дни вече от РЗИ никой не ме търси. КОГО ДА ЧАКАМ, ЗА ДА ЗАПОЧНА ЛЕЧЕНИЕ? ГОДО НЕ ИДВА, А И БОКО Е В ОПИЯНЕНИЕ ОТ ЛИЧНОТО СИ УСПЕШНО ОЗДРАВЯВАНЕ. Съобщете с какво се е излекувал.
10
3
 
9
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Много от "загиналите" от последните дни са именно в резултат на такива практики, като трябва да кажем със съжаление, че те масово се прилагат и от редица лични лекари и болници
9
1
 
17
 
! Отговори
радомир преди 3 години
Самолечението е опасно, но е по-добро от никакво лечение, когато няма места по болниците. В повечето места, по болниците няма места, няма и спешна помощ, идва слад половин ден, няма и лекарства по аптеките, положението е оправяй се сам. Държавата не я търси, тя е над тези проблеми.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нищо на света не влизайте в болница освен ако не искате да излезете в ковчег. лекарите са се увълчили да трепят хора за пари.
7
1
 
8
 
! Отговори
У дома имам преди 3 години
само две лекарства - аспирин и ракия. Абсолютно всичко лекувам с тях. Когато случая е много тежък ги смесвам. Надявам се и този път да свършат работа. Заради Мънгаров може да добавя и чай.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв хаос съм сигурен, че няма никъде по света...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЛС, а в болниците с кво лекуват? Аре писна ми. Ще ходя на лекар да им влизам в статистиката.. И да пукна пред болницата.Как ли пък не.
4
0
 
12
 
! Отговори
Благодаря ви преди 3 години
обаче българина поради перманентната забатаченост на здравната система си е сам лекар и фармацевт и нормално си се самолекува. На пръстите на ръката се броят хората, които познавам да си купуват антибиотик с рецепта, а да не говорим за огромното количество маняци на здравословния живот дето пият де що има витамин, минерал и добавка. Опасявам се скоро покрай призивите за даряване на кръвна плазма да не се появят вампири дето атакуват по тъмна доба да пият кръв от преболедували.