Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки

Уморени сме от антибългарската кампания
12 ное 2020 18:45, Александър Попов
193
Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки
Снимка: Министерски съвет

Огромна част от анкетираните (81,1%) категорично заявяват, че страната ни трябва да подкрепи съседите ни за еврочленство само и единствено, ако Северна Македония признае общите си исторически корени с България, сочи ново проучване на "Барометър".

Още по темата
На тази база може да се каже, че обществото ни е уморено от дългогодишната антибългарска кампания и не е склонно на повече отстъпки, независимо от причината за тях – сантименталност или геополитически интерес.

За 9,1% не е приключен и въпросът за езика, говорен в Северна Македония – според тях подкрепа за членство в ЕС може да бъде дадена едва след като Северна Македония признае връзката му с българския език.

Много малък е делът на крайните и категорични мнения – 4,9% отказват подкрепа при каквито и да било условия, докато 2,9% са на диаметрално противоположно мнение, че България безусловно трябва да подкрепи съседката си в нейната европейска интеграция.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не на омразНИКОГА ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАЦИЯ, НИКОГА ПОВЕЧЕ ЛИБЕРАЛИЗЪМ ,НИКОГА ПОВЕЧЕ САТАНИЗЪМ!
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не на омраз Да на евроценностите ,да на гей парадите ,да на наркоманията ,алкохолизма ,еднополовите бракове ,да на *** идеята ,да на многополовите ,да на корупцията ,да на Сатаната и демокрацията !
117
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Е Е, къде е по -дяволите ,ако не в македонските земи ,манастира Св.Климент Охридски ? Да не е в Делиормана или в Трънско .Или е в Добруджа ?
116
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои сме ние? Ами ние сме тези, от които зависи да влязат в ЕСЩом не искат да се държат цивилизовано,щом държат да обиждат и обругават, въпреки, че подписаха договор за добросъседство, щом искат да крадат истори на чужда държава, щом не им харесва, че техните деди са се мислели за българиДА СИ СЕДЯТ ИЗВЪН ЕС.НИЩО ЛИЧНО.
115
3
 
8
 
! Отговори
Не на омраз преди 3 години
Братушките дето много ни обичат не успяха със протестите и сега натиснаха наще братя мангупи от към македонията!Нинова си изведе ноктите от притеснение дали пък сега няма да пробият!!НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО ГОСПОДСТВО НИКОГА ПОВЕЧЕ СОЦИАЛИСТИ(КОМУНИСТИ)!!!!
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Да ама ,000000..1 ...% ,т.е .управляващата ни Мафия ,са склонни да ни продадат .И ще ни продадат . Видими резултати от ГЕРБ ! . .И ПатрЕотите !
113
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кои сме ние да им казваме каво да правят?ако се замислим - българите сме едно разпокъсано по света племе, а България претендира за битието на всеки българин по света. Нещо като славяни, дето искат славянска държава на всичките слявяни, та и ние - държава на всички българи!
112
2
 
10
 
! Отговори
Е преди 3 години
Нали досега все отстъпки, и накрая храни куче да те лае ! Да ги вкарва в ЕС оня, дето твърди, че славянската писменост била създадена "някъде по македонските земи" !
111
2
 
15
 
! Отговори
акуд преди 3 години
с. македония нещо май не разбира нещата , никой не ги спира да се наричат македонци и техния селски диалект да наричат македонски език!!!! но това което искат е същото аз да поискам да наложа , че АДОЛФ ХИТЛЕР е французин и , че лидер на французите е избил милиони евреи. ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ, а това ,че се мислят с. македония за държава си е тяхна работа и България първа ги призна . друг е въпроса ЕС дали искат селяни със селски комплекси в съюза.
110
20
 
6
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Да слагаш вето на държава, когато никоя друга страна не го прави, показва че сме враждебни, а не братски народи. Когато играеш lose-lose сценарио( България така нищо няма да спечели, както и С.Македония) тогава, нещата не отиват на добре. Проблемите само ще си останат и решение със сигурност няма да последва.
109
4
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Казус няма.Има само продажни политици.
108
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що Македония се класира на евро 2020.А ние се излагаме и на футбол и политика.
107
4
 
13
 
! Отговори
Горд Македонец преди 3 години
Предлагам България да стане част от Велика Северна Македония! Проблема е решен!
106
4
 
13
 
! Отговори
да втасат преди 3 години
Трябва малко да втасат, после ще проумеят, че сме братя за винаги.
105
5
 
5
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Ееее..нали бяха 80%. Кога станаха 81,1%
104
4
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
До Пито ГулиНещо си нервен, сещам се защо, тая работа с ВЕТОТО изнервя! Пийни билки за нерви, все ще помогне!
103
4
 
13
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 3 години
Ние, албанците, сме дали на света велики писатели, спортисти, музиканти, хуманисти. Особено в днешно време всички музикални класации са оглавени от албански музиканти. Ние, албанците, винаги сме уважавали българите, най-малкото защото нямате претенции към нашите автохтонни територии, които са до Шкупи (Скопие), включително. На изток, признаваме, са ваши земи. Поздрави за едно по-добро бъдеще
102
2
 
23
 
! Отговори
Гоце преди 3 години
Какъв ЕС ги гони тези шмекери Разходите се из градовете им ще видите забрадки като в турция. И типично тъмни балкански субекти по улицата Действителноста няма нищо общо с Европа. А по скоро с Азия . Прилича на БГ от 1990 година. С абсолютна сигурност в Европа тайно ще се радват и ни стискат палци. Да спрем мераците им за ЕС. Французите само преди 6 месеца измислиха причина и ги стопираха Няма да се учудя ако пак те имат пръст и в това им стопиране от нас.
101
4
 
12
 
! Отговори
Истинате е, че преди 3 години
До коментар 97Брюксел, след като се "опари" с приемането на Румъния и България не желае вечеда се разширява с подобни на нас държави. САЩ оказват натиск за приемането на Албания, Сев.Македония и даже Турция, за да се вкарат в ЕС още мюсюлмани и по този начин да се увеличават проблемите му !
100
3
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
- Тате, кое се е появило първо - яйцето или кокошката?Македонецът, сине.