Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки

Уморени сме от антибългарската кампания
12 ное 2020 18:45, Александър Попов
193
Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки
Снимка: Министерски съвет

Огромна част от анкетираните (81,1%) категорично заявяват, че страната ни трябва да подкрепи съседите ни за еврочленство само и единствено, ако Северна Македония признае общите си исторически корени с България, сочи ново проучване на "Барометър".

Още по темата
На тази база може да се каже, че обществото ни е уморено от дългогодишната антибългарска кампания и не е склонно на повече отстъпки, независимо от причината за тях – сантименталност или геополитически интерес.

За 9,1% не е приключен и въпросът за езика, говорен в Северна Македония – според тях подкрепа за членство в ЕС може да бъде дадена едва след като Северна Македония признае връзката му с българския език.

Много малък е делът на крайните и категорични мнения – 4,9% отказват подкрепа при каквито и да било условия, докато 2,9% са на диаметрално противоположно мнение, че България безусловно трябва да подкрепи съседката си в нейната европейска интеграция.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им върнем Филипопулис .Нас само *** ни трябва .Нали с него сме известни по Европа и само там се наливат пари.
98
3
 
19
 
! Отговори
ФАКТ ! преди 3 години
99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, --*** и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват,че сме такива будали(***).
97
4
 
10
 
! Отговори
Да предпазим ЕС : преди 3 години
Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в негои гадните албанци.Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!
96
15
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Те общото минсло го признаха, но нашите патриотични тьпунгери сега ги карат да признаят, че преди да станат македонци, са били българи. Което е нонсенс и никога няма да стане.
95
11
 
5
 
! Отговори
ВМРО Бяло Море преди 3 години
ВМРО - Каракачани загробиха България със заеми и отстъпки. Сега *** на умряло щото 4 играха кючеци с ДПС
94
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са 80%,чети внимателно,90% плюс са,а 9%са много крайни.Ако съдя по хората около мен си е точно така.
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли тия 80%...
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2.9% са психодеснолевите неолиберални и автентични интернациоаналисти болшевики от типа на Хаджигенов,Бойкикев и Кънев, и Милиончева.Погледнете им официалния сайт както много го наричат Работнически Дневник,вижте какви статии пускат,но погледнете и коментарите.дори там все пак огромното мнозинство е категорично ЗА вето.А сега приятна вечер,отивам да се разсея малко с играчите на воля!
91
8
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Българите от западна България не ги мислете .Те без еврог.ейския ще живеят по добре. Гледах проучване как се вдига бедността от 2008 до сега .Тоест от герб и ЕС .Все нагоре гледа душо .Без глобалистите българите от западна България ще имат по голям шанс от нас. А с нас е свършено .Ние ще изчезнем като нация ако на запад не бутнат ЕС.Ес найстина иска да признаваме еднополовите бракове и това вече е решено .вмро пак ще трябва да се дупи позорно както винаги ;) Тия не са българи
90
5
 
4
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Нима не виждаш чии са сградите по булевард България в София, Бизнес Парка... за кого работят в градчета и села по Струма, колко гръцки банки са тук?
89
3
 
10
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Абе тия още не са си научили името тръгнали за ЕС ! Навсякъде говорят за Македония и македонци. Не са разбрали още че са Северномакедонци хо хо хо
88
7
 
3
 
! Отговори
ВМРО Бяло Море преди 3 години
Ще имаме за съюзвик поне братовчеди и едноверци.
87
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВМРО Бяло МореПо- голяма тъпня не бях чел скоро.
86
20
 
5
 
! Отговори
ВМРО Бяло Море преди 3 години
Днес единственото, което можем да направим, е да се споразумеем с нашите кръвни братя да имаме общ род, общ език, обща история. Впрочем бъдещето на Македония е да бъде колонизирана от Гърци и етнизирана от Помаци. Което се очертава и наша съдба. Логично следва изводът, че ако по-бързо загърбим миналото и се споразумеем със Сърбия.
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви отстъпки за тия глупави роми.Нали си имат държава там на българите им викат нацисти и расисти те там си се гушкат с албанците еми да са живи и здрави.
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците да си взимат лъжовното гърчоХристиянство и да се удавят в морето по път за Етиопия. Дано Турция да заграби тази прокажена земя гръцка.Скрития враг на България е гърция. От тези лукавите винаги идва злото.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Край 76 Както си коригираха името , да си коригират и историята , едва ли някой ще ги спре за ЕС тогава
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СССРРуски корени ? муа-ха-хаАко не бяха българите руснаците още щяха да мучат в храстите.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста *** селяни.И на двамата им се подиграват навсякъде в европа
80
7
 
3
 
! Отговори
ВМРО Бяло Море преди 3 години
Поредица продажни управници са провалили шансовете на България да реши националния въпрос. Започва още от кръчмарския син Стамболов, който обвързва страната с Централно Европейските сили, които вече са определили стратегическите си партньори. Неслучайно войникът от чуждестранния австро-унгарски батальон в Белгард пише в тефтерчето си да внимаваме кой ще ни освободи. Следват разгроми и национални катастрофи.