Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!

Епидемичната обстановка се удължава до края на януари
Обновена: 25 ное 2020 10:36 | 25 ное 2020 10:26, Веселина Йорданова
242
Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!
Снимка: Правителствена пресслужба

Удължаване на извънредната епидемична обстановка от 1 декември до 31 януари 2021 г. гласува правителството.

Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици.

Още по темата
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Премиерът припомни, че до настоящия момент страната ни е била с най-либералния режим за ограничаване на разпространението на коронавируса с цел запазване и на икономическите дейности. Борисов подчерта, че за справяне с болестта България участва наравно с останалите държави-членки в обща доставка на ваксини за ЕС. "Това ще е единственото, което ще даде възможност на Европейския съюз като цяло да заработи пак така, както трябва", изтъкна Борисов.

"Искам много ясно хората да разберат, че след 3 седмици - на  21 декември, ще си позволим разхлабване на мерките, яслите, детските градини и училищата ще отворят, моловете, ресторантите и фитнесите плавно ще заработят“, каза още министър-председателят. Той добави, че като компенсация за този период държавата ще осигури близо 400 милиона лева за бизнесите, които ще бъдат с ограничена дейност.

"Намираме се в труден момент, в който всички заедно трябва да се изправим срещу нещо колкото познато, толкова и непознато – пандемията от коронавирус. Защо казвам заедно – защото ние държавниците трябва да вземем трудни, но мъдри решения, които да ви убедим заедно да прилагаме и изпълняваме", каза още премиерът на правителственото заседание.

Той изрази увереност, че заставайки рамо до рамо - лекари и медицински сестри, здравни работници, учители, учени, органи на реда, държавници, работещи и пенсионери, млади и възрастни, всички българи заедно като общество можем да се справим с пандемията. "Вече сме го правили", каза още Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че не трябва да се прави противопоставяне между здравеопазването и икономиката.

"Защото няма процъфтяваща икономика с болни или заразени с COVID-19 хора. Но няма и здравна система, която да може да функционира без силна икономика. Затова е необходим баланс, който ще ни преведе и през втората вълна на пандемията", категоричен беше Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
26
 
! Отговори
еее преди 3 години
Оставка веднага на тези некадърници, начело с най- голямото недоразумение в днешната ни история-неграмотника от Банкя!!!!Как пък едно нещо не направихте като хората, над десет години тормозите народа и държавата!!!
150
1
 
20
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Както детски надбавки няма да има за всички деца. Стига лъгахте!
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато бацо говори - трябва да не се вслушваш особенно - преди -2 дни каза няма да затваряме днес вика затваряме - само моловете , утре ще каже - не затваряме нищо икономиката трябва да работи
148
25
 
9
 
! Отговори
Arbeit преди 3 години
Не подкрепям Лойко и неговата хунта, но точно сега в тази пандемия, не е време да се разделяме и да се плюем. Сега трябва да се обединим, за да преминем, пък после да си играем на политика. Ако сега вземем да искаме оставки, какво ще стане, ще цъфнем, или пандемията ще изчезне. Мислете трезво. Напролет идват избори, да се надяваме че вируса ще намалее, тогава нека всички да гласуваме, и без оправдания, ама аз бях на риба.
147
23
 
15
 
! Отговори
Arbeit преди 3 години
Стига ревахте бре хора, това сега не са мерки. Какво спира? Училища, детски градини, и молове. Училищата и градините и без друго са инкубатор за бацили, и зимата и без ковид е АД, и половината деца са болни. Моловете, е та в това време кой НОРМАЛЕН човек ходи там. На магазинчетата по моловете, ами продавайте онлайн. Или проспахте времето да се нагодите към новите неща. Когато другите правиха онлайн търговия, вие деряхте по десет кожи от наивниците и укривахте данъци. Спрете се малко.
146
9
 
26
 
! Отговори
Nina преди 3 години
Кocтaдин Aнгeлoв, пoрaди липca нa миcъл кaк дa рeфoрмирa бoлницитe, тaкa чe дa пoeмaт пoвeчe зaбoлeли, рeши кaтo мишкa дa ce cкриe и дa убeждaвa и нac, дa ce криeм. Спeциaлиcти кaзaхa, чe мeрките зaбaвят зaрaзявaнeтo, нo нe гo cпирaт, пoвeчeтo хoрa дoри нe рaзбирaт чe ca прeкaрaли тoзи cмeшeн грип!!Мутaфчийcки, кoйтo зaтвoри прoлeттa, причини бeзрaбoтицa зa нaд 120 хиляди чoвeкa, oбрeчe ги нa бeднocт, пoхaрчeни бяхa милиaдрди зaрaди Мутaфчийcки -затвор доживот!Премахнете ограниченията веднага!
145
3
 
20
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
След 3 седмици Борисов ще се разхлаби яко. При това, не само той а и цялото му трето правителство. Заедно с тези, които въвеждат мерките и теглилките за хората във фалиралата държава България !
144
1
 
21
 
! Отговори
98765 преди 3 години
А бе, ти след 3 седмици, че ще отвориш, ще отвориш. Трябва да се изкупим стоката, която е внесена за празниците. Но след Ивановден ще кажеш, че не сме дисциплинирани и...айде до Март!Прозрачен си!
143
2
 
12
 
! Отговори
И преди 3 години
Болниците да не се мотат - имат 3 седмица да изпишат хилядите пациенти - и да се приключва :)
142
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха ха ха.Тука има ,тука нема.Ха ха .
141
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да ти повярвам, бе Бойко!!! Поне 3 пъти те чух лично да се заричаш, че няма да има локдаун!!! И сега пак се отметна!!! След 3 седмици кой знае какво ще измислиш, за да държиш раята без работа и да е зависима от държавата!!!
140
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Хубаво 138 Гледам че още не са те изяли. Що така бе , Миме ?
139
1
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Не се заричай Борисов. Никой не знае какво ще стане след три седмици.
138
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ДА НЕ ЗАТВАРЯТ ФИТНЕСИТЕ В БЛАГОЕВГРАД
137
5
 
29
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
А чиновниците?ТЕ ЩЕ РАБОТЯТ НАЛИ? И ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ? ЗА ТЯХ КРИЗА ИМАЛО ЛИ Е НЯКОГА?
136
8
 
24
 
! Отговори
До 129 преди 3 години
Леко ,ще се задавиш от злоба! Поеми малко въздух! КПП та ли искаш ,мамин златен? Пред входа добре ли е? Ама ти като не излизаш навън...И парковете и градинките се викаш да затворят ?! А психопат? И децата в клетки - на дълъг повод ? А маски купи ли ? По една на час да си ги сменяш..Пази си животеца кирлив ..или я по - добре недей! Гръмни се мигновено,на никой няма да липсваш ! Недоразумения!
135
7
 
16
 
! Отговори
Хубаво преди 3 години
ги запомнете тия на снимката.Изедници.
134
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: След 3 седмици ще разхлабим мерките!Той още нищо не е направил но вече говори за разхлабване. По същия начин говореше и за маските на открито, ако си на улицата и парка и няма хора около тебе можеш да ходиш и без маска, което доведе до 80% хора без маски по улиците и парковете.
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 135Онлайн.
132
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 8-ми декември как ще го празнуваме тогава