Коронавирусът го отне: Почина световноизвестният оперен певец Камен Чанев

Той бе приет в болницата в Стара Загора за лечение от коронавирус
Обновена: 26 ное 2020 17:01 | 26 ное 2020 16:13, Ния Христова
89
Коронавирусът го отне: Почина световноизвестният оперен певец Камен Чанев
Снимка: БГНЕС
Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус, съобщи БНР. Преди дни той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора.
 
Камен Чанев е роден в Сливен. Завършва френското езиково училище в родния си град.

През 1991 г. завършва Българската държавна музикална академия "Панчо Владигеров", а през 1992 г. специализира в Музикалната академия "Борис Христов" в Рим. Работил е заедно с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Магиера (пианистът на Лучано Павароти).

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той беше солист на Националната опера и балет и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се в основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

Още по темата
 
Изявявал се и в основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.
 

В негова памет ръководството на Община Стара Загора, съвместно с Държавна опера Стара Загора, организират поклонение. Желаещите да изразят своята почит могат да го направят на 28 ноември (събота) от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на старозагорската опера. Всеки ще може да изкаже своите съболезнования в Съболезнователна книга и да положи цветя в памет на Чанев. Гражданите ще влизат от западния вход на сградата, намиращ се на бул.“М.М.Кусев“, и ще излизат през южния, при строго спазване на всички противоепидемични мерки.
 

Поклон пред светлата му памет!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
22
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Явно не си нясно, че сме първи по смъртност в Европа, освен това бием рекорди спрямо същата за предните години/месеци и т.н. Освен това не е вярно, че полваля само старци, има хора хронично болни както и напълно здрави които не могат. Има много рискови фактори, да те светна единия от тях е и последствията върху белия дроб от мръсния въздух.
59
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той е бил на 56, какво странно има ако е починал, и то в ръцете на българските лекари?
58
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Еми хората си умират с хиляди всяка година, това че някакъв вирус повалял възрасни хора не го прави чума :):(. Преди короната пак си умираха като пилци, не виждам разлика:( Ако искаш може да ме наречеш т*п, няма да се обидя, може само да се заиграя с теб :)
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Бас хващам, че за пръв път го чуваш тоя талант, но сега вече ти е много скъп.Лицемер!
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Значи някой от близките ти трябва да се разболее, за да стане сериозно. Докато не пламне нашето собствено чердже, нищо няма
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Голяма логика: ако на тебе не ти е известен, значи не може да е известен. Ама Андреа и Малина сигурно са ти известни.
54
4
 
10
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Това е Трета Световна Война, която се води между Велисобритания,САЩ и съюзниците им слещу Китайския Велик Мъдър и Древен Дракон!На всички трябва да е ясно, че коронавирусът е военно химическо и биологично оръжие, който го прекара не изгражда имунитет, а още по-малко има ваксина срещу изкуствено създаден вирус!Още не знаете за какво става въпрос и през какви етапи ще минете и колко пъти ще ппрекарате коронавируса!Това е безпощадна битка за ценности, за световно господство, за сволода!Джил!ЦРУ
53
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още като писаха, че търсят кръвна плазма за него, ми беше ясно, че ще го "излекуват" по правилния начин. Има си хас - такъв важен човек да изпуснем да вкараме в статистиката!
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До строги мерки!!! 48Мангъров е умен, не го гледай че лавира, просто вижда на къде отиват нещата :) Бойко пречупи всякаква съпротива срещу него, явно има талант човека :))) Все пак не отричам да има вирус, но щом всички са здрави които виждам, значи не е толкова сериозно :)
51
7
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 3 години
с таз плазма бе.зорлем се давате да ви правят на палячовци.
50
13
 
27
 
! Отговори
Кичка преди 3 години
Бог да го прости! Още един живот, който ще тежи на съвестта на мангъровците, ако изобщо имат съвест!
49
14
 
9
 
! Отговори
кой вЕрва преди 3 години
на тези глупости.по-долу има добър въпрос: как пък тъй от корона вирус не пукна някой от властта.починал си е от болестите, като са му помогнали с немарливост.убили са го, както убиват хиляди други.пази бойе примерно да си за реанимация след катастрофа и да решат че си положителен за корона вирус. а това те го решават. българските лекари, надUпили се на властта.
48
5
 
10
 
! Отговори
протестър преди 3 години
Слави е по известен и е жив следователно няма вирос.
47
6
 
19
 
! Отговори
Внимавайте преди 3 години
кои са ви приятелите. И аз имам заразени, но си казаха, карантинираха се, оправиха се слава богу и сега даряват плазма.
46
15
 
6
 
! Отговори
Фреди преди 3 години
Я корона, я СПИН.
45
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир!Но дали е Коронавирус е друг въпрос и може би вече няма значение:(
44
16
 
11
 
! Отговори
искахте промяна??? преди 3 години
Заразен е от неспазващ мерките фен на Фигуранта. Снощи шпиц командите на Радеф сееха вируси като плюeха по полицаи из София
43
14
 
15
 
! Отговори
строги мерки!!! преди 3 години
Ако обесят няколко от групата на мангърците за назидание на площада може и да оцелеем като нация. Но за сега не го виждам, до 2 години българите ще са измрели всички от корона вирус.
42
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости, ама май не е бил и съвсем млад. А както разбирам е страдал и от доста други болести, свързани с разюздания живот в тези среди.
41
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40Майка ми беше фен на операта, много добре го знам Чанев :) Води се най добрия ни тенор, но мисля че има по добри от него в България :) Иначе мир на душата му, голямо гласище, за короната няма да коментирам, вижда се че Днес вярват в небивалици :) Няма да ги предизвикам, настроен съм позитивно.