Доц. Мангъров гневен: По телефон не се лекува, лекарите да слагат престилките

Затварянето не е начин да се борим с епидемия, смята той
Обновена: 27 ное 2020 10:46 | 27 ное 2020 10:34, Анисия Иванова
408

"Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа някой с COVID, да се карантинира. Така системата спира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се иска. За да бъде хоспитализиран, той трябва да бъде прегледан." Това заяви в ефира на "България сутрин" началникът на ковид отделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

"Всички лекари да слагат престилки, маски, ръкавици, шлемове, облекла и да започнат да лекуват своите болни. Да, страшно е, някой може да загине, но няма друг начин", подчерта доц. Мангъров.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR и как се действа при запълнен капацитет в отделението.

"Когато капацитетът е запълнен, но човекът е тежко болен, веднага се намира начин да бъде хоспитализиран. Изписва се на другия ден човек, който е подходящ. Не връщаме никого", посочи той, но заяви категорично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лечение с кислород.

Още по темата

"Когато един човек е хоспитализиран, няма как да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави много добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат нужда от лечение с кислород, няма нужда да влизат в болница и това трябва да им се каже", изтъкна доц. Мангъров.

По думите му няма как здравната система да функционира без доболничната помощ.

"Когато новите мерки се въведат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, но когато всичко се отвори, нещата ще се върнат обратно, не е този начинът да се борим с епидемия като тази, колкото и да ни се иска. Това е природно бедствие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием", каза още Атанас Мангъров.

И добави, че за коронавирус няма лечение.

"Хората си мислят, че това е нещо, за което има лечение, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна инфекция, за която няма лечение. Протоколите за лечение - някои от тях са абсурдни, това нещо не се лекува с антибиотици", посочи началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница.

Относно пациенти със сезонен грип, доц. Мангъров заяви, че може и да има, но симптомите са идентични с тези на коронавируса.

"При Ковид заболяването е по-продължително - възстановяването е около месец, месец и половина", коментира на финала той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


408
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Дано баща ти да се оправи възможно най-бързо! Много сили! Всичко ще бъде наред!
36
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 ВасилевВасилев толуп недоспал! За какво е прав? Нали бе против затварянето март? Сега признава, че затварянето ще има ефект. Нали юли щеше да отмине като"лек полъх"? Обикновената лека настинка! Сега признава, че трябва някой да изпишат за да приемат тежък случай! Не трябвало да се ходи с маска?! Само да си миеш ръцете и пиеш чайчета?!Сега се оказа, че доболничната помощ трябва да навличат"скафандрите"и да помагат! Сигурно имаш икона с лика на Манъра вкъщи?
35
0
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Въобще не влиза без маска в ковид - отделението!!!!! ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА!!!
34
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова добри лекари измряха, а на тоя *** който влиза без маска в Ковид отделенията нищо му няма.
33
7
 
13
 
! Отговори
Онлайн Полиция преди 3 години
- Ало, полицията ли е ? Престъпник се опитва да влезе в дома ми. Разбива вратата.- Спокойно госпожо. Ние ще ви помогнем. Имате ли пушка?- Да, на мъжа ми е . Законна. Ама помогнете , вече проби дупка и се опитва да влезе през нея...- Вземете пушката и стреляйте през дупката .- БАААМ.- Уцелихте ли ги ?-Ами да . Не мърда .Лежи пред вратата.- Добре. Дочуване.- Чакайте ама кога ще дойдете? - Няма нужда . Ние работим от къщи. Благодаря че се свързахте с нашето Полицейско Управление . Лек Ден.
32
6
 
9
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
`И как пък като няма лечение всички политици и важни съчки са успешно излекувани?`-----`В бъдещето няма място за всички` -- CoрocКойто разбрал ... разбрал ...
31
7
 
24
 
! Отговори
сектата на мангъра преди 3 години
в момента си късат дипломите косите и маските луди хора като техния гуру
30
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Какви маски, бе, Мангъров? но той не ти е братовчед че да му говориш така.Ти кой си, никой ама много ти знае устата както и на цялата пасмина но нямате идея за 2ст.
29
10
 
25
 
! Отговори
да слагат маски???? преди 3 години
дайте да съберем парички за психопреглед на тоя, опасен е за себе и и за околните :))))))))))))
28
13
 
31
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Виж ти!! Нали беше грипче, което се лекува с чайчета. А сега изведнъж, нямало лечение... И той, като Борисов, сутрин едно, вечер - друго. Е, как да не полудее народът. Ама влезе в COVID отделение, и друга песен запя.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да мобилизираме сервитутките да носят чай!
26
11
 
16
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Джипитата се направиха на жертва на системата, а в същност хората станаха жертва на тяхната страхлива алчна егоистична животинска сеснафска същност!Смятате ли че, отсега нататък джипките ще имат и получават това което са имали!Ще видите, че след края на пандемията ще се направи един анализ, а цялата енергия какаво са излъчвали към своите работодатели и пациенти ще им се върне хилядократно!!!С човешкото здраве шега не бива!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
25
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как пък като няма лечение всички политици и важни съчки са успешно излекувани? Или е искал да каже, че няма лечение за простолюдието, да свикваме с мисълта, че сме сухи съчки!
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лекарите станали готвачи, какви престилки, да отиват по кръчмите и да почват да готвят, този как станал доцент?
23
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви маски, бе, Мангъров? Нали досега разправяше, че не били необходими. То когато и да ти повярва човек - все бърка!
22
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, леката настинка в какво се превърнала? Защо не ходи без екипирова в ковид зоната? Нали влизал по три пъти на ден без маска? Само дето никой не го е видял. Казва, че трябва да се изписват пациенти, за да се приемат тежките случаи. Признава, че ще се ограничи разпространението от мерките. Ама като се премахнали мерките пак щяло да е същото. Не, нямам думи! Ами нали тези мерки са "глътка въздух"за здравната система. И онзи Чубанов от БАН. Какво да ги обсъждам? Читав лекар няма да остане в Б-г!
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип не съм на страната на Мангъров.Този път обаче говори смислено.Лекарите не трябва да консултират по-телефонаТрябва да преглеждат пациентите си с всичкото необходимо защитно облекло.По този начин ще се хоспитализират пациентите ,които се нуждаят от кислород ,а не тези с температура и страх.
20
10
 
28
 
! Отговори
Нещо преди 3 години
Друга песен запя. Първо беше просто някакъв грип, сега - нямало специфично лечение, възстановяването е трудно и бавно. Мноого бавно стопля.
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕЙ как не станал професро тоя ве,па все най-знае!!!
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Германия болните от Ковид ходят на преглед при джи пи то си в отделно помещение с предварително уговорен час.мой познат го прегледа личният му лекар в едно килерче.но го прегледа.