Ще има интернет в селските райони срещу 42 млн. евро

Средствата са от европрограмата за селските райони
34
Ще има интернет в селските райони срещу 42 млн. евро
Снимка: БГНЕС

Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони в максималния му обхват.

За целта на днешното правителствено заседание бяха осигурени 42 млн. евро. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се прехвърлят между различни мерки по Програмата за развитие на селските райони (2014 - 2020 г.).

Министерският съвет одобри десето изменение на Програмата, с което се осигурява балансирано и ефективно насочване на финансовия ресурс, в съответствие със заложените стратегически цели и приоритети на национално и европейско ниво, съобщиха от правителствената пресслужба.

С изменението на Програмата се разширява обхватът на подпомагане по мярка 12 "Плащания по "Натура 2000" и Рамковата директива за водите" във връзка с включване на нови защитени зони по Директивата за опазването на дивите птици и по Директивата за опазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

"Изменението е важно, защото още от 1 март ще можем да предоставим компенсаторни плащания по мярката 12 на земеделските стопани, които попадат в обхвата на новоиздадените заповеди", изтъкна министърът на земеделието храните и горите Десислава Танева.

Танева посочи още, че ще бъде осигурено и допълнително финансиране за местните поделения на вероизповеданията, в това число църкви и манастири, по мярка 7.6 за всички кандидати, кандидатствали по последния прием.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Бек преди 3 години
Кой...кой...кой-КОЙ ще лапне поредната "Обществена поръчка"...нова тодина - поредното чекмедже за пълнене...И всичко това щот "са загрижени" баба и дядо да имат интернет...Не че доизживяват дните си с мизерни пенсии след цял живот тежък труд...с липса на елементарни битови условия като здравнообслужване, аптеки, транспорт и т.нНо ще имат интернет - за да може някой "да намаже", поредната филия с мас
25
1
 
3
 
! Отговори
el_barbudo преди 3 години
Където е имало търсене, доставчиците отдавна са пуснали линкове. Отделно 4Г-то е масово. Щом това се реализира от шайката от сега е ясно, че парите ще се откраднат и няма да стане нищо.
24
1
 
2
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
По стечение на известни обстоятелства съм в курс какъв е обема на работа и какви са инвестициите при изграждането на широколентов интернет в определен район в Германия. И сравнявам района , който добре познавам с един добре познат район в България! И ако приемем че изграждането в България ще е по немските стандарти (виж ЕС) и бъдат наети същите специализирани фирми (Естония, Литва, Италия) и ако игнорирам кражбите..? Прах в очите на незнаещите, тази сума е само за 2-3 родопски общини...
23
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Чебурашкапа има и друго,но понеже си сложила тенекиените гербоочила,са праиш,че не си го забелязала:-НЯМА дом на село,в който да няма стационарен телефон!../ резултат от "човеконенавистническата политика" на режима преди 89-та/..Та:-Който иска,ВЕДНАГА може да получи интернет !..Само трябва да го заяви!НЕ СА НУЖНИ НИКАКВИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ,които ЩЕ ПОТЪНАТ в джобовете на ОБКРЪЖЕНИЕТО на Шайката!
22
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Чебурашкаизобщо НЕ съм "злобно"!!!!..Просто разсъждавам "на глас"...Обаче айде ТИ ми "обясни" следния ФАКТ:-По селата НЯМАТ най-обикновени МЕДИЦИНСКИ пунктове,НЯМАТ АПТЕКИ,нямат магазини за елементарни ежедневни нужди,..но вместо да помислат за това,МАФИОЗИТЕ са решили да УСВОЯТ едни милиони за.."тоя дето дууууха"!..Това е ГРОЗНО,НЕМОРАЛНО и противно!!!!И САМО ОТ герп СА В СЪСТОЯНИЕ да го измислят!!!!
21
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
велики са!!!!ХОРА в селските райони НЕМА,но..интернет ще има!..Велика КРАЖБА!!!!!по селата основно разполагат със стационарни телефони..А Виваком предлага сравнително евтин и ..макар и не много бэрз, интернет..Само трябва абоната да го заяви!На кого ще прокарват "оптични кабели"?..-На двадесетте жители на селото?!...Стават вече ужасно противни с тия ГРУБИ и ЛАКОМИ ДАЛАВЕРИ!!!!!..И никой нема да им потърси сметка после,защото според К. "Политиците не носят отговорност за действията си
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо беше проекта WiFi4EU и се откраднаха едни милиони, а безплатни Интернет точки са под 50. Кражбата продължава с нова схема.
19
3
 
10
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Супер. Най-вероятно ще се ползва колкото фитнес площадките, които направиха по селата. То в селото има 30 старци дето едва държат пътя и в най-добрият случай имат мобилен телефон на 10 години, които не поддържа въобще интернет.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОРЕДНАТА СХЕМА ЗА ИЗТО4ВАНЕ,ПРЕДИ 15 ГОДИНИ ПАК Я ИМАШЕ,ТАЯ СХЕМА ДО КОЯТО СЕ ДОБРАХА САМО НАШИТЕ ХОРА
17
2
 
8
 
! Отговори
Chukan Kirilov преди 3 години
Да не забравите в Дръндар да прекарвате широколентов Интернет, ей. Иначе лошо ви се пише. Повелителя на порциите трябва да си командва Сараите оттам. 🤔
16
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ще пада голямо крадене ... жалка история. А с тези пари можеха да се построят болници или най-малкото лекарски кабинети ... да се купят линейки, да се назначат лекари ... хората на село си имат Интернет и сега.
15
4
 
12
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Смях. В 21 век канализация няма никаква по селата (че и в София), те интернет ще пускат... Да им имам приоритетите... Всяка година Евростат пускат графика кои страни нямат вътрешни тоалетни. Познайте БГ на кое място е. И после искаме да ни зачитат за нещо в Европа. Не трети, ами четвърти свят сме.
14
0
 
8
 
! Отговори
АйТи преди 3 години
Браво ! Само така ! За да можем да си работиме от селата.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ще има интернет ... не клатете стабилността на изборния процес. Баце може да бъде заснеман как спи, ама как се броят бюлетините - в никакъв случай!
12
3
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Щом ще има милиони ние сме готови на ги гушнем.Първо ще прекараме интернет в тези четири села в които живеят 6 човека.Даваха ги по телевизията.А за овцете и кравите направихме едни чудесни селски стадиони по 5 милиона.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то в България нема село без интернет, поне на мен не ми се е случвало да попадна в такова, а доста пътувам из страната, така че незнам къде ще отидат тези пари
10
6
 
3
 
! Отговори
ГРОБар преди 3 години
Ако нямате деца-и деца ще ви направим. Стига квичахте.....
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вода няма, те интернет ще пускат
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа няма за хляб , как пък няма ви плаща и за интернет после
7
1
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Работех преди десетина години в една израелска компания която доставяше интернет и телефония в Перу и Колумбия. Беше спечелила търг от Министерство на Образованието и др. Само че се оказа че дечицата вместо Уикипедия точили горно като пъзове и министерството спря проекта. :)