Златните години в масовия туризъм няма да се върнат

Не става въпрос за изчезване, а за промяна, посочи доц. Алексиева
22 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
54
Златните години в масовия туризъм няма да се върнат
Снимка: БГНЕС

Златните години в масовия туризъм може би никога няма да се върнат, но поне можем да се опитаме да се приближим до тях. За тази цел обаче ще са ни нужни адаптация, сигурност, превенция, персонализирани решения и безконтактни технологии. Това заяви доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и ПР експерт в областта на туризма, в предаването "В развитие"  по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Не бих говорила за изчезване на масовият туризъм, а по-скоро за преосмисляне, промяна, търсене на алтернативен и устойчив туризъм“, посочи експертът.

"Стимулиране на вътрешен туризъм, повече използване на безконтактни технологии, превенция и търсене на сигурност са тенденциите, които се забелязват в сектора на туризма в световен мащаб", допълни още Алексиева и продължи: "Асоциациите очакват по-бързото отваряне на границите за рестарт на най-засегнатия от пандемията бизнес".  

"Това, което ме притесни, е че белгийският премиер предложи всички пътувания, било то развлекателни или бизнес, да бъдат забранени, ако няма основателна причина за тях. По-късно това предложение бе одобрено от Германия", каза Алексиева.

"Трябва да мислим не толкова за забраните а с какво можем да ги заменим. Един от отговорите е търсене на алтернативен устойчив туризъм".

"Факт са песимистичните очаквания, че мегасъбитията никога няма да се върнат, но може би ще се преформатират групите и ще се насочим към това, за което се говори от доста години насам – да се търси здравен, спа и  wellness туризъм", коментира Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
38
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Чакайте вътрешен туризъм при съсипани курорти. Чуждените като ги няма и нас няма да ни има. ФАЛИТЧЕ мутрафони
8
3
 
16
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Най-важно е да се привлекат елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и да се провеждат състезания по спортно пиене - спринт и маратон и балконинг. Крайно време е да се разработи официален регламент за състезания по балконинг и да се провежда европейско първенство, по-нататък балконингът трябва да стане олимпийски спорт.
7
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете какво е феодален строй, да знаете какво се задава.
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция само ако си по работа . Всеки петък в Гърция забравете всеки петък на нивата с мотиката.Всички на село.По чист въздух по вкусни зеленчуци.На море само две седмици с карта и столова, защото ресторанти няма да има.
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция само ако си по работа . Всеки петък в Гърция забравете всеки петък на нивата с мотиката.Всички на село.По чист въздух по вкусни зеленчуци.На море само две седмици с карта и стил, защото ресторанти няма да има
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакаме министърките на туризЪма да измислят "безконтактни технологии" за путиване, например чрез телепортации.
3
2
 
32
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Когато в Туризма се залага само на количество, качеството рязко пада.Организирания платежоспособен турист, беше изгонен от мутрите.Няма да се върне !Защото НЕ е МАЗОХИСТ !
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С повод и без повод на почивка.
1
2
 
33
 
! Отговори
Тони Шушони преди 3 години
пак ще си говорим лятото като се задръсти от тълпи границата с Гърция