19-годишният донор убил мъж при катастрофа, после спасява трима

Младежът карал с висока и несъобразена с условията скорост
25 яну 2021 13:42, Елка Василева
31
19-годишният донор убил мъж при катастрофа, после спасява трима
Снимка: архив, БГНЕС

Младежът, с чиито дарени органи беше спасен животът на трима души, е убил с БМВ-то си старец и себе си в автомобилна катастрофа. След това близките са взели решение да дарят органите му, пише „Монитор“.

Пътният инцидент е станал на 18 януари на пътя между павликенските села Михалци и Мусина при сблъсък между два леки автомобила – „Лада”, управлявана от 75-годишен мъж и „БМВ”, за волана на което е 19-годишен водач. Младежът карал с висока и несъобразена с тежките условия на пътя скорост. На един завой той изгубил контрол върху управлението.

Още по темата

Баварецът поднесъл, връхлетял в насрещното платно и помел идващия срещу него соцавтомобил. При удара починал възрастния водач на ладата.

Виновникът за катастрофата е откаран и настанен в областната болница във Велико Търново с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Три дни по-късно близките му дали съгласие органите му да бъдат взети и трансплантирани на нуждаещи се болни. Бъбреците му са присадени на двама мъже, а черния дроб е присаден на 12-годишно момиченце.Сърцето също е присадено на мъж, който обаче няколко часа по-късно е починал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
2
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 години
Всъщност е убил 2-***. Този, който е получил сърцето му също е починал.
25
2
 
0
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 години
Всъщност е убил 2-***. Този, който е получил сърцето му също е починал.
24
0
 
2
 
! Отговори
Болярин преди 3 години
Този *** уби хубав човек. Донорството е благородно, но бравото е за докторите и близките му. На починалия - дано си на по - хубаво място
23
1
 
8
 
! Отговори
редови шофьр преди 3 години
Старец бих нарекъл човек над 90 години. Дарителската постъпка е благородна, но се питам как се чувстват близките на убития.
22
0
 
24
 
! Отговори
журналя преди 3 години
"Баварецът поднесъл..." - КЛАСА!
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според заглавието убииството е било преднамерено с цел да спаси 3-***
20
0
 
33
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Как може толкова неграмотно да се пише една статия?Това означава че всеки селски бек може да стане репортер в този сайт..
19
3
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 20Браво, много си умен ! Някъде да защитавам стилистиката или начинът, по който е написана статията ? По долен коментар и аз осмивам автора за използваните думи.
18
0
 
37
 
! Отговори
Да обясня на GG преди 3 години
и ще пиша бавно, дано да схване за какво иде реч. Според заглавието, водач на 19 г. решил да стане донор, после убил мъж (по-долу е уточнено, че е старец) и после спасил трима. Как звучи? В езикознанието има едно понятие, нариче се "стилистика". Прочети нещичко по въпроса. А в тази публикация и в много други на ЕВ стилът е, меко казано, странен. И така нататък...
17
1
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 17Виж коментар 15. Явно с колегата сте от една порода.
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пише, че е настанен в болница с опасност за живота, но не пише нищо за мозъчна смърт? Приживе ли са го спазарили за органи?
15
0
 
40
 
! Отговори
До GG преди 3 години
И кое е хубавото в "историята"? Че някой, затривайки себе си от безумие, е убил още един човек, при това напълно невинен? Ами ако в насрещната кола беше семейство с деца? Или пък самият ти?
14
4
 
7
 
! Отговори
Д-р Сибила Смърт преди 3 години
На сърцето не е било писано да живее, за разлика от останалите карантии.
13
6
 
10
 
! Отговори
GG преди 3 години
До пулицърКакво пък ти бе ? Защо да не се пише за такива случаи ? Инцидентът е факт, но защо да не се извлече нещо положително ? 12 годишно момиченце ще има по добър живот. Писна ми от хейтъри в тая държава. Като не ти харесва сайта, не четеш и не коментираш. Защо трябва да досаждаш на хората с твоя негативизъм ?
12
0
 
27
 
! Отговори
Tака ще е преди 3 години
Авторката на статията както винаги кърти...Потърсете само какви статии качва и как са написани. Има навика да трие коментари също така.
11
8
 
19
 
! Отговори
GG преди 3 години
Хубава история ! Браво на родителите за смелото решение ! Иначе баварец и соцавтомобил кърти !
10
2
 
26
 
! Отговори
Пулицър преди 3 години
В днеса конкуренцията за по-по-най-*заглавия и публикации е огромна. Поредното доказателство - един се пребил и убил невинен човек, но после спасил трима души... Какво искате да кажете - че колкото повече жертви в катастрофи, толкова повече спасени животи???
9
0
 
9
 
! Отговори
az преди 3 години
До градскиградски хвани тая кухина я ползвай малко. Каква е причината.. НЕ Е ЗАЩОТО Е КАРАЛ НОРМАЛНО !
8
2
 
29
 
! Отговори
Ннн преди 3 години
Този убиец, герой го направихте!
7
1
 
36
 
! Отговори
Тео преди 3 години
Ето пример, в който дори и в дъното на всяко зло стои надеждата. За да се стигне до донорска ситуация се констатира първо мозъчна смърт за повече от 48 часа. После ако роднините не желаят да се даряват органите се изключват животоподдържащите системи и човекът така или иначе умира. Поне така части от него продължават да живеят. Съболезнования на почернените и поздравления за решението.