Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
7
 
! Отговори
Докторска му работа преди 3 години
Какво да му обясняваш........
233
4
 
4
 
! Отговори
Путьо Маринкин преди 3 години
Абе ***, някои да ти искал грижите та се натискаш да помагаш. Един от вас *** България ще е на печалба.
232
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко му платиха да се чуди ? Защо в големите хотели на олигарсите -Цеко,Цура,Велчеви и тн ресторантите работят , а на мишетата кръчметата не работят ? и аз се чудя .
231
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 205След като доцент Мангъров влезе в COVID-19 отделението си (като доброволец) той намали изявите защото не му остава време за такива медийни изяви.Ако досега не сте забелязвали, Мангъров рядко се появява с костюм и вратовръзка, защото работи с престилка. За разлика от медийните "доктори", които много им харесва да ги дават по телевизията всеки ден!
230
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега разбирате ли защо понякога на някой от малцинствата му кипва и пребива по някой лекар?!?
229
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
217 Анонимен"Загрижили са ... вчера един пенсионер просеше да си купи хляб , дадох му пари така ме изгледа с мъка болка и благодарност. Не ви е срам"Уви, доста са така.С трите фалита на България преди 1989, след промените май още един, това е резултатът!Хората (пенсионери сега) са работили честно, внасяли са нужното, но!Фалитите на соца и социалните реформи след промените, изпапаха паричките на повечето сегашни пенсионери и ги докараха до това срамно положение!
228
1
 
3
 
! Отговори
асо преди 3 години
Да те таковам у гъзерете, умреляк скапан...
227
14
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Щом ни преизбират толкова много години, значи всичко си е наред. Пък протестиращите нека се налудуват, ние дори не сме в сградата пред която протестират :) Гледаме сеир по ТВ от вкъщи и ядем пуканки :) Нали *** народът ни плаща заплатата, пък те да си мръзнат щом искат. На избирите пак ще ни изберат, защото ние сме най-малкото зло :)
226
2
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Няма лошо бори се за живота на всеки Българин. Затвори всички ресторанти дори и тези в хотелите. Инъче плямпаш глупости !
225
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пийте алкохол и яжте свинско - така подпомагате цветарските магазини
224
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, да те пооставя гладен 4 месеца и ще те питам после дали няма да ти влезе някоя мисъл в празната глава и да се присетиш за какво, аджеба,протестират. Пък и нахален! Ще задава глупави въпроси. По-добре си замълчи, вместо да дрънкаш нелепици.
223
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
215?Кажи ми ЩО нямаме ваксини?Кажи ми лапкаш ли рушвети от Астра Зенека?Нема ваксини - бизнеса не работи, заведенията не работят, всички са бедни... Министрите богати рушвети в милиони...Бизнесът работи, а заведенията могат да работят, с ДДС 9% продажби на място и да доставят пак с 9 % ДДС за вкъщи!Някои заведения така работят и досега!!! Успяват с качество и мерак!!!!Другите щом ги нямате, чакайте помощи!НЕ всички са бедни. Аз и приятелите ми не сме!
222
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей крадльо Ангелов, къде са ваксините бе? Целият свят се защитава, само ние сме "най-разумни".
221
3
 
16
 
! Отговори
Кавали Пет Нула преди 3 години
сит на гладен не вярва. Утре като затворят адвокатските кантори примерно, ще има `абе оставете ги тези кожодери, да се мъчат`. И така докато ни приключат поединично всички. Разделяй и владей
220
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за насъщния си, Ангелов, за насъщния сине знам правиш ли се, или наистина не го разбираш, но в двата случая компрометираш позицията сидържавата не изплаща обещаните компенсации, не вкасинирана населението, на последно място сме по всичко и вината не е в този или онзи сектор
219
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,извини ги,че немогат да платят рушвети колкото "Джъмбо" и другите вериги,господин "разум"!Или дай "разумна" цена, та да има за нов ботокс и скубане на вежди...!
218
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какъв разум търси при ресторантьорите... там е имало само алчност.
217
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
201BBB"Не съм противник на мерките, но се чудя за едно -> пускат народните танци, където от личен опит знам, че спазването на дистанция е невъзможно.... Докато ресторантите където има разстояние от поне 2 метра между масите..."Поне 2 метра?Набибичкани са една до друга!Поне по последни наблюдения.Никакво отстояние и усамотеност Дори не говорим за здраве!
216
2
 
15
 
! Отговори
Чакам! преди 3 години
Коце, ако наистина те е грижа за живота на хората, очаквам да забраниш публичната продажба на алкохол в цялата страна. Чакам!
215
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията по време на избори масово лепят любим портрет по стените...