Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
198АнонименРабота няма , сметките валят като майски дъжд.А в бюрата по труда е пълно с обявени свободни места!И в онлайн сайтовете за набиране на работещи!
213
1
 
11
 
! Отговори
Ваксината избега преди 3 години
Поставени дози в Българи общо 26 000 до момента.Поставени дози в Румъния само на деня 25 Януари - 26 000Кажи ми кой взе рушвета за да могат стотици да умрат?
212
2
 
11
 
! Отговори
Чакам! преди 3 години
Коце, ако наистина те е грижа за живота на хората, очаквам да забраниш публичната продажба на цигари в цялата страна. Чакам!
211
5
 
19
 
! Отговори
Коце фюрерът преди 3 години
Абе Коце, ходенето на заведение нали не е задължително бре? За какво квичиш? Зад тези заведения стоят семейства с деца, на които ти им взимаш хляба! 1 милион българи изкараха коронавируса вече - и за тяхното здраве ли се бориш? И на тях ли забраняваш да отидат на ресторант? Нещо верно на фюрер се правиш. Аман от натягачи без капка здрав разум.
210
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
194филантроп"Проява на разум би било,ако отнемаш правото на работа някому,да му помогнеш да оцелее при това положение.Вашата заплата г-н министър си върви,ами на тези хора?Кой ще им плаща режийните?Пълни алабалисти сте всички в парламента и безобразията ви край нямат!"Здравният министър НЯМА власт да извършва икономически и социални плащания!Съответните министри могат да го правят!!!!!!!!!
209
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излиза сега, лекарите могат да протестират, а кръчмарите не.
208
4
 
16
 
! Отговори
Камекона преди 3 години
лиолиовци, не разбрахте ли, че икономиката е жив организъм, не можете да отрежете ухо или пръст и да се успокоявате `това е само ухо или пръст, нищо страшно, има още от тях` Спре ли една сфера от икономиката, рано или късно ще повлече друга и така докато всичко спре. Затвореният вкъщи няма нужди, които да движат икономиката, трябват му само хляб и тоалетна хартия
207
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може тази чинчила със свръхнормено тегло; този мазен чувал, който е с няколко години по-млад от мен, а мяза като че ли ми е чичка, той да го дава загрижен за моето здраве. Ами като е загрижен да направи както едно време (за възрастни и болни) санаториумите безплатни, да наложи необходимите рестрикции на крупните фармацевти, че да не печелят толкова за здравето на хората. Само, че нали Марешки, ще му тегли един магарешки.
206
7
 
10
 
! Отговори
Русенско варено преди 3 години
Като видя с какво си пълнят количките в супермаркета, съжалявам, че не станах лекар, щях да имам вечни пациенти, с лопата да ги ринеш
205
2
 
9
 
! Отговори
Опа преди 3 години
Кажи ми ЩО нямаме ваксини?Кажи ми лапкаш ли рушвети от Астра Зенека?Нема ваксини - бизнеса не работи, заведенията не работят, всички са бедни... Министрите богати рушвети в милиони за да няма ваксини.
204
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 179 АнонименДо Анонимен"Аз съм осигурен на реалната заплата- четирицифрена сума. Но с неплатените отпуски става зле, а най- лошото е, че не се знае работодателят до кога ще издържи и дали няма да хлопне кепенците"При четирицифрена заплата, би трябвало да сте спестили, поне от лятото и от есента, когато бяха ясни нещата...А и собственикът също. Щом е плащал толкова, значи сте изкарвали много!Правете доставки, това позволява да работите!
203
4
 
7
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
Проблема е стар като света: колегите, управляващи кризата, възприемат околния свят субективно, приписвайки характеристики от собствената си персоналност върху останалите. С прости думи масовият български гражданин не може да получи удоволствие четейки книга с чашка винце в тишината пред камината. Повечето искат шум, смрад, яко пиенье и пражоли, и мноо пчки. Така, че ако не искате да сгрешите фатално, колеги от кризисния щаб, сваляйте локдауна, инак простолюдието мисли само глупости.
202
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не забравяйте най- важжното - евреите са виновни за тази измислена пандемия
201
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за какво да протестират? нека просто фалиратоставка !!!!!!!!
200
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека отварят заведенията. Ваксини няма. 300 млн са платени. До лятото едва ли ще се ваксинират повече хора. Да не говорим, че тези ваксини са пълна лъжа. Ефикасността им била 50% официално, неофициално - 0. Ще се разбере, че ваксините нищо не вършат, защото няма да имаш антитела. Забави ли са били доставките. Няма да има скоро доставки. Затова си измислят щамове.
199
2
 
14
 
! Отговори
Капитан Магарет преди 3 години
чуди се лиолиото, щото сгъва десет бона на месец, ако беше без доходи нямаше да се чуди изобщо
198
4
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Здравият разум казва, че вирус НЯМА.
197
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
177Анонимен"Ресторантьори аре млъквайте. Ако ви се работи толкова, помагайте в болниците или в червен кръст. Все ще се намери нещо."Ако са добри в бизнеса си, да доставят!!!!Ние ще ги търсим!Така могат да работят ъф и сега.Аз имам места, от които поръчвам, но винаги има нещичко не съвсем...
196
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загрижили са ... вчера един пенсионер просеше да си купи хляб , дадох му пари така ме изгледа с мъка болка и благодарност. Не ви е срам
195
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спресте да ядете месо, не сте животни, или може би сте?