Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
нещо като 4-те милиарда за Ф-ките нали тиква!
24
0
 
27
 
! Отговори
ПЛАТЕНО НЕ ПИТО преди 3 години
Важното е, че сме си платили "това, което ни кажат"...Едрия капитал все по-ясно показва на ЕС кой е шефа като безскруполно го "отсвирва".
23
23
 
8
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
На 4-ти април Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия Нинова ще си изяде коня от яд! Румен Радев ще снима реклама на анални свещички за хемороиди!
22
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех, г н Борисов! Добре се справяте досега. Ако бяха такива като Орешаски на власт или протестърите с яйцата досега милиони българи да са загнали от Ковид 19.
21
2
 
30
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Кой нормален човек плаща предварително цялата сума ???????
20
2
 
29
 
! Отговори
Ужасът преди 3 години
Евтиното излиза скъпо. Друг път купете скъпото.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано разбереш как се плаща рекет...
18
1
 
24
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Обикновена история за "сегашните" - плащат предварително за какво ли не и накрая нищо...И по добре да ни завлекат напълно отколото да ни подхфърят негодните и ненужните си самолети...
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаха Този който прецаква нацията бил ПРЕЦАКАН !Блага музика за ушите.
16
4
 
27
 
! Отговори
vld преди 3 години
Като не ти харесва ,Боци, излез от Евросъюза!
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това със зеления паспорт си е като жълтата шестолъчка. Какво следва догодина? Ще ни натоварят на конски вагони и към концлагера?!
14
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооооо,Баце се ядосал като че ли нещо зависи от него!С народна пара си плаща индулгенция за да остане повече време във властта.
13
34
 
8
 
! Отговори
до 10 Васил преди 3 години
всъщност за затвора и ще бъде там ВАШИЯТ ВОДАЧ фигурант Румбата Грипенов
12
4
 
35
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Плащахте по 1.78 евро на доза за АЗ, другите за АстраЗенека плащат по $5, на кой според теб ще искат да доставят?От Пфайзер пък изобщо не поръчахте пак заради цената и хладилниците.Като сте купили най-евтиния продукт, който е за Африка и Индия сега ще чакате да се изпрати на Африка и Индия първо.
11
2
 
41
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Не било честно? Намери се кой да говори за честност.
10
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само ще плати предварително за нещо, което не е виждал. Важи и за самолетите. Лошото е, че плащаш с нашите пари, а комисионната е само за теб.
9
3
 
22
 
! Отговори
плащал си преди 3 години
но не когато трябва и не колкото трябвама тва твоята проста банкянска тифва не мое да вденеСправка израел, сърбия румъния
8
3
 
30
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Бойко - преебаното офчарче;))) Нема да си първенец във ваксата и нема те потупват по рамото и сега, при все, че имаш население от уфффсе, пак ще си последен и в това състезание;))) Мен най мъ боли, че ти придаде ролята си на Батман Спасител на една спринцовка. Много *** и трагичен завършек на сериалът, много гротескно се развенча твоят образ;))) Сега си нищо повече от банкенски за миене на под;)))
7
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и самолетите се бавят, ама нещо не говорим за милиардите, налети в тях. Народна пара! За която можехме да купим медицински хеликоптери и да оборудваме болници!Срам ме е!
6
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сякаш от чекмеджето ги е плащал лично той. айде бе не на нас този театър