Ангелов обвини Кацаров в три лъжи, свързани с пандемията

Ексминистърът притеснен, че темпът на имунизиране ще намалее
174
Ангелов обвини Кацаров в три лъжи, свързани с пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият здравен министър Костадин Ангелов заяви, че служебният министър Стойчо Кацаров е изрекъл три лъжи на пресконференцията в Министерския съвет днес.

Още по темата
"Било му казано, че лични предпазни средства и дезинфектанти били получени в секционни комисии след изборите. 
Фактите са: Всички лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в съответните изборни администрации повече от две седмици преди деня на вота (на 16-ти, 17-ти, 18-ти март)", опроверга Ангелов в пост в социалната мрежа.

По думите му не е вярно и че всички европейски държави са започнали ваксинационните си кампании срещу Covid-19 с възрастните хора над 65 години. 


Той посочи, че Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Гърция, Румъния, Латвия, Унгария, Сърбия, Турция, Русия приоритетно са имунизирали медицинския персонал.

Ангелов изтъкна и че е лъжа, че 20% от имунизираните у нас са над 60-годишна възраст.


"Ваксинираните български граждани над 60-годишна възраст към момента са 543 897 души! Или казано с прости думи - половината от хората с поставени поне една доза ваксина срещу КОВИД-19 са на възраст над 60 години", каза той и прогнозира, че с промяната на ваксинационния план рискуваме драстично намаляване на темпа на имунизиране.

Ангелов заяви и че недоумява защо "зелените коридори" за ваксиниране отпадат от понеделник до четвъртък, след като имаме достатъчно количества ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
10
 
17
 
! Отговори
Tangra преди 2 години
Имах добро мнение за този, докато не излезе и злепостави Радев, пък накрая не се оказа нищо. Не че защитавам Радев, но на гърба на сина му - били празнували рожден ден, пък накрая не били. Айде без смешки. Гледай си медицината не си пъдара на Бойко. Той си има достатъчно. Но приключи и ти.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя прегърна ли баща си, или чака трети бустършот първо
38
8
 
8
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Тази сладка муцунка в личният живот дали е мома,щото един приятел много се интересува.Та да помогнем на младите все пак.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия угоени гусенца ако продължават да *** така предколедно в същия дух, ГЕРБ на следващите избори ще се бори за 10%.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе г-н Ботокс, на теб дори снимката ти лъже.
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Ангелов беше най добрият герберастки министър
34
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което Ангелов казва просто не е вярно. Почти всички европейски държави започнаха ваксинирането с приоритетните групи и успоредно с това, с най-възрастните. Като идеята беше ваксините да отидат при най-нуждаещите се, които са хората на първа линия И възрастните. Ако в България наистина 500к ваксинирани са над 60, то вероятно е защото като цяло лекарите и учителите са с доста висока средна възраст. А не защото някой го е било грижа за възрастните хора, в който и да е момент.
33
9
 
17
 
! Отговори
Министър Жената-мъж преди 2 години
Най-голямата лъжа е, че Костадин Ангелов е мъж.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След некадърника кариерист Ботокса цъфна некадърника Кацарчефф..Откъде ви намират такива Теменужки...
31
2
 
4
 
! Отговори
Митьо Очите преди 2 години
До Анонимен 31Е как Учите бре, човек?!
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента чета и се смея. Непрекъснато се чудят в какво да се обвиняват. Къде е проблема? В кой ден ще се ваксинираме ли? Ние стояхме време наред и чакахме друга ваксина освен АстраЗенека и когато другите държави я спряха, ние си продължавахме с единствената най-евтина и създаваща опасност за живота ваксина. Ех, този министерски пост....
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с детските площадки пълни с чували с трупове. Само за тези думи трябваше д си е затвора, ***
28
7
 
4
 
! Отговори
Мангър преди 2 години
Аз не съм казал нито една лъжа за пандемията.
27
8
 
10
 
! Отговори
Генчо Лорда преди 2 години
Ей Ангеловия, вземи се ожени, че няма да има на кого да оставиш мезонетите и милиончетата.
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов ти как стана професор бе? За 6 години, доктор -> доцент-> професор. Човек да ти завиди. Обикновен хирург, после шефче, здравен министър, член на ГЕРБ. Айде трай си да не мътим водите...
25
10
 
22
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Абееее............ТРИ лъжи от Кацаров, 303 от Ангелоff!
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МаринНе се спират зелените коридори. Просто по-младите от 60 години, ще се ваксинират петък, събота и неделя. Понеделник-четвъртък зелени коридори за хора над 60 години.Или с една дума ще има някакъв ред, защото много възрастни хора се сърдиха, че стоят на една опашка с млади и се притесняваха от заразяване.Всеки, който желае ще получи ваксина. И всеки, който не желае, няма. Всичко е наред.
23
1
 
11
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
4та лъжа - ваксините нямало уж да работят за новия щам.Вече излязоха изследвания че си работят чудесно. Причината да се скапе положението в Индия е че под 3% са ваксинирани и всички са по градовете. В провинцията ваксиниран няма още. Те лекар не са виждали през живота си половината.
22
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе ,заслужавате затвор ,за терор върху на народа ,защо нямаше ваксини преди месец на кой ги продавахте
21
10
 
21
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Г-н угодник, г-н наглец, скрий се. Ако обичаш, скрий се, защото тебе всеки те обвинява не в три, а в 300 лъжи, свързани именно с пандемията. Хайде мазни се на Сикаджията, слушай го, зам. председател на ГЕРБ си, мястото не е лошо, парите не са лоши и не се изказвай за Ковид-19, защото ти и Бойко проточихте кризата. Заради вас умряха много хора, други бяха в болниците с усложнения, а всички останали или си стоят вкъщи, или дори и да излизат, ги е страх. Заради вашето некадърно управление.