Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!

"Нищо няма да ме разколебае, управлението на кризата беше безобразно"
Обновена: 9 юни 2021 12:27 | 9 юни 2021 12:12, Веселина Йорданова
240
Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!
Снимка: БГНЕС

Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира. Това посочва здравният министър Стойчо Кацаров в изявление до медиите по повод случая с бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.

Още по темата
По отношение смените на управителите на болниците "Лозенец" и "Александровска" той заявява, че цялото общество знае причините за тези смени.

Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия.

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие - ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащо болните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията, посочва министърът.

Кацаров призовава министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

"Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други.

Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война.

Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал", категоричен е здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този беше министър по време на пандемията щяхме да измрем поголовно. Напомням на всички, които го подкрепят за марулите, които изядоха с радиация през 1986 година.
153
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, как ще агитираш хората да се ваксинират??? В предаването по БНТ каза че ти нищо не можеш да направиш. ***!!!! Добре че скоро ще се оттървем от теб и компания.
152
9
 
18
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Този злобар откъде ли изпълзя?
151
13
 
4
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Браво Стойчо, вече си се закачил на правилния влак! Ще те отведе право на мястото което ти се полага! Браво, от мен сапуна за въжето, имам една бучка домашен!
150
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки неудачен опит за реформа на лолитик трябва да се наказва с де години затвор---Нинова и тя точи зъби да ни раз-реформира
149
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още еди медик заразен с червения вирус ще прави Опити над Българско Население
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно ТРАНЖИРАНЕТО-човек това звучи СКЪПО!
147
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от ръководството карат персонала да се подписва в подписка в защита на Спасов. Той е директор от 1999 г., а уж имало мандати и конкурси...Наглостта на окопалите се на хубави държавни позиции, вече става международен скандал. Може би здравеопазването в България ще започне да се подобрява, когато влезе в затвора директор на държавна болница милионер. Такива има не е един.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В украинската преса пише за починал младеж, след трансплантация в Правителствена болница в София. Младежът е взел 15 хил. долара, за да си продаде бъбрека на приемник от Израел.И докато в пресата там се завихрят публикации по темата за трансплантациите с украински донори у нас, в Правителствена болница уволненият директор проф. Любомир Спасов е обжалвал уволнението си в съда, събира персонала да обяви, че той е законен директор на изборна длъжност.
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре знаете, че маса тарикати не се регистрираха като болни//-=====-//. Не знам как може да не се регистрираш като болен ако си наистина болен. Може би се влачиш на колене, задушавайки се, но се праиш, че нищо ти няма? Аз пък познавам десетки симуланти, които "се изолираха" заедно със семействата си и боледуваха, за да се изхитрят да не се ваксинират. Защото в един момент се уплашиха, че от това им зависи работата и положението в обществото
144
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че го пенсионираха този доказан ал ко хо лик
143
13
 
3
 
! Отговори
до 151 преди 2 години
Лошото е, че герберастката хунта се чисти от червената хунта, управлявала 45 г и оцеляла през последни 30! А народа, кучета го яли!!!
142
23
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Браво на министър Кацаров! Така се работи! Трябва да прочистим България от мафията! Дано го назначат отново за министър и след изборите, заедно с финансовия и търговския министър!!!
141
7
 
15
 
! Отговори
такаааа преди 2 години
Отпора ще е голям.Колкото по- голямо е било лапането,толкова по-голям е воят.
140
14
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стойчо, ти си един жалък администратор, язък че си учил медицина!
139
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно грешен подход, трябва да се гледа повече към настоящето и бъдещето отколкото да се рови в миналото.
138
16
 
10
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
Браво. Уволнявай тази *** до крак.
137
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това правителство е пълно с изкуфели комунисти.
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре знаете, че маса тарикати не се регистрираха като болни и даже се вряха нарочно сред хора даже сред близки приятели и роднини.
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100% злобил.