Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!

"Нищо няма да ме разколебае, управлението на кризата беше безобразно"
Обновена: 9 юни 2021 12:27 | 9 юни 2021 12:12, Веселина Йорданова
240
Кацаров: Някои директори се правят на жертви, но жертвите са други!
Снимка: БГНЕС

Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира. Това посочва здравният министър Стойчо Кацаров в изявление до медиите по повод случая с бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.

Още по темата
По отношение смените на управителите на болниците "Лозенец" и "Александровска" той заявява, че цялото общество знае причините за тези смени.

Законът дава право на министъра тогава, когато установи тежки нарушения, да смени управителите на лечебните заведения. Ролята на Агенцията по вписванията е да впише в регистъра тези промени. Отказът на агенцията да го направи излиза извън нейните законови правомощия.

Какво всъщност се опитват да ни кажат с това си действие - ние сме недосегаеми, ние можем да правим всичко безнаказано, вие не можете дори да ни смените. Можем. Този отказ може най-много да забави събитията с няколко дни, да постави под риск персонала на болниците, лежащо болните. И отговорността за това ще бъде както на бившите директори на лечебните заведения, така и на директора на Агенцията по вписванията, посочва министърът.

Кацаров призовава министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директора на Агенцията по вписванията и ако установи, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност.

"Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискат. Жертвите са други.

Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война.

Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал", категоричен е здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
9
 
20
 
! Отговори
Off преди 3 години
Този кратунко не прави ли сметка, че със сигурност една част от тези 20к починали, са го послушали, че има световна конспирация и вирус няма, не са се пазили и са стигнали до терминален край. Ами ако близките им му потърсят сметка? Няма ли поне да се извнини публично, че е разпространявал лъжи (било от глупост или от желание да пречи на властта)? По-добре да е малко по-смирен и не толкова злобен.
133
5
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
какъв пъклен план е замислил,да съсипва имиджа на ГЕРБ,защото ви спаси задниците от епидемията и имахте най свободния режим!! -----========------- /////. Много пъти съм питал - как така ни спасихте задниците с най-свободния режим?!? Сами твърдяхте, че трябва пълно затваряне и не ни затворихте и въпреки това ни спадихте задниците? А доказано ли е, че ако изобщо не бяхте се намесвали, щяхме да останем без ***? Аз твърдя, че 90% от починалите, са убити в болниците - хайде оборете ме?
132
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се изчисти цялата герберастко-болшевишка хунта ще е така. Тъй че герберунгели - свиквайте. Щото и по-лоши неща ви чакат. Да си знаете, де...
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя агенцията по вписванията е дала мотивиран отказ, ама какво пише вътре, (за Александровска става дума) може само някой с електронен подпис да види.Да не излезе, че сте толкова зле, че не сте подали някой документ при вписването на промените?
130
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не знаех, че Агенцията по вписванията е отказала да си върши работата и изпълняват политически поръчки на ГЕФБ :))) Прекрасен повод някой високоплатен самозабравил се да излети дисциплинарно.
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 140 - Отиваш в Скопус и търсиш поименно, излиза доста информация, за Стойчо Кацаров обаче - тц
128
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото служебно правителство с начело Гадев, сте изключително нагли.....освен да уволнявате друго не сте свършили, но и вашия край се вижда..
127
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойчо Кацаров е велик!...само така...до изчегъртването и на последния гербераст...
126
19
 
16
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 3 години
Тоя с това изказване вдигна рейтинга на герб най малко с 2 процента..... шпиц командите на зеления чорап
125
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В.Й. изчегъртва неудобните за мафията ГРОБ коментари...срама нямат тези журналисти...такова безчестие...като на тиквата...
124
17
 
18
 
! Отговори
оставка преди 3 години
алоооо , другарю , жертвите са толко много защото фигуранто - твоя шеф , се опитваше да ни убеждава че вирус нема а Борисов лъжел че го има .
123
7
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Бившият генераб от НОЩ Мутафчийски дали е намерил достатъчно чували за жертвите ? Лекарите сте като политиците. Искате само някой да ви дава, а вие да вземате. Като обобщение, балъците свършиха. Останаха само тарикатите като сегашните министри и депутати от бившето 45 НСV Ако не знаети какво е НС - Народно събрание.
122
10
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 3 години
Тоя е много ,ама много ******* власт и му гледай сейра,излиза че само в българия има жертви на ковид и за това е виновен еди кой си.... тоя е тотална щета
121
20
 
17
 
! Отговори
Korean soup преди 3 години
Това правителство, ще остане в историята като най-нискоинтелигентното в българската история. Агенцията по вписванията не му вписала нещо, хайде ще уволняваме директора й, БНТ показала пресконференция на неудобна партия, заповед шефа на телевизията да бъде проверен от ДАНС, целият свят и НЦЗПБ твърдят, че има Ковид, уволняваме шефа на центъра, полицията спря метежа от 02.09.2020, инспириран от президента, уволняваме главния секретар на МВР. Така ли ще управляваме, другари? Като преди 10.11.1989?
120
3
 
8
 
! Отговори
ГОЛЯМ преди 3 години
***е тоя,но те кстовистите всички са такива,начело с гнома.
119
12
 
16
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
Голям рев за пенсионирането на Кантарджиев без никакви данни какво му е толкова незаменимото. От друга страна тотално мълчание за нечовешките зверства в правителствената болница. Тези четирима души загубили живота си, заради пияния гербаджия как ще ги увъзмездят?
118
13
 
14
 
! Отговори
121 преди 3 години
Е по това си личи дребния човек, пръска се от злоба поради подкрепата за проф. Кантраджиев. Дребна жалка душица си Кацаров
117
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ще ни оправи. Поредният с професия - политик, който знаел как стават нещата. Що не ходи да се гръмне някъде!
116
13
 
20
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Поредния ококорен съ сел от менажерията на Фигуранта!!И какво друго направи за българските граждани освен да ровиш като гладна св иня,да уволняваш,да ръ мжиш и да се заканваш и навсякъде да сочиш врагът без партиен билет??!!Чудя се защо не се събере лекарският съюз и не ти прекрати лекарските права,защото си една по ли тическа изтривалка,а не лекар!!Личи си Гумен Гадев какъв пъклен план е замислил,да съсипва имиджа на ГЕРБ,защото ви спаси задниците от епидемията и имахте най свободния режим!!
115
10
 
16
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 3 години
На този бих му присадил вместо устата331 едно ДУПЕ. Вместо да говори глупусти, ще пърди. А това е по-добре.