Комитова на проверка по "Хемус", строители с техника за "изложение"

На мястото вчера не изглеждало да има строителна дейност
217

Снимка: МРРБ

Нарушения е открила днес проверка на МРРБ по трасето на участък 6 на автомагистрала "Хемус" в района на бъдещия пътен възел при пътя Русе - Велико Търново.

Тя е извършена от регионалния министър арх. Виолета Комитова, заместник-министър Тодор Анастасов и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев.

На мястото е извършено разчистване на хумусен слой и са изпълнени насипи. Там е разположена голям брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало само няколко багера, съобщиха от ведомството.

"Присъстваха и строителни работници, които не беше ясно каква дейност ще извършват. Направи впечатление, че струпаната от вчера до днес техника - около 50 нови строителни машини, включително самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното вчера, което по никакъв начин не показваше, че на мястото ще се извършва строителна дейност. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от работниците, които бяха дошли на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника", се посочва в съобщението от МРРБ.

За обекта има проект, но няма издадено разрешение за строеж, обясни регионалният министър.

Констатация за нарушенията са направили и служители на РДНСК Велико Търново. Предстои те да се запознаят с необходимите документи, след което ще бъде издаден констативен протокол за реализирани дейности в нарушение на Закона за устройство на територията.

Министър Комитова коментира, че заради необходимостта от изпълнението на подготвителни процедури до издаването на разрешение за строеж и започване на реални строителни дейности по обекта ще се стигне след 4-5 години.

За него "Автомагистрали" ЕАД авансово е превела около 90 млн. лв. за доставка на материали и наем на механизация. По време на проверката Комитова показа сключени договори със заличени данни.

Авансовото превеждане на средства в голям размер за обекти, чието строителство ще започне след 4-5 години, е причината за смяната на ръководството на държавната компания, обясни регионалният министър.

За пореден път ще бъде искано съдействие от НАП, която да направи проверка за наличността на парите, стана ясно по време на инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой строеше, твоята парти ли строеше Хемус?
133
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА къде пише, че ББР трябва да финансира само дребни фирми? Това е пълна глупост защото дребните фирми вземат дребни заеми.
132
2
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До не разбрах,Тази магистрала ще се построи само и единствено тогава когато масата от живущите в София започнат да се изнасят по празниците в посока Румъния през Русе или иначе казано никога. За да се направи нещо в тази държава, то трябва да е свързано по някакъв начин с битието на софиянци. Затова се строят магистрали към морето и Гърция от София,защото масата от хората там пътуват в тази посока и ако ги няма тези магистрали ще протестират пред парламента.А какво става извън София не им дреме
131
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 129 Много си се зарибил бре! -:( Що си мислиш че само Мутрата ти "строеше"? А за тези малки фирми.на които се оказа че Банката създадена с нашите данъци,да обслужва.Срдният и дребен бизнас.И служебното правителство,разкри и уповести.че е ОБСЛУЖВАЛА САМО НЯКОЛКО ЕДРИ ФИРМИ И ТО НА ПОЛИТИЦИ! Е? Това от мутрата Борисов щеше ли да го чуеш в прав текст? Никога! И сега сякаш,Не желаеш да повярваш на истината? Е аз вярвам! Само защото съм трезво мислещ човек и НЕ ГЕРБЕР!
130
5
 
12
 
! Отговори
много важно преди 2 години
За какво ви е тази магистрала? Слави е решил да закрива държавата
129
3
 
18
 
! Отговори
не разбрах преди 2 години
Това означава ли че временното правителство отлага строежа на магистралата до следващото правителство?
128
6
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 135 Драга комунопитетка, набийте си вече в тиквондурестире кратуни, че масата от хора които мразят бившия орехоблизач на Бай Тошко известен като дъртия *** Тиквондур, не са просто като вас и не се вържат на малоумния номер с пребоядисаните ***. Драга, ако незнаеш, в Младежкото БКП (гроб) има повече червенокнижковци отколкото останаха в Дъртото БКП (БеСраПак). Тия циркове дето ги играят на добрия и лошия *** минават само пред вас и подобните ви!
127
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 135 Драга госпожо, Как решихте коя партия подкрепям? Много пъти съм казвал на комунопитеците от младежкото БКП (гроб), че когато си против Бибитко, това не означава автоматично, че си фен на любовницата ами от дъртото БКП Курналина. Спрете с тези комунопитекско номера да вменявате греховете си на другите около вас! Не случайно казах, че тази магистрала се рисува от 40 години и още е на ниво рисунка и така ще остане!
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДОГАН и БАЦЕДокажи го.
125
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия новите министри, вече само като видя новина за някой и почвам да се смея. Буквално не е имало толкова клоуни в МС, а не е като да не е имало.
124
8
 
9
 
! Отговори
Я па Я преди 2 години
Не е лесно нищо да не разбираш ,а да коментираш почти като човек...В строителството се отпускат авансово пари ,за да се закупи техника ,това не е колело да ,го вземеш от магазина...Това правителство търси под вол теле и вместо да помага ,пречи на изпълнителите ,като че ли те не строят за нас ,а за някои поробители!!!Срам ме е от тия министри-разтурчици!!
123
2
 
4
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Тое ясно че машините са нови...ясно че трябва да се провери и ако има крали в затвора и да върнат парите....но строеж след 5години за нещо дет е трябвало да се строи преди10не е оферта госпожо забавите ли темпото или пък спрете строежите връщате крадлю на власт
122
4
 
4
 
! Отговори
Събудете се преди 2 години
Абе вий не разбрахте ли .Оня е решил да закрива държавата и сега показва силата си, за да му дадат още парче от баницата. Докога ще тръпим. Не журналистите, всички сме ***, че чекаме все некой да ни оправи. Събудете се.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още няма ОБВИНЕНИЯ за кражба на кърма и изяждане на деца
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 134Дали е имало разрешение за строеж преди ПРОЕКТ и къде точно е поставен печата, имам в предвид нещо от анатомията на госпожата, вие се досещате!
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сппрете това безумие със строеж на магистрали!! Дайте парите на народа!! Българите искат суха пара, а не асфалт!!
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославА вие построихте ли я? Посочи ми един участък, който е построен от твоята партия?
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Е построила нешо в живота си. Построи си две луксозни вили на нашето море, вижте й снимките в интернет.
116
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече смятам на всеки протест срещу Радев и това правитеслтво да ходя и да протестирам, даже ще си направя плакат. Не се трае тази наглост!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126Ако си про*т техеранец, по хубаво си стой в Добрич, немаме нужда от вас във Варна :)) Винаги съм се удивлявал на добричлии, колко са ограничени умствено :))