Комитова на проверка по "Хемус", строители с техника за "изложение"

На мястото вчера не изглеждало да има строителна дейност
217

Снимка: МРРБ

Нарушения е открила днес проверка на МРРБ по трасето на участък 6 на автомагистрала "Хемус" в района на бъдещия пътен възел при пътя Русе - Велико Търново.

Тя е извършена от регионалния министър арх. Виолета Комитова, заместник-министър Тодор Анастасов и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев.

На мястото е извършено разчистване на хумусен слой и са изпълнени насипи. Там е разположена голям брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало само няколко багера, съобщиха от ведомството.

"Присъстваха и строителни работници, които не беше ясно каква дейност ще извършват. Направи впечатление, че струпаната от вчера до днес техника - около 50 нови строителни машини, включително самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното вчера, което по никакъв начин не показваше, че на мястото ще се извършва строителна дейност. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от работниците, които бяха дошли на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника", се посочва в съобщението от МРРБ.

За обекта има проект, но няма издадено разрешение за строеж, обясни регионалният министър.

Констатация за нарушенията са направили и служители на РДНСК Велико Търново. Предстои те да се запознаят с необходимите документи, след което ще бъде издаден констативен протокол за реализирани дейности в нарушение на Закона за устройство на територията.

Министър Комитова коментира, че заради необходимостта от изпълнението на подготвителни процедури до издаването на разрешение за строеж и започване на реални строителни дейности по обекта ще се стигне след 4-5 години.

За него "Автомагистрали" ЕАД авансово е превела около 90 млн. лв. за доставка на материали и наем на механизация. По време на проверката Комитова показа сключени договори със заличени данни.

Авансовото превеждане на средства в голям размер за обекти, чието строителство ще започне след 4-5 години, е причината за смяната на ръководството на държавната компания, обясни регионалният министър.

За пореден път ще бъде искано съдействие от НАП, която да направи проверка за наличността на парите, стана ясно по време на инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този министър председател,не знам от къде го е изровил президента,но вдъхва доверие! Интелигентен и зрял мъж! С премерени приказки,и НЕ Е С РЪЦЕТЕ в ДЖОБОВЕ като предния клоун!-:) Ами такива хора мисля вършат работа! -:)
93
7
 
18
 
! Отговори
= преди 2 години
Северна България ще види магистрала Хемус на куково лято.Първо я спря Орешарски сега това слабо умно правителство,после ще е слави чалгата и така до 23 век.
92
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен666 преди 2 години
Всеки ще краде него ли разбрахте вече! Който и да дойде на власт!!! Бойко поне показваше нещо че се гради, а тия нашите нови в момента само рушат! Каже те ми какво направиха освен ровене в министерствата?? Нищо!!! И занапред ще е така !!! Искаме промяна да така е,но стани да седна че моите да почнат да крадат тоя филм сме го гледали!!
91
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въх, а те проверявали площадката за техниката, а не строежа. Пък то строежа чакал разрешително, а по план се стори другаде.С медийните си закачки, връщат държавата назад, към едни хаотични времена. Но битката тепърва предстои.
90
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пи Ар на Комитова за да прикрие разследването за двете й къщи на морето.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МдааИмаш ли доказателства за това красене?
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да проверят в чекмеджето.
87
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа честно! Това служебно правителство ми харесва! Стараят се хората и ни показват нередностите в управлението на Борисов! Ще ми се да останат и прекратим с изборите!-:) Който и да дойде на власт,едва ли ще научите такива факти! Да знам Герберските избиратели за изумени от фактите и ефектирани! Тези които не подкрепят ГЕРБ ВЪЗМУТЕНИ! Фигурантите не гласуващи за никого вятър ги вее на бял кон!-:( Но това са фактите уви! Спокойно ми е пред телевизора вечер Не Виждайки МУТРАТА Борисов!-:)
86
9
 
18
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Аидее и това спреха.Какво се правило това е .
85
15
 
17
 
! Отговори
българин преди 2 години
И защо им е разрешително на тези? До вчера оня с " жипката" му беше " кеф" да се готви д тях и си правеше пиара крадеца! Та даже не е сметнал да попита,дали нещата са законни?!-:) Ако е частен обект,ще го спрат нали? Защо да не се спре и държавен при нередности?! Никога повече крадеца ГЕРБ и Борисов на власт!!!!!
84
7
 
9
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Не знам дали ще го търсим Бойко , но бай Ставри със сигурност.
83
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипката беше станала инкасо-автомобил, чекмеджето - сейф, пожарникаря - милиардер
82
16
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Пасмина , пасмина герберска !Винаги се е крало , но това крадене е тотално и е патент на герб ...гърците ряпа да ядат!
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото ми е известно 'Хемус" трябва да бъде завършена 2024г. За какви работи след 4-5 години иде реч?
80
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадене, крадене, крадене
79
10
 
20
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Работи се, правят се и грешки ( говорят,че и се краде). Но има и пътища насреща.Не се работи, не се правят грешки (пак ще се краде). Но няма нищо насреща, ни пътища, ни магистрали.Кое предпочитате?
78
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщайте парите ! Веднага !
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един стадион във Варна, строят го от 30 години, немогат хората и толкоз :)))
76
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сичко друго ни обяснихя, но какви са нарушенията - не. Само да си пеем, че има нарушения. Същото както Рашков пя, че има подслушвания, но доказателство поне едно - йок. Сега ги събрали тия орица и чакат министърката да се намъдрува ко ши прай по-натам.И строителството спряно и глупости, и глупости.... Сигурно са им поръчали непременно да откриват нарушения - прекия път към следващия мандат.
75
11
 
22
 
! Отговори
СТР. ТЕХНИК преди 2 години
Това се казва техника, а не с онези трошляци съветските газки.Ще го търсите Борисов.До тук със строителството на пътища.Връщаме се назад.