Комитова на проверка по "Хемус", строители с техника за "изложение"

На мястото вчера не изглеждало да има строителна дейност
217

Снимка: МРРБ

Нарушения е открила днес проверка на МРРБ по трасето на участък 6 на автомагистрала "Хемус" в района на бъдещия пътен възел при пътя Русе - Велико Търново.

Тя е извършена от регионалния министър арх. Виолета Комитова, заместник-министър Тодор Анастасов и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев.

На мястото е извършено разчистване на хумусен слой и са изпълнени насипи. Там е разположена голям брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало само няколко багера, съобщиха от ведомството.

"Присъстваха и строителни работници, които не беше ясно каква дейност ще извършват. Направи впечатление, че струпаната от вчера до днес техника - около 50 нови строителни машини, включително самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното вчера, което по никакъв начин не показваше, че на мястото ще се извършва строителна дейност. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от работниците, които бяха дошли на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника", се посочва в съобщението от МРРБ.

За обекта има проект, но няма издадено разрешение за строеж, обясни регионалният министър.

Констатация за нарушенията са направили и служители на РДНСК Велико Търново. Предстои те да се запознаят с необходимите документи, след което ще бъде издаден констативен протокол за реализирани дейности в нарушение на Закона за устройство на територията.

Министър Комитова коментира, че заради необходимостта от изпълнението на подготвителни процедури до издаването на разрешение за строеж и започване на реални строителни дейности по обекта ще се стигне след 4-5 години.

За него "Автомагистрали" ЕАД авансово е превела около 90 млн. лв. за доставка на материали и наем на механизация. По време на проверката Комитова показа сключени договори със заличени данни.

Авансовото превеждане на средства в голям размер за обекти, чието строителство ще започне след 4-5 години, е причината за смяната на ръководството на държавната компания, обясни регионалният министър.

За пореден път ще бъде искано съдействие от НАП, която да направи проверка за наличността на парите, стана ясно по време на инспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто отвътре им идва на Радевците да спрат строежа на магистралата. Щом я строи ГЕРБ значи има нередности и трябва да се спре.
113
6
 
8
 
! Отговори
Фигуранта радев преди 2 години
Не ми пука за хемус ,аз летя на грипен
112
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази дали е построила нещо през живота си? НЯМА РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ! ПАЗРЕШЕНИЕТО СЕ ПОЛУЧАВА СЛЕД ПРОЕКТИРАНЕ, ПРЕДИ ТОВА СЕ ППАВЯТ ПРОУЧВАНИЯ геоложки, НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ПРОЕКТАНТИ КОИТО РАБОТЯТ БЕЗПЛАТНО? КАКВО РАЗРЕШЕНИЕ БЕЗ ПРОЕКТ?НА КАРТИ ИЛИ БОБ ЩЕ ГРЕДАТ?АВАНСОВО СЕ ДАВАТ ПАРИ И ЗА ВРАТАТА ДА СИ СМЕНИШ В АПАРТАМЕНТА? ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА МАГИСТРАЛАТА ПАРИТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ? ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВТЪЛПЯВА ,ЧЕ ИМА КОРУПЦИЯ И ДА ПОВТАРЯТ БЕЗ ДА МИСЛЯТ. ЗА МИСЛЕНЕ СЕ ИСКА МОЗЪК, НО НЕ ПАНЕ
111
7
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Разрушаване на всички магистрали в България!!Те са символ на кражби и мафия!! Българина асфалт не яде!!
110
7
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Те Герб бяха 12 години на власт и тази магистрала планувана преди да се роди Боко е все още на ниво рисунка върху салфетка. То не бе магистрала, скоростен път пак магистрала и накрая си остана само рисунка. Никога няма да я завършат защото ако я завършат ще намалее лапачката. Пълна пародия е този строеж.
109
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, Северна България беше в пъти по добре при ГЕРБ. Само да споменем заводите във Врачанско, индустриалната зона в Шумен, инвестициите в Севлиево.Магистрала Хемус даваше шанса Северна България да стане като Южна след построяването на АМ Тракия.Ни ако ти предпочиташ да си беден и изостанал, ама да я няма Хему, защото я строили ГЕРБ, давай.Аз живея в Южна България и знам разликата след пускането на Тракия.
108
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тая бабишкера е отишла да проверява някакъв паркинг за камионите и казва че не се строи.големи *** сте журналистите наистина
107
1
 
9
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Айде сега уволнете и магистралите!
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 118 Понеже спомена че " трябвало" да гласува Северна България за ГЕРБ,та споделям доказателства,че Северна България,беше гласувала за ГЕРБ и пак Не беше добре! Та какъв Тонка? Какъв мой вожд Борисов нещо се обърка а?-:)))
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се надявах да ходя от Варна до вилата си в Търновско по магистрала! Ама нейсе. Новите асфалт не ядели чувам.
104
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 119Тебе те знаем "Тонка", раздаваш се щедро за всеки :)) Нали Бокича ти беше Вожд, що така ? :))
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
голям театър тука по изборите да поизмаскарят маскарите дето всички си ги знаем без друго и след някой друг месец пак същите туршаляшки фирмички ще печелят поръчки. цирк за пролетариатчето че лебежа на привършване. а то мършояд дето го играе натовски йестреб е най голямата американска подложкка. слага в жеба и порко и свък и плюнката и оня боклюк фаню кощов дето ежедневно беше на колене на козяк.
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 118 Те бяха гласували за ГЕРБ! Тръгнах си от Силистра през 2015 година.Живях там 7 г! Градската алея, към Дунавската градина,беше обсипана с парцали знамена ГЕРБ " видими резултати"! -:((( Съжалявах че съм българин виждайки тези парцали!-:(((( Дали мислиш че ме с били ГЕРБ Групировката на др Борисов мутрата тогава?
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕлектраТова е, че народът ни не може да се обединява зад каузи. Ако има малко акъл тези от Северна България трябваше абсолютно всички да гласуват за ГЕРБ , защото тъкмо те разработиха този проект и можеха да го завършат. А сега магистралата почти е сигурно, че ще бъде спряна с дежурните приказки, че имало корупция и нарушения.Всеки народ сам си определя съдбата!
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте ся, ако е немаше мафията, немаше да имате леб в БГ, какво толкова се пените :)) Мафията винаги ще е има, въпроса е, колко ще има влияние :) Ако обвинявате Бойко, да виновен е, ама тез работи ги е научил от други, нали ? :))
99
2
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
НА ЕДН0 МЕСТ0 ЗНАМ 240 Ч0ВЕКА ДЕТ0 СА КАТ0 НА ИЗЛ0ЖБА-КАТ МАНЕКЕНИ-И НЕ ИЗГЛЕЖДА ДА ИЗВЪРШВАТ К0Й ЗНАЕ КАКВ0-САМ0 ЧЕ РЕД0ВН0 ИМ ПЛАЩАТ-Н0Й СА Д0В0ЛНИ 0Т 0СИГУР0ВКИТЕ-ТЕ СЪЩ0.
98
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тези новите диктатори освен да спират и да уволняват друго не могат. Колко познато от минали периоди, а?
97
3
 
17
 
! Отговори
Док преди 2 години
Аре сус бре, книжни мишки!! Направете я тая магистрала най-накрая! Стига чалъми и процедурни хватки! Живота е транспорт и логистика и за да съществува тоя район му трябва ПЪТ, *** не селски, коларски, а съвременна магистрала! Разберете го най-накрая. Асфалта не се яде, ама по него идват хората с парите. И не ме интересува кой от коя партия е. Само да го построят най-накрая.
96
6
 
15
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Агнешката майка отишла на паркинг за строителна техника и се чудила , що там не се строяло. Такива са им специалистите на Радев, Рашков , Кацаров и пр.
95
12
 
13
 
! Отговори
Важното е, че преди 2 години
90 милиона са усвоени и нещо се строи, макар и не това, за което са дадени парите. Грабежът е колосален на пладнешките разбойници. Нужен ни е не Радев, а Сталин.