Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати

Не случайно ВСС подкрепя категорично главния прокурор, заяви Бойко Рашков
20 юни 2021 11:35, Александър Попов
231
Топката се тупала по проверката на 38 политици и магистрати
Снимка: БГНЕС

"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, за да не си създава неприятности със силните на деня", каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Според него граждани, които са допуснали грешка и не са декларирали имуществата си, могат да се чувстват виновни, а така те стават лесни за манипулация:

"ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга.

Още по темата
Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия".

Рашков допусна, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Министърът на вътрешните работи засегна и темата с изслушването на бившия премиер.

"Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат". Това мнение той изрази по повод извиканите за разпит бивши прокурори и действаща следователка, и бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.

"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката", каза той и добави, че знае имената на подслушваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Бойко Рашков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Коалицията "зелен чорап" събра толкова много врагове, че поръчките вече са приети, а недъгавия чалгар трябва по - дълго да живее, за да се мъчи, Божиите закони не се приемат от парламента посред нощ.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 Магистратите не ги е създал ГЕРБ, нито са паднали от небето, те си имат предистория, всички почти, са кадри на БКП/БСП. Натрупали са пари преди 1989, след това, при всички правителства с учасгие на БСП. Съдът в България е техен, имат свои хора навсякъде и могат да възпрепятстват правосъдието.
23
14
 
8
 
! Отговори
Каспър преди 2 години
Явно ще е, че на едно от първите места в този списък е и . . . Каскета !За това докато той е на власт, никога този списък няма да излезе . . . на бял свят !
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** фермата на Кутев е задобряла, но повтаряте поне половината опорки от 2013та.
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков има доказателства за: подслушвани политици, подслушвани граждани, корупция в МВР, за това как България шпионира Русия, съществуването на чудовището от Лох Нес, посещения на извънземни от древността, за истинския убиец на Кенеди, но не може да ги даде. Рашков е герой на доказателствата.
20
17
 
8
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Рашков да подпука и охранителите делта гард ,вчера ги гледам с черен джип свалени прозорци и вътре 4 мутри целите в татуси ,каква охранителна фирма е това ,това са си чисти мутри на ТИКВАТА.
19
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверка на имуществото, трябва да започне от Рашков и наследниците му.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тупа се топката за да тече времето. Което е добре платено на Играчите. Иначе ИГРАЧИТЕ имитираъ , че нещо правят освен - др ис - *** и поспиване в работно време.
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Спете спокойно деца...Нищо няма да се случи НИКОГА ... --=== -- Така е, но не съвсем! Рашков ще успее в гюрултията да си увеличи още повече имотното състояние!
16
2
 
5
 
! Отговори
Бедняк преди 2 години
за 7. Подкрепям!!!
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зада се случи нещо по отношение на НАП и Деккарации, било корпоративни или на обикновени подаватели по договер към фурми. Трябва да се насрочи ревизия на приходи, разходу, ДДС, ДОО и т. нт. От НЕСТНАТА ВЛАСТ / На общината/ Такава РАБОТЕЩА Местна Власт НЕСЪЩЕСТВУВА.Защо самата местна власт е силно корумпирана.
14
25
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Браво Рашков , мачкай Мафията ГЕРБ .Българския Народ , САЩ , ЕС , Русия и Европа те подкрепят - трябва да се Освободим и да живеем в Нашата България - без Поробителите ГЕРБ .
13
29
 
20
 
! Отговори
Буци преди 2 години
Евалата на този човек! Буци се мислеше за недосегаем, беше нагъл и самодоволен! Сега гледам че нервничи и се поти яко!
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважавам професионализма на г-н Рашков, но се налага пак да попитам кога полицията ще установи престъпниците и поръчителите на дивашки жестокия инцидент с пребития преди 9 дни с чукове 46-годишен мъж в центъра на столицата? Колко седмици или месеци са нужни да се разкрие престъпление, заснето с камери? Мутрите подлежат ли на контрол, разследване, съд и затвор в една европейска правова държава или и през 2021 година си остават безнаказани?
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков от ден на ден става по-налудничав. Пак службите, пак нищо не може да каже, но казва. Нищо няма да има до изборите. Никой няма да влезе в затвора и след изборите. Страната на неограничената тъпота сме. Може едно и също да повтаряме до безкрайност и пак няма да се научим.
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очертава се нещо като след деветосептемврийски чистки само че, без съветската армия. Изведнъж у нас се появиха ангелите, принципните и справедливите..., които само са наблюдавали по време на прехода и са карали трабантчета досега.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спете спокойно деца...Нищо няма да се случи НИКОГА ... Така е 30+ годиниИ така лф бъде още 300, докато не се лее кръв на площадите ...
8
15
 
33
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Рашков имал информация, предусещане, пресантиман, нощно изпотяване и видения. Зле си Рашков. Прегледай се при Кацаров.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че 30 г.едно и също ,само се говори и закани ,кой политик или бандюгите приближени да партиите са в затвора )и стават още по богати с помощта на същите институции
6
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай Боже поне до края на годината този кабинет да управлява. Опг ГЕРБ и опг гешевите в затвора!