Още не е август, а по морето е пълно: Сървайвър да си намериш свободен шезлонг

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
Обновена: 27 юли 2021 22:56 | 27 юли 2021 22:50, Красимир Ангелов
77

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100%, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

Туроператори определят това лято като сезона на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция - резервациите да стават на рецепция, а не организирано, оскъпява и почивката.

"Интерес представлява това, че имаме датчани, холандци, което прави пазарът ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да се завишиш леко цената. Това е световна практика", каза хотелиерът Георги Тръпков.

Още по темата
"В момента, ако намерите пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента", каза мениджърът на хотелски комплекс в Поморие Ирина Джендова.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора за уикенда, и ако дойдеш в 10:00 часа, определено не можеш да си намериш никакво място, препълнено е", сподели туристът Станислава Митова.

От Регионалната туристическа камара предупреждават да не тръгвате на море, ако нямате предварителна резервация.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
е тогава къв е смисълът от "ваксините" като всичко си остава по старому (вече новото нормално не е нищо ново) плюс риска експерименталната инжекция да те убие, дали сега, дали след някоя и друга година?!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е по колко кърпи носят руснаците? Няма ли кой да ги събере 2-3 сутрини и проблемът ще изчезне
33
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем нямало туристи и бранша реве, хем пък всичко е пълно. На кого да вярваш не знам
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха има още уникални плажове, на които сме 10 човека макс, но там няма кой да ти види чехличките на армани и банския.
31
0
 
0
 
! Отговори
Имам своите причини преди 2 години
И са ми дадени достатъчно поводи да стане ясно че явно не сте точно с акъла си...По - големият проблем е, че ако останете ненаказани за каквото сте направили през последните 40 години тук една вероятност, която е много по-важна от вас става по-малко вероятна... Неопределени вероятност, която е базирана как действително самия живот не трябва да се определя от вас и Менгеле ... Всъщност самия живот е в менгеме от делата на някой доста глупави личности... Не знаете кога да спрете...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ohaa, naslada v balkoninga, gledka beton, gondola, vlak na ujasite, vozene v asansiori po etajite na betonpanelite, katerene na muhlivi vonlivi stalbi, koridori, stai, bezbroini musikalni obilni kaskadi ot vseka porta i vseki prozorec, omaini parfumi ot konteinerite za smedt ;)
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ходят предимно с карти по НОИ за 220 лв. Лъжат държавата и точат касата. Повечето нямат нужда от процедури. Вадят си карта и заминават всяка година едни и същи хора. Дори се хвалят, че са прецакали касата.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
mmm...maldives...hubavi cherni oblaci i kata den zdravo dajd...podobna liatna svejest nema v bg liato...lipsvat i hubavi djamii na bg cherno more...
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
bravo, nso i chetnicite vi pazat virusite stabilno.
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте лъгали! Всички са в Гърция
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е пълно с нагли български селяндири мутри и грозни българи със свински физиономии и чалгаджийки с джуки приличащи на *** на които племето ч0векоподобни ръкопляска и слуша чалгиите хаха
24
0
 
12
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
Не разбрах от заглавието
23
2
 
12
 
! Отговори
To преди 2 години
Там винаги си е сървайвър но от простотия. Чудя се как хорат още се навиват да ходят там....И проблема не е в природата, а в "бизнесмените" там. Всичко за.раха
22
4
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Има много държави в този свят и всяка държава предлага паспорт на своите граждани. В никой паспорт обаче не пише, че Джоузеф Едикойси е евреин. Нито, че Мира Столнберг идва с мъжът си евреин, с когото предното лято са се запознали на Каваците. Не че Мира е знаела, че Робърт Леви Столнберг е евреин, ала веднъж забременяла е...пред задължението да се покори на евреина и му предаде ключовете на бащинаъа българска къща. После се оказва, че братовчедът на Леви е Мохамед от Мароко. Приятно летуване!
21
13
 
11
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Всяка година тегля 3 хиляди лева бълз кредит, но водя семейството за 5 дни на нашето море. Там се разбиваме, за децата има чипс, сладоледи, кола, аз си поркам бира от сутринта. Живея си царски докато вие мъжете домати и шпек салам по гърцията.
20
23
 
8
 
! Отговори
Сервитьор преди 2 години
Супер е сезона. Бичим по 600 лева на ден само от бакшиши. Август ще се прибирам с хилядарка в джоба всеки ден. Искам някой сега да ми каже, че трябва да уча за да имам пари. Взимам ви годишната заплата само за месец.
19
2
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 2 години
Аз ходя зимата на вашето черноморие. Хем по-евтино, хем няма такава гъчканица на плажа.
18
4
 
7
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Брат ми, Жожо има пари за карибите, затова е Звяр :)
17
8
 
6
 
! Отговори
До жожо звяра преди 2 години
Гроздето кисело май, а?
16
6
 
27
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
На Лозенец (курорта) съм бил веднъж, няма по-тъпо място във Вселената.