Казусът с детската болница - за проверка в прокуратурата

Кацаров предлага временно да се ползва част от болница "Лозенец"
18
Казусът с детската болница - за проверка в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Документите, събрани по казуса с националната детска болница, са изпратени на специализираната прокуратура за извършване на проверка.

Още по темата
Това служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на изслушване в Народното събрание. На инвестиционната компания, която беше избрана за изпълнител на болницата, са дадени указания за връщане на авансово изплатените суми - над 9 млн. лв., както и за прекратяване на договора. Договорът е нищожен, подчерта министър Кацаров, цитиран от БТА.

Тези авансово платени пари ще ги върнем на държавата, но не можем да върнем загубеното време - две години, каза още той. По думите му, ако процедурата започне отново, това ще отнеме 6-7 години.

Министърът посочи, че от столичната и областната управа са му обяснили, че в рамките на околовръстното шосе на София не може да се предостави подходящ терен за бъдеща детска болница.

Той предложи временно като детска болница да бъде използвана част от столичната болница "Лозенец". Кацаров описа сегашните условия, при които се лекуват деца - "в стаи по 6-7 кв.м, с две легла, без климатична инсталация, без санитарен възел, а майките спят на стол в коридора, за да са близо до децата си".

Това е най-голямото престъпление, което е извършено, коментира той. В този си вид "правителствена" болница не е нужна, тя е многопрофилна, има парк, ще се обучават и студенти, добави още Кацаров и помоли депутатите да обсъдят тази възможност.

По време на изслушването ттой заяви, че директорът на Държавната инвестиционна компания Иван Алексиев и Бордът на директорите ще бъдат освободени. Основанието за това е, че Държавната инвестиционна компания отказва да прекрати договора, сключен с консорциум "Детско здраве", за изграждане на национална детска болница и да възстанови авансово платените 9 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ТЕАТЪРА У МОНТАНА , КОМУНИСТИТЕ ГО СТРОИХА , ЦЕЛИ 30-г.......АЕЦ-БЕЛЕНЕ---50г.....ВСЕ ТАКИВА СА "ВЕЛИКИТЕ СТРОЕЖИ" НА БКП/БСП....ТАКА ЩЕ БЪДЕ И С "ДЕТСКАТА БОЛНИЦА"--КОГАТО РАДЕВ ПОСТРОИ "НОВАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА"----ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ ГОТОВА И ТЯ...ХА,ХА,ХАААААААА...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРОДА ИСКА ДЕТСКА БОЛНИЦА проверките са за прокуратурата за преди 40 години безхаберие включително и на бездъната Каца.
15
1
 
3
 
! Отговори
питам аз преди 2 години
Чудя се на кого да вярвам? Кацаров каза че парите са откраднати, а мазнислав Ангелов каза, че парите са вложени дългосрочно. Ефекта на това влагане ще се усети след ...найсе години...
14
0
 
0
 
! Отговори
Няма терен преди 2 години
А дали 9 млн авансово за усвояване от наши фирми. Ще ги върнат на Ку-ку бенд.
13
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 2 години
До къде стигна прокуратурата с точенето на здравната каса от този безличник и колегата му от Пирогов.Какво трябва де се толко проверява - всичко е по документи. Или чакат да забравим.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз ще се лекува в Турция вече. Не виждам тук кой ще го лекува след толкова пакости.
11
1
 
7
 
! Отговори
нагъл комунист преди 2 години
да го питам тоя : защо не попита бсп като бяха на власт защо не направиха болница за дечицата ? а обвинява че ГЕРБ не били направили нищо . абе *** , ГЕРБ са в политиката от 12 г. а бсп бяха 20г. и имаха властта .
10
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Абе Каца сградата е готова слагай креватите и режи лентата :)))
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1.На инвестационната компания избрана за изпълнител на болницата са били дадени указания за връщане на дадени авансово изплатени суми-над 9 млн.лв,както и за прекратяване на договора. 2.Държавната инвестационна компания отказва да прекрати договора сключен с консорциум Детско здраве за изграждане на национална детска болница и да изплати авансово платени 9 млн.лв.От което личи,че инвестационната компания е държавна,а изграждането не е конкретно строителство по таз програма,но дали заради терена.
8
2
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Бат Стойчо е един от най-големите шмекери в кабинета на фигуранта. Лъже, чагърта, прави се на жертва, голям артист е.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е откраднал в затвора!!!
6
3
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
За проверка и прокуратура е Казусът с назначаването на лицето Стойчо Кацаров за министър на здравеопазването и последвалите трусове в здравната система след това ... но и на това недоразумение ще му дойде времето и редът ... !!!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е толкова неориентиран!!!!!!!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак ни ..ват ..ните гербери! Нямало място. А бившата профсъюзна школа на околовръстното в овча купел не става ли? продадоха я за жълти стотинки - сега да си я национализират и да си я направят детска лорница, каквито бяха плановете от преди ощи 30 години.
3
2
 
17
 
! Отговори
Ау преди 2 години
Каца, ти у ред ли си. 6-7 години за възобновяване на процедурата, вие там охлюви ли сте се събрали, костенурки ли? Чуваш ли се какво говориш? Нали имало терен, осигурен!!! Бутнете сградата дето не ви харесва и я построете наново според стандартите, това става за 2 години. Една за строителство и една за обзавеждане. Блоковете така ги строите, защо тук да не може? Експлозивите вършат работа за секунди! На теб ти трябват 6-7 години......
2
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кръв повръщам пари не връщам :)))
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия неща с плюенето по герб вървят месец два, после ти лъсва голия гъ и хората питат, а ти какво свърши байно? радев какво свърши?