Ако някой е решил насила да ви пусне за трети път вечерно шоу, вероятно е заради рекламите...

Политическият отзвук след интервюто на Слави Трифонов
28 авг 2021 17:37, Анисия Иванова
63

Партия "Има такъв народ" няма да даде своите 65 гласа в подкрепа на правителство с мандат на БСП. Това обяви в първото си телевизионно интервю за обществената телевизия лидерът на партията Слави Трифонов.

"Причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия. БСП е лява формации. БСП за нас е партия от статуквото. БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство. Корнелия Нинова излезе и каза, че няма да ни подкрепи", посочи Трифонов.

В близо едночасово интервю лидерът на ИТН обяви, че е водил неофициални разговори с представители на служебния кабинет и с лидерите на ДБ и ИБГНИ.

Още по темата

"Ние проведохме разговори и с Христо Иванов, и с Мая Манолова. Говорих, попитах ги какво искат. Христо Иванов каза "не" на правителство с ИТН. Питах го къде вижда тази ръка на ДПС. Никой не стои зад ИТН освен нейните избиратели и аз. Тези въпросни двама министри дойдоха първи при нас. Те дойдоха и казаха, че искат да останат", добави лидерът на ИТН.

От БСП обявиха, че действията на първата политическа сила водят страната към трети предсрочни избори.

"Някой не иска да има редовен кабинет. Интерес имат единствено ГЕРБ и ДПС", подчерта  Явор Божанков от БСП.

Реакцията на "Демократична България" след интервюто на Трифонов дойде с пост в социалните мрежи. В профила си във Facebook депутатът Иво Мирчев написа:

"Вместо реални преговори за коалиционно споразумение с ясни ангажименти - просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят - нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш. Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен", се посочва в поста.

Мандат обречен на неуспех – така лидерът на ГЕРБ определи опита на БСП да състави правителство. Според Бойко Борисов основната цел в момента е да не бъде съставено редовно правителство.

"Те искат да направят всичко, за да управлява Радев. Искат да актуализират бюджета, за да харчат пари. В Перник казват, че г-жа Нинова се радва като дете на механична играчка", коментира Борисов.

Прочита си за близо едночасовото интервю на Слави Трифонов направиха и от ИБГНИ отново в социалните мрежи.  

"Скъпи приятели, ако някой е решил насила да ви пусне за трети път вечерно шоу, което сте гледали, то вероятно е заради рекламите и приходите от тях", изтъкна Арман Бабикян от ИБГНИ.

В неделя от БСП започват срещи в опит да намерят успешната формула на управление.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
38
 
! Отговори
кон с татация преди 2 години
Славуне, освободи ни от себе си, моля те.... А изказването за рекламите е именно за теб, защото не искаш да управляваш, а да си в опозиция, за да не зависи нищо от теб, но да демагогствате и да получавате милионите, да си издържате кабеларката и простаците в нея. Затова сте една крачка напред, две назад - за да не се наложи случайно да управлявате и да ви падне сeлския рейтинг. Аре, изчезвай вече форевър!
20
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че го харесвам след подкрепата му на разидинителя.Но вьпросьт е, не само един пьт да те поткрепят и после да те дьржат на каишка.А и това с министъра е само дали се подаваш на натиск.Така че дьлгия тук е в правото си.
19
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Слави, че изчегърта комунистите. Само това да беше направил паметник трябва да му се дигне. Сега щяхме да гледаме Корнелия премиер. УЖАС. Само така - комунистине далеч от държавната хазна много са крадливи. Не само не е виновен че няма правителстмо ами мерси за това.
18
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двете първи партии в парламента се видя, че ръководителите им са без топки. Сега третата сила с ръководител жена иска да състави правителство, но няма да се получи. Поне има желание и "топки" жената, не е като някои страхливци.
17
1
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Някой започнаха да се мислят за много велики. Два дни да не ги показват по новините и хората ще ги забравят.
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 Ами ИТН и останлите " протестъри" може да подкрепят праителство предложено от БСП и няма да има ново служебно на Радев . Ама не искат . Вината за нови избори е на ИТН , ДБ , Манолова , а не само на БСП .Пс - В никоя нормална държава Пламен Николов нямаше да е министър , какво остава за кандидат за министър-председател
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 "Киро, ти си на ход." Ако Киро-мун...ьоВампиро е на ход, такива като теб ще изпукат от глад, дори и за трольовци няма да им стигнат стотинките. Така и не се сети, че тъкмо твоят кремльо и кирливчовците му те обраха за ТРИ месеца, ама нищо де - още караш на Боковите изпарения, тепърва ще видиш "благините" на комунизЪма и мунчовизЪма ама нали ТИ си ги избра?
14
1
 
14
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Питам се дали някой би кандидатствал за министерски пост или за поста на министър-председателя, ако получаваше малко над средната работна заплата за България.
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учиндолския лъже досущ като тиквата. БСП бяха готови да дадат подкрепа при условие, че онова адвокатче бъде изчегъртано, но чалгопинеците се фръцнаха като ощипани моми.
12
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ша ревете за Бойко. Бензина почна да се вдига и ще удари 3лв до нова година.
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
славуци и бойко са партия
10
2
 
0
 
! Отговори
Бойкикев преди 2 години
Абе оставете жената на мира. Стилови редактори и буквоеди. С Люба Василева се заяждаха за всяка дума в текста на книгата. Добре поне че не се натискаха да стават съавтори или творци на предговори, като Гранитски.
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, ти си на ход. Нова партия и тотален погром на досегашните близалки на мафията. Торбалан и Доган задължително при Ставри
8
3
 
19
 
! Отговори
до №4 преди 2 години
Петър Илиев е прибирал по 50 000 лева за месец консултации на БСП. Петър Илиев е зет на дясната ръка на Нинова в БСП Пламен Червеняков. Не е причината Петър Илиев. Явно има нещо друго, което се е случило.Петър Илиев е правен консултант на БСП. Целта на Нинова и БСП е да се бламира възможност за съставяне на правителство и да дадат време на Радев да назначи още едно служебно правителство.
7
4
 
2
 
! Отговори
Арменците преди 2 години
Имат доста извратено чувство за хумор. Вероятно е заради геноцида.
6
2
 
18
 
! Отговори
Срамота ! преди 2 години
Откога изходните продукти от Бабикяновата уста стават заглавия в този сайт !?
5
5
 
13
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Много ми е интересно невежеството на ДБ- само със 65 депутата, а имали претенции. Казаха тези с 10
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев е виновен за кризата - комунист, а не иска с комунистите, не иска и с десните, не иска и с популистите, явно иска цялата власт за себе си!
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината БСП казаха ,че ще подкрепят правителството на ИТН , ако бяха махнали Петър Илиев. Ама това не стана , а също така ИТН се отказаха въобще да внесат състава за гласуване в парламента . Не виждам , с какво са виновни Нинова и компания
2
8
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Славуца и Тиквата да дават суджук и бира :)))

Спонсорирани публикации