500 блокираха Е-79 заради новите мерки срещу COVID-19

Протестиращите предизвикаха суматоха
Обновена: 4 сеп 2021 22:18 | 3 сеп 2021 18:15,
66

Снимка: БГНЕС

Собственици и работещи в заведения и нощни клубове блокираха главен път Е-79 край Благоевград за половин час, а след това предизвикаха затруднения и по  кръговото кръстовище между главния път и АМ "Струма".

На протеста се събраха 500 души, които носиха транспаранти „Свобода за бизнеса“, „Искаме“ да работим“, както и плакати с текст: „КОВИД няма почивен ден“, „Не на вечерния час“ и мн. Други., предаде БГНЕС.

След снимки за спомен е интервюта към 14.45 ч. протестиращите тръгнаха по Е-79 в посока кръговото кръстовище с АМ „Струма“, която се влива в главния път.

Веднага обаче яха спрени от два кордона полиция. Трафикът по Е-79 за излизане и влизане в Благоевград бе спрян. След като 30-на минути дюдюкане и свирене, протестиращите не пробиха кордона и седнаха на асфалта. Към 15.10 ч. се върнаха обратно.

Още по темата
С изненадващ маньовър протестиращите се качиха по автомобилите и потеглиха към кръговото кръстовище. Там движейки се бавно парализираха трафика по И-79 и АМ „Струма“.

След това потеглиха към Благоевград но след 50 метра спряха и слязоха от автомобилите.

Полицаите пренасочиха трафика към Благоевград през автомагистралата, а пътуващите към Сандански, Банско и ГКПП „Кулата-Промахон“ бяха връщани на изхода на града при кв. "Струмско".

Протестът, предизвикал хаос в най-натоварения ден днес за трафик, приключи към 16 ч. без задържани и ексцесии, нещо повече-полицаите днес бяха далеч по-благосклонни към протестиращите за разлика от миналогодишните протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъклото ли ги водеше?
11
3
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Това е начинът - гражданско неподчинение, докато ония там горе не влязат в час. А на ония в НС още малко им остана. Отпадъци!
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората искат да работят. Какво не разбирате? Преди поне им даваха някакви обезщетения, а сега нищо. Че и ги задължават да се ваксинират. Днеска ваксинират на сила тях, утре вас, а вдругиден децата в училище и яслите. И тогава ли ще се правите на неразбрали?
9
3
 
20
 
! Отговори
Така трябва преди 2 години
Народа ще почне да усеща че демокрацията, свободата и правата с които сме свикнали не са някакви универсални дадености. Това са привилегии за които трябва да се воюва всеки ден. И периодично трябва да се прочиства по високите етажи на властта за да се възстанови баланса на интересите. В края на краищата волята народа е над всичко. Народа е милиони. Управляващите са няколко стотин човека плюс няколко хил. слугинаж. Ако народа реши ще ги смачка като ***.
8
3
 
17
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Няма лошо, но няма и смисъл. Всички мерки са незаконни (не само на това правителство) и никой не е длъжен да ги спазва. Запомнете, мерките са ПОЖЕЛАТЕЛНИ и са незаконни. Важното е, дали ще се съгласим да ги спазваме.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе интересно при крадливия илитерат и Шайката му, които затвориха цялата Държава, не излязоха да протестират..
6
2
 
18
 
! Отговори
Ковид-21 преди 2 години
Долу Фармамафията и нейните лакеи!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги брои?
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да блокират президентството там е кърлежа!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така
2
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вчера на няколко места Мафията изкара по десетина Борисовчета да саботират Държавата.
1
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***!