Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янев, янев
93
4
 
15
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Пате в кълчища. Фурагел!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хакери пазят сайта ви, не един, ия дето си позволявате с думите, речника е позволен, но не и обидите
91
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам днес Радев пак произнася речи. Комунистите хранят хората със лодки приказки докато цените галопират и се движим към хиперинфлация.
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сериозен ли е?
89
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи по смъртност в света от вируса и тоя се хвали, че се били справяли.Нямам думи.За сравнение в Румъния умират в пъти по-малко хора, а са три пъти население колкото България
88
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакси случайно две калинки, децата на Янев са спуснати за експерти в БЕХ и Булгаргаз? Що така?
87
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, защо назначи децата си в бира да на директорите на Булгаргаз и БЕХ? Кой ти разреши тази шуробаджанащина, това ли е почтеността?
86
2
 
16
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Кво прави до сега бе
85
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
особено търновеца и пловдиския дето тук са най активни, всяко айпи знаем и кой кво пише, съобразявайте се вие със сайта и сайта с вас, който злоупотреби, ще му покажем какво е сила, мощ и умения
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите крадат държавата и всички цени хвърчат в небесата. Народа ще се усети чак когато няма пари за храна, а комунистите тогава ще избират къщи в Швейцария и ще изпращат децата си в най престижните университети.
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радвайте се, че има хакери сред вас, ако сайта е печен и ние ще сме зад вас, за по малко от минута можем да прихванем всеки нападател без да сме администратори на сайта ви.
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без думи съм
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в вярва ли му на тоа някой? от хакер в мрежата е питането!
80
4
 
23
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Янев ,низнам ко ша прайш,и кви мярки жа зимаш,ама с тоа скъп ток зимъска жа играй сопата! Убаво дъ знайте .
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази държава има ли някой който да мисли за по вече от 3 месеца напред? Какво ще стане като закрием тецовете? Никой нищо не казва. От къде ще дойде токът? Ами нали след 5 години всички нови коли ще са на ток. Като почнат все повече хора да включват домашни зарядни по 10KW гледайте шоу! Ще стоим на тъмно и на студено.
78
4
 
19
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Като го слушам тоя какви ги приказва и ми напомня на 1997 ...
77
2
 
7
 
! Отговори
izh преди 2 години
Ами много е просто преди избори. Ти си на власт и вдигаш / чрез своите хора / цените с 50%, после излизаш и обявяваш намаление 25%. И всички доволни. Твоите за реализираните 25% допълнителна печалба, Ти заради едни пари влезли в предизборната каса, Близачите ти заради гарантираните си допълнителни доходи и НАРОДА дето медиите му обясняват, че въпреки тежкото положение се намери човек борещ се народа да бъде изработен по малко. Иначе за какво др Кадиев и Маджо и сие се бориха?
76
10
 
7
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Буци обвини Радев, че заради него поскъпнал тока, и аз подозирам, че лично президента върти турбините в АЕЦ-а, та затова...........!
75
3
 
3
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Костов е винов или може би д-р Константин Стоилов