Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жив и здрав гн Премиер! -:) От години не сме имали такъв министър председател!-:)) др Борисов бившето борче и мутра,който лично помня,защото съм от неговото поколение. Та точно същият ,си ни клати,както командваха тогава силово групировките СИК и ВИС-2 с "лъвчето"!-:(( Години по късно,виждам колко са спокойни нещата в България! Но хора като тази бивша мутра,продължават да живеят в него време! Държи се нагло и командорски и е жалко,че това се харесва на младите българи уви! Точно Те го подкрепят!
113
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами по учебник по казармените правила можете да заповядате на цените да се снишат и подредят в строя. Ако това не помигне, можете да кажете три пъти "Отче наш" или три пъти да изпеете Интернационала, според Религиозната ви принадлежност. Когато и това не помогне, можете да се допитате до вашия главнокомандващ да ви светне как се овладява криза. Май се сещам какво ще ви отговори.
112
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапка, обвинявайки за всичко и до край ГЕРБ! И без това друго не можеш...
111
7
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Хе-хе, , как ще я овладеете като това е световен проблем. Може да предложите компенсиращи мерки, а не овладявате цените на тока и горивата.
110
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, децата да са добре, работата да им е лека, заплатите им да са по 10 хил лв. Народа не го мисли, ние ще ядем картофи ако имаме пари да си ги позволим.
109
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
давай янефф, още 8 хартиени хвърчилца да ни пазят от цената на тока. че и тя в небесата се рее. заедно с цените на бензина, газта и т.н. онея от холандския лукойл почнаха ли да плащат данъци или си го карат като преди на загуба.
108
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за това си назначи дечурлига без конкурси с високи запалтки в енегийния сектор това келемище, за да дохариза каквото още има държавно и за да ни го забие четвъртит отзад. на бесикла черна барабар с дечурлигата. костаците му да се веят на улица козяк сто години.
107
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триморецът веднага да нареди да се затвори АЕЦ Козлодуй ,оттам тече ток с руско гориво ,само американските централи трябва да останат както и зелената енергия - оттам идва чист и демократичен ток ,цената няма значение!
106
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най бедната страна в европа си купи единствена машини за гласуване за 300 млн. Бойкикев и Галевица станаха мултимилионери от тази корупционна сделка.
105
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разумните хора беше ясно, че комунистите ще окрадат държавата за пореден път. Бедните *** които гласуват за комунистите ***, Бойкикев, Галевица сега да теглят кредити да си купят храна, че да им дойде поне малко акъла.
104
21
 
7
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Кризата е световна и удря и по нас, правителството е насадно на пачи яйца а бойко е с милиарди заграбени за времето на неговите мандати, и ако бъде съден той и цялото му правителство и да им се отнемат имуществото и авоарите Бг ще забогатее и ще издрапа кризата, Бг беше оставена от бойко в абсолютно разнебитено състояние, тотално унищожена а ковид кризата и последвалата финансова криза допринася за още по трудното положение, единственото излизане от кризата - трябва да се вземат крайни мерки
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Модчето отраза всекакви коментари за Кирчо, а преди се пишеше гербераст.....това ако не е ирония.....хахахаха :)))
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре, не думай! Ам'чи нали вие бяхте добрите и кадърните?!
101
6
 
31
 
! Отговори
гавази преди 2 години
Толкова са компетентни тия и ония двамцата, харвардските. За няма и 6 месеца поднесоха България на тепсия на банкстерите
100
3
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
До Анонимен 113 Копаещите криптовалута ток не плащат, крадат го
99
6
 
34
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
янев, ти чак сега ли разбра че има криза с тока и горивата? Какъв министър председател си ти? От Марс ли падаш?
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
са на власт обаче
97
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
121 за съжаление си прав ЧЧЧ хакер ти пише който е съгласен с теб
96
7
 
35
 
! Отговори
Snorky преди 2 години
Това смешно правителство съвсем изпусна края на всичко. Уж ще се борят с бедността, а инфлацията отиде в небето. Уж се борят срещу корупцията, а корупцията продължава с пълна сила. Уж вдигат изваждат пенсионерите от линията на бедността, а тока се вдига всеки ден. С две думи пълен смях са тия дреби хора.
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато цената на тока е такава, че си на далавера да копаеш криптовалути, ще е тъй.