Полицаите на протест днес

Очакват се над 2000 униформени пред Министерския съвет
20 фев 2022 08:23, Александър Попов
99
Полицаите на протест днес
Снимка: БГНЕС

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест днес от 13:30 часа, като се очаква над 2000 униформерни от цялата страна да отправят своите искания пред Министерския съвет.

20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари.

Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента, заяви Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Последното увеличение на заплатите е било преди 2 години, с 30% в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха повишени с 15 на сто, вместо с 30%. В сектор „Сигурност“ заплатите им скочиха с 30 на сто, а ние още оттогава изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има предвид и инфлацията, която е в момента от 7-8%. В проекта за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква комуникация с министерството, не знаем нищо за проектите 2023-2024 година. Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин", посочи още Тенев, цитиран от БНР.

Синдикатът на служителите в затворите СЪЩО потвърди своята подкрепа за протеста на колегите си от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: протест на полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Един В. преди 2 години
Ама съгласен съм че много тежки катастрофи по магистралата и рискуват полицаите. Ама и ние рискуваме като живеем в тази страна.
67
2
 
3
 
! Отговори
Едно ченге преди 2 години
Всички ни плюете, не че нямаме трески, ама като стане белята звъните на 112 и чакате полиция, пожарна и Бърза помощ. Ако някой си мисли, че ще търчим по нощите ден след ден за без пари и да ни плюят, няма да стане. В България реформи в МВР са задължителни, но ще струват адски много пари, а хората от къде ще дойдат, не ми се мисли.
66
2
 
4
 
! Отговори
Ф-ф 2022 преди 2 години
Рашкоооов, какво чакаш? Защити си полицаите...,или си пиян от вчера в един от 19-те ти луксозни имота.Хайде, излез. Нали си смелчага.....
65
0
 
3
 
! Отговори
малкия лайнар преди 2 години
МИНЧЕВ е на БАНСКО с НСО докато хората протестират,малък мръсен бо.лук
64
4
 
5
 
! Отговори
absurd преди 2 години
А бе тия кво реват,всеки един от тях работи и втора работа,кой с плочки, кой с гипсокартон, кой с ВИК, кой с парно , кой с дървен материал празно при тях няма,тръгнали да ми реват
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През лятото ми откраднаха портмонето с лични документи и голяма сума пари в автобус на градския транспорт .Подадох жалба в полицията . Първо ме нахокаха , че съм постъпила необмислено като съм си държала портмонето в чантата на гърба , а след това ме увещаваха да кажа , съм го загубила. Настоявах да проведат разследване , защото бях убедена , че съм ограбена . И до ден днешен чакам резулатата от разследването .
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - обичам Брадясал Пилицай да ме спре на пътя и колежката му да прави балончета със дъската си !!
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палатки ще има ли от тези където взеха на протестите на хората ? Ритат зад колоните скупчени 10 върху един, когато хората са на протест за заплати ! Що за наглост е сега тяхното Те може да искат, а другите не може ....
60
3
 
4
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Никой Много смешно разсъждаваш! Реално погледнато и тук има доброволни звена към пожарната! Та да попитам, колко доброволци можеш да вкараш за гасене на цистерни в петролна база, или авария в АЕЦ? Защо няма загинали пожарникари? Ами защото са обучени да се пазят! И според теб критерий ли е това, че няма загинали да имат, или нямат искания?
59
4
 
8
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
Всички се крият зад маските и не застават с лицата си пред хората. Защо ли? Защото те самите пред себеси и съвестта си знаят, че не заслужават и това което им се дава в момента за резултатите които имат.
58
0
 
8
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
Да вземат от хилядите левове заплата от разните дирекции и да ги дадът на редовите полицаи
57
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
От разните им дирекции взимат безбожно много пари и са с хиляди привилегии като безплатен транспорт безплатна храна пари за дрехи много бонуси ранно пенсиониране 20 заплати при пенсиониране пенсия и заплата след пенсиониране и хиляди други СРАМОТА
56
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджета на полицаите е по-голям от военния, както и численият им състав, а престъпността расте.Не си вършат работата и затова е нужно намаляване на заплатите с 20%, а не увеличение.
55
8
 
8
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Виждам ,че някои от вас защитават пожарникарите и бъркат много. Никъде в Европа не са първа категория а са на доброволни начала 90%. Тук 24 часа и три дни почиват като работят на друга работа и всички привилегии на полицаите. Вижте статистиката колко загинали пожарникари има 0. Миналата година загинаха двама горски, мир на прахта им.
54
10
 
7
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ДОВОЛНИ преди 2 години
58- ЕДВА ЛИ ИМА ПО БИТА ПОЛИЦИЯ ОТ НАШАТА- ВИЖ В ГУГЪЛ- ЗАМЕРВАХА ГИ С ПАВЕТА И КАМЪНИ, ПРАШКИ, РАЗВАЛЕНА РИБА И ЯЙЦА, ТОВА ВСЕКИ ДЕН- В ЕВРОПА ИЗКАРВАТ ВОДНИ ОРЪДИЯ И ПРЪСКАТ ГАЗ- ТУК ТРЯБВА ДА ГИ УНИЗИМ ЗАЩОТО СМЕ ДЪРЖАВАТА НА ЧЕРЕПИТЕ И УПРАВЛЯВА ТЯХНОТО МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО.
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се уволнят всичко дебели полюционери инда дадат парите на пожарникарите. Това е справедливо.
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите са безполезни. *** на наша издръжка, но не и в наша услуга. Абсолютни ***.
51
4
 
16
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Еничарите в униформи трябва да бъдат бити точно под колоните на Мин.съвет.Да си припомнят някои неща.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сте в "системата" ще сте по-наясно защо е "полЮция".
49
1
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ше ги бият ли зад колоните на МС :)))

Спонсорирани публикации