Полицаите на протест днес

Очакват се над 2000 униформени пред Министерския съвет
20 фев 2022 08:23, Александър Попов
99
Полицаите на протест днес
Снимка: БГНЕС

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест днес от 13:30 часа, като се очаква над 2000 униформерни от цялата страна да отправят своите искания пред Министерския съвет.

20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари.

Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента, заяви Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Последното увеличение на заплатите е било преди 2 години, с 30% в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха повишени с 15 на сто, вместо с 30%. В сектор „Сигурност“ заплатите им скочиха с 30 на сто, а ние още оттогава изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има предвид и инфлацията, която е в момента от 7-8%. В проекта за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква комуникация с министерството, не знаем нищо за проектите 2023-2024 година. Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин", посочи още Тенев, цитиран от БНР.

Синдикатът на служителите в затворите СЪЩО потвърди своята подкрепа за протеста на колегите си от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: протест на полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е истински протест ако не пратят някого да ги бие - да видят малко как е от другата страна!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма шекели за еничарите на Мустафа паша! Чичо Джо ще ви наложи кръвен данък, всички еничари да заминават за Украйна да се бият срещу Путин!
46
3
 
14
 
! Отговори
Баско преди 2 години
Фотаджии с фуражки...
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво работят всъщност? Катаджиите са ясни, крият се в храстите. А останалите? Тези с организираната престъпност и икономическа полиция каква я свършиха с борбата с фашизма и ограбването на държавата от фармафията по време на пландемия?
44
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русата там ли ще е и кой паднал с белезници ще нарита смело?
43
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Студентите питат: "Като полицаите протестират, ние може ли да ходим да ги бием?"
42
5
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Новия филм няма да ви хареса!
41
2
 
9
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Що? Нали от мен ще вземат пари за заплати. Да не мислиш, че ще вземат от РЗИ и политици? Редно е да арестуват фашисти и да ме пазят от тях.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сложат белезници на управляващите и на РЗИ, да ги натикат в ареста и ше ги призная.
39
3
 
28
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Само след реформа!, заплатите наистина са доста големи около 2000лв чисто с привилегии няма други като тях. Снимат с камера и хоп първа категория труд, това го няма никъде.
38
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдо подкрепям пожарникарите! Но НЕ и полицаите! Съжалявам, не отговарят на никакви нормативни изисквания, нямат физическа подготовка. Съкращават ги с 60% и на останалите- 50% увеличение на заплатите. Така е съвсем нормално.
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво ?Баби и старци в селата ги правят на дармадань,ало апашите имат информация за стари хора,битова престъпност много ,те спят а искат .Трябва реформа и тази реформа не трябва да има един шкембе войвода в униформа .
36
2
 
18
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Без съкращения, чистки, промени, реформи никакви пари.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицай е заснет как сваля емблема от кола в София:https://youtu.be/z4eQqO8SWv0Щеше да е смешно, ако не е тъжно и е само върха на айсберга!Първо да изчистят тези "пазители" и тогава да протестират.
34
2
 
24
 
! Отговори
Голям прос преди 2 години
Още преди 5 г един шофьор на пожарна вземаше 1200лв, а повечето хора наполовина. Какво увеличение?! Полицаи - увеличение, а пълно с престъпници. Кой ги поддържа тези престъпници.
33
2
 
30
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Хора не се ловете на лъжите на полицаите че са им ниски заплатите,това е лъжа.Те не внасят осигуровки ние им ги плащаме,пари за дрехи,храна,нощен труд,големи отпуски,ранно пенсиониране,20 заплати,и ред други не виждани в ЕС привилегии и като теглите чертата сумата хич не е малка.А какво получава народа виждаме...
32
2
 
12
 
! Отговори
Бай Асен преди 2 години
Тест на Купър и тогава нова заплата ! Критерият да се приложи в армията и полицинията - на българския народ тюфлеци не му трябват ! Да живее България !
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще ги охранява? Може ли да отидем ние, тези които им плащаме заплатите и да ги бием при неподчинение?
30
1
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Кире , дай ни каски , жилетки , палки , сълзотворен газ , щитове , безнаказаност и изкуствени шкембета , свали камерите зад колоните на ЦУМ и ще стихне бързо протеста , прасета в униформи , бтлгаринът ви мрази и има много защо , хлеб не тря да ви дават , не заплати !
29
1
 
13
 
! Отговори
В. преди 2 години
Вчера ми писаха фиш заради изгоряла крушка. Имали план за глобите. Полицайката беше хубавица, та ми стана даже приятно.

Спонсорирани публикации