Полицаите на протест днес

Очакват се над 2000 униформени пред Министерския съвет
20 фев 2022 08:23, Александър Попов
99
Полицаите на протест днес
Снимка: БГНЕС

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест днес от 13:30 часа, като се очаква над 2000 униформерни от цялата страна да отправят своите искания пред Министерския съвет.

20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари.

Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента, заяви Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Последното увеличение на заплатите е било преди 2 години, с 30% в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха повишени с 15 на сто, вместо с 30%. В сектор „Сигурност“ заплатите им скочиха с 30 на сто, а ние още оттогава изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има предвид и инфлацията, която е в момента от 7-8%. В проекта за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква комуникация с министерството, не знаем нищо за проектите 2023-2024 година. Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин", посочи още Тенев, цитиран от БНР.

Синдикатът на служителите в затворите СЪЩО потвърди своята подкрепа за протеста на колегите си от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: протест на полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега веднага ще им увеличат заплатите за да може, ако някои се осмелят да се бунтуват и негодуват , да ги млатят по пъргаво и да им пазят властчицата !
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли имат списък с коли 'дет не се спират'. Министър Чашков вкара ли промяната в него?
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конен полицай в Канада мина през жена с количка. Това са хора, съучастници в световен тероризъм. С какви очи искат пари? Да се радват, че имат някаква работа..
5
7
 
39
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Еничарите, които никога не застанаха за Народа Български... Пак ли пищят за пари.... Закривай цялата тая съсмет...
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в мвр положението е майка плачеНеефективна държавна структура, която служи ката частна охрана на опраделенее хора. Състоянието на държавата се личи най-добре от поведението и управлението но полицията.
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са супер нагли!!! За никаквата работа която вършат още пари искат. Аре у лево! Търт еи отивайте да ставате охрана някъде за да си заслужите парите!
2
10
 
18
 
! Отговори
Закон за МВР преди 2 години
Чл. 148. На държавните служители е забранено, включително в извънработно време, да участват в събрания, митинги и манифестации на политически партии, да извършват политическа дейност, както и да предприемат други действия, с които се нарушава политическият им неутралитет........................................................... Ваш баш шеф:Румен Николов-Пашата
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, пази ме от полицията, от враговете си ще се пазя сам.

Спонсорирани публикации