Полицаите на протест днес

Очакват се над 2000 униформени пред Министерския съвет
20 фев 2022 08:23, Александър Попов
99
Полицаите на протест днес
Снимка: БГНЕС

Най-голямата синдикална организация в МВР излиза на протест днес от 13:30 часа, като се очаква над 2000 униформерни от цялата страна да отправят своите искания пред Министерския съвет.

20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари.

Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента, заяви Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Последното увеличение на заплатите е било преди 2 години, с 30% в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха повишени с 15 на сто, вместо с 30%. В сектор „Сигурност“ заплатите им скочиха с 30 на сто, а ние още оттогава изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има предвид и инфлацията, която е в момента от 7-8%. В проекта за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква комуникация с министерството, не знаем нищо за проектите 2023-2024 година. Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин", посочи още Тенев, цитиран от БНР.

Синдикатът на служителите в затворите СЪЩО потвърди своята подкрепа за протеста на колегите си от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: протест на полицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
21
 
! Отговори
Благомир Иванов преди 2 години
Айде подайте оставки и работете на частно! Малко ви е държавната хранилка?безделници!
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прасетата пак ли им е малко фуража
26
1
 
21
 
! Отговори
Мародна Нилиция преди 2 години
Хайде сега всички, които сме били жертви - на които престъпници са ни посегнали - и извършителите не са открити, да се организираме в един протест. Струва ми се, че няколко милиона ще се съберем.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези неуки въшкари имат ли право да протестират. Или това ще е поредното незаконно нещо което правят.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МС няма да се стресне от тоя протест. Обаче в сряда....пак ше се карантинират сигурно.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако и парламента излезе на протест за заплати и субсидий!
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осемдесет процента от ушевите корумпирани шуробадженакорушветчийски лапачи не знаят каква им е заплатата. Занимават се основно с кражби,измами,рекет,дрога, каналджийство и какви ли не престъпления. Тиквата крадлива ги беше оставил да вилнеят и затова не скимтяха за пари и парцалки,а заплатите им са смешно ниски от петнадесет години, просто сега им врътнаха кранчетата и ще трябва да разчитат на заплатка.
21
1
 
8
 
! Отговори
Утре преди 2 години
А утре е протеста на крадците.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМИ КАТО ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ, ЩО И ЕДИН НЯМА ВЪВ ПОЛЗУ ПОЛИЦУ?-НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДАЛИ ЧЕТАТ ЗА "ОБИЧТА" НА ХОРАТА КЪМ ТЯХ.
19
3
 
31
 
! Отговори
българин преди 2 години
В България няма полиция- има еничари, гавази, заптиета, но не и полицаи. Всички са за уволнение! Да не говорим,че половината престъпност в България е организирана от бивши и настоящи полицаи!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13--ами за да им дадат от кой ще вземат? - пак от хората. ПОЛИЦИЯТА СА СРЕЩУ НАРОДА.
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм МВР било винаги на първа линия? На първа в храстите или зад някоя табела. Крият се. Показват се семо пред банкомата нощем или на некои протест за пари. За работа не ги търси.
16
3
 
24
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 2 години
А къде са ви резултатите? Щот повече от две години чакам да хванете кретеноида, който блъсна колата ми пред входа, в който живея! ДВЕ ГОДИНИ без резултат! Между другото, хаванх го същият ден! Увеличението ви трябва да влезе в моята сметка! ВИДИОТЕНИ НИЩОПРАВЕЩИ И НИЩОСТАВАЩИ!
15
3
 
22
 
! Отговори
Цено преди 2 години
Хайде сега с методите на Бойко и Гешеф по техните глави, бой зад колоните, заснемане с камера и в понеделник- напускане по взаимно съгласие. И без това МВР е шампион по калинки и търтеи назначени от гербавите. А пенсионерите в полицията за какво ще протестират, че лапаха заплата и пенсия толкова време? 12 хиляди са в системата...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ ДИРЕКТНО ЗАПОВЕД ЗА НАВЪН, И БЕЗ ТОВА СА НИ ИЗЛИШНИ. ДАЖЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯТ КАКТО БРОЙКАТА "ПОЛИЦАЙ" ТАКА И ЗАПЛАТИТЕ.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата иска да съкращава полицаите, те заплати искат. Половината в полицията са там защото не им се работи като бакшиши!
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да напуснат, като са им малки заплатите, бе! Мързели невежи! Ама ранното пенсиониране и всички други привилегии ги държат до последно в МВР, нали?! Уж на полза роду...
11
8
 
4
 
! Отговори
А преди 2 години
До Закон за МВР Не ти ли се струва, че исканията им са социални и нямат нищо общо с политиката? Тогава, какво общо има този чл.148? Политически ще са , ако се съберат и издигат лозунги против някоя партия, или правителство, президент и т.н..
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русата ще протестира ли?
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сряда ще се изправите срещу народа, който ви плаща заплатите. Познах ли?

Спонсорирани публикации