НД "Русофили" с шествие на 3 март, протест в подкрепа на Украйна

Малинов: Признателността към Русия е изправена пред невероятно изпитание
317

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на Национално движение „Русофили“ излязоха на шествие в центъра на София. Малко по-късно пред сградата на президентството се проведе митинг за солидарност с Украйна. Хората призоваха да сме обединени и да отбележим заедно 3 март.

Председателят на "Русофили" Николай Малинов призова във „Фейсбук“: „Нека отворим широко сърцата си за Русия“.

„ Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще! Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас“, пише Малинов.

„Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна“, пише още Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: шествиерусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
8
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Русофилите и еничерите-турци неизкат да изпърдят забитият им от памтивека *** на фалшивата свобода.Ние още робуваме макар да се наричаме свободни,на руснаци и турци.ДОКАЗАНО!
200
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината са платени от руското посолство продажни тарикати ... другата половина са заблудени червени пенсии, носталгиращи по СССР. Тъжна картинка..
199
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили българи, тачите русия за помощта против дългото иго. Отворете сърцата си и за Украйна, дала свидни Орловски (Шипка) и от други военни части жертви при Плевен, Русе, Ст. Загора ... За България! Къде са ви украинските знамена, славещи героите от Шипка и отвсякъде из България???? Или...вашето не е патриотизъм, а русоробство?!
198
9
 
30
 
! Отговори
факт преди 2 години
русофилите се стари кадри на бкп :) да знаете че до като ги има , държавата ни няма да се оправи .
197
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХора какво вие мнението за Киро Брейка дето е в Ютуб и Пейтриън???Завършен комунист. С някои неща които говори съм съгласен, но патологичната му любов към 'братушките' е смешна и показва какъв селщайн е. Но набира точки сред българите, които също са недоучили селени.Напоследък гледам че се е разпсувал доста, жалка работа.
196
7
 
27
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Държава, която не може да съществува без враг и ако няма просто го създава, държава , която живее с мисълта за война и от малки възпитава децата си за война, не трябва да и се позволява да налага своя строй. Това е болна нация, жалко за руските хора.
195
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление в коментарите много ниската подкрепа за Русия. Май останаха само хората, които наистина харесват Русия. Троловете ги няма, като вероятно това е в резултат на отрязаните банкови транзакции, които може да извършва Русия.
194
6
 
39
 
! Отговори
Един човек преди 2 години
Шествие "Русофили', срам ме е от вас!
193
6
 
10
 
! Отговори
Данке съР преди 2 години
До АнонименБъркаш в Сърбия по площади се крещи "Путин, Путин"
192
29
 
8
 
! Отговори
До 200 статистик преди 2 години
Ако наистина искаш да разбереш какво мислят хората, да беше дошъл на Шипка,за да видиш как се излива народната любов под формата на снежни топки към нашия мил, нежен, но храбър премиер Кики Пейтриът.
191
5
 
28
 
! Отговори
И преди 2 години
До Патриот Как да е неутрална България, като е член на НАТО и Евросъюза? Или ние гледаме " Хем на работата лекото, хем на хляба мекото"? Значи, когато усвояваме фондове е добре, но като опре до задължения по встрани.Добре, напускаме НАТО и какво, под влияниието на Русия ли да отидем? Накрая с неутралитета да не стане така, че Турция да навлезе в кърджалийско и делиормана и да попаднем под нейно влияние?
190
3
 
37
 
! Отговори
цц преди 2 години
4 държави подкрепят русия в ООН, сев.корея, сирия, беларус, еритрея и българофобите с руските знамена.
189
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора какво вие мнението за Киро Брейка дето е в Ютуб и Пейтриън???
188
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Радецки е украинец.Радецки пристига с гръм!
187
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Признателността към Русия е изправена пред изпитание '' ............................... нека веднага опровергаем две лъжи изречени от Малинов - България е благодарна на царска Русия, който ни освободи, а не на путинския СССР, който ни пороби. ... Втората нагла манипулация е, че в Украйна има фашизъм ... Фактически другарите Малинов, Копейкин и Сидеров се борят за силово налагане путинския фашизъм в Европа, а не за Русия.
186
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано само не дойдат и нас да освобождават :)
185
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бях на мястото на Малинов щях да си върна медала на Путин .
184
5
 
23
 
! Отговори
Тия преди 2 години
По-добре да се прекръстят на "Путинофили" ! Признателност дължим на Александър II и Царска Русия, но най-вече на Божията воля, а не на болшевиките и КГБ !
183
31
 
6
 
! Отговори
Христо Попхристов преди 2 години
Време е Русия да освободи пак България, този път от американският империализъм и неговите български слуги!!!
182
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин е най великият човек на света бог да ви пази г/н Путин целият свят сега е срещу вас и Русия но има една държава България която ви подкрепя цяла България е с вас г/н Путин