НД "Русофили" с шествие на 3 март, протест в подкрепа на Украйна

Малинов: Признателността към Русия е изправена пред невероятно изпитание
317

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Представители на Национално движение „Русофили“ излязоха на шествие в центъра на София. Малко по-късно пред сградата на президентството се проведе митинг за солидарност с Украйна. Хората призоваха да сме обединени и да отбележим заедно 3 март.

Председателят на "Русофили" Николай Малинов призова във „Фейсбук“: „Нека отворим широко сърцата си за Русия“.

„ Днес отново с гордост изричаме благодарност към предците ни, които през всичките 500 години на робство запазиха достойнство, вяра и азбука! 3 март е символ на българската воля, на българския дух! Няма друга дата, която да събира в такъв букет паметта за миналото с надеждата за достойно бъдеще! Нека днес се поздравим с националния ни празник и да отворим широко сърцата си за нашата освободителка Русия! Русия не само проля кръвта на хиляди свои синове и дъщери, за да строши веригите на своя православен и славянски брат – българския народ. За две години и половина Русия изгради държавата ни, армията, флота, Академията на науките, цялата администрация и ни остави да се развиваме сами така, както смятаме, че е най-добре за самите нас“, пише Малинов.

„Днес българските признателност и обич към Русия са изправени пред невероятно изпитание. Следствие на огромна идеологическа, политическа и финансова обработка българското общество, представлявано от своите държавни институции, от десетилетия е впрегнато в русофобска истерия, чужди на българската памет, духовност и интереси. Западът, включително и нашите общественост и държава си затвориха очите пред сатанизирането на Русия и пред геноцида срещу рускоезичното население в Украйна, организиран от националистически фашизирани сили. Реакцията днес на Русия на това, което се случва цели осем години с рускоезичното население и по-специално в Донбас, има характер на Освободителна война. За народа на Донецката и Луганската републики това, което днес се случва с него, е съизмеримо за нас, българите, с Априлското въстание. Преди век и половина Русия освободи нас, днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна“, пише още Малинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: шествиерусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия трябва да смаже цяла Украйна и после целият запад и Америка! Русия е най великата държава на света и Владимир Путин е най великият човек бог да те пази
180
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"РУСОФОБСКА ИСТЕРИЯ"- ХАЙДЕ НЯМА НУЖДА- РУСИЯ СИ ПОДЪРЖА ДОБРЕ ПЛАТЕНО РУСОФИЛСТВО И НПО ТА, КОИТО ЧЕРПЯТ ЩЕДРО ОТ БГ ОЛИГАРСИ ОГРОМНИ РЕСУРСИ ЗА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ НЕУДОБНИ ПРАВИТЕЛСТВА И ПРОКУРОРИ- УПРАВЛЯВАТ НИ МАРИОНЕТКИ НА РУСИЯ- ЦЕЛТА- ДА НИ ОТКАРАТ В ЕВРАЗИЯ.
179
10
 
16
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Колко % от вас вярват, че това което се говори по телевизията за Войната в Украйна е истина, моля да харесат коментара. Ако вярвате, че е Западна пропаганда, моля дайте дислайк. Интересно ми е да видя, колко от вас наистина имат мнения по въпроса.
178
12
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
България трябва да бъде неутрална страна да няма русофили или евроатлантици!
177
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да станем единна нация трябва всички празници свързани с войни в България да спрат да се празнуват. В съвременния свят не е и редно да се празнуват войни. България трябва да има светли и красиви празници.
176
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Владимирович Путин е най великият човек на света бог да пази
175
20
 
5
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Болни промити мозъци !!!!!!!!! ! И не случайно искат да свалят Путин ! За да може да промиват още мозъци и да робуваме !!!!!!
174
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пропаганда и на националния празник,нямате ли срам,спокойно може да се прибирате в Русия или чакате да дойдат да ви освободят?
173
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използваха националния ни празник за Путинова пропаганда.
172
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, братя българи, вие сте истинските патриоти на България! Честит празник!!!
171
6
 
37
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
'' Свидетелите на Путин'' - религиозна секта.
170
3
 
23
 
! Отговори
:) преди 2 години
И още нещо: на Малинов му препоръчвам да влезе в крак с времето и да отвори примерно туитър, където може да намери ДЕСЕТКИ видеа показващи зверствата в Украйна през последните няколко дни. А най-лошото тепърва предстои. Какво освобождаване, какви пет лева. Жестока битка очаква украинците. И трагедията е, че цялата тази мизерия ще дойде от уж "братска" страна....
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
189/////За въздържал се какво да отбележим
168
5
 
22
 
! Отговори
:) преди 2 години
"днес Русия освобождава рускоговорящите в Украйна" - абе, какво шмърка Малинов?? Иначе като гледам русофилите дето протестират на снимките, по-голямата част от тях са пенсии. Без съмнение изпълнени с носталгия за 'великото' социалистическо минало. Не знам за вас, ама лично аз НЕ ИСКАМ БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА МИ ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЯНО ОТ ХОРА, КОИТО НЯМА ДА СА МЕЖДУ ЖИВИТЕ СЛЕД 5-10 ГОДИНИ.
167
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпадате ли в екстаз, русофили? Радвате ли се, че братя избиват братя, че Украйна е разсипана и хората бягат от домовете си? Радвате ли се, когато виждате как семейства се разделят и децата плачат?
166
8
 
23
 
! Отговори
? преди 2 години
Путин днес е в ролята на Турския султан искаш да окупира Европа.
165
4
 
22
 
! Отговори
И АЗ преди 2 години
някога харесвах руснаците-преди да ми се наложи известно време да бъда там. Истината е че русофил може да бъде само човек който никога не е живял в Русия!
164
4
 
22
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Тук има работа за всички български психиатри да не забелязваш проявите *** фашизъм в действията на руските управници които директно копират и цитират хитлер - това е болест.
163
23
 
7
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Ако искате Неутралитет на България спрямо конфликта с Русия, моля харесайте коментара. Ако искате България да заема страната на НАТО в конфликта, моля дайте дислайк.
162
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кариери, да ходят там да чукат камъни,вместо да маршируват без работа в чест на днешния агресор? Не е случаен израза "Последният комунист на Земята ще умре в България"! Но като гледах кой е бил против санкциите срещу Русия в Европарламента -гръцки и наши социалисти, може и грък да е последния комунист-мъртвец!