Славчо Велков: Случилото се в ДАНС е шпионски скандал

Намекнах на Петков, че ДАНС трябва да се реформира, заяви той
17

Двама служители на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) бяха отстранени след акция на Специализираната прокуратура и уличени в шпионаж в полза на Русия, като се смята, че са били част от контраразузнаването.

"Спецпрокуратурата не би отишла да работи в ДАНС, без ДАНС да я извика, което означава, че това е действие на службата по вътрешна сигурност, която се е обърнала към прокуратурата. Самият факт, че няма задържани, означава, че все още няма достатъчно данни и факти", коментира експертът по международна сигурност Славчо Велков в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

По думите му има основания тази акция да бъде наречена шпионски скандал.

"Тук не става дума за министерство, ведомство, частна компания, а за онази структура от националната система за сигурност, която е призвана със закон и по Конституция да защитава обектите на националната сигурност. В тази част, там е именно българското контраразузнаване, което води борба срещу чуждите разузнавания. Бих го нарекъл сериозен пробив в националната система за сигурност в частта ѝ контраразузнавателна дейност", заяви Велков.

Ако такъв пробив се докаже, то обяснението му може да се намери в структурата на ДАНС.

Според него е парадокс, че бившият шеф на ДАНС - Димитър Георгиев, е бил освободен заради шпионски скандал, а сегашният остава на длъжност. Велков разкри, че си е позволил косвено да намекне на Петков, че ДАНС трябва да бъде реформирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ДАНССлавчо Велков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. nema fakti.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Павлов един от МОСКОВСКИТЕ АГЕНТИ!ЕДИН ОТ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ!ЕДИН ОТ ЗЛОДЕЙТЕ ЗА ИЗОПАЧАВАНЕ НА ИСТОРИЯТА! СЛУГА НА РУСИЯ! ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ДА ПОЛУЧАВАТ КАКВОТО ЗАСЛУЖАВАТ!БЪЛГАРО УБИЙЦИ!
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ГЕШЕВ не му стигна смелост да измете президентството! ТАМ Е СВЪРТАЛИЩЕ НА РУСКИ АГЕНТИ!КАКВО ДА ГОВОРИМ СЛЕД КАТО РЕШЕТНИКОВ НАЙ-НАГЛО ОГЛАСИ,ЧЕ ТОЙ Е ПОСОЧИЛ НА НИНОВА КААНДИДАТУРАТА НА РАДЕВ! БСП И АБВ СЕ СКАРАХА КОЙ ПРЪВ Е ИЗПЪЛНИЛ ПРЕПОРЪКАТА!СПОМНЯМ СИ КАКВО УНИЖЕНИЕ БЕШЕ ПОМЕЩЕНИЕТО НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ!
9
4
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Та те(руснаците) си имат нашия Велик Президент, за какво са им разни там мекерета!
8
2
 
14
 
! Отговори
И този преди 2 години
Всички са ни много забавни как се осукват.Не е лесно да го даваш неутрален когато си за руския интерес.Всички са на амбразурата.Едни явни .Други уж неутрални обичат Бг ама след Русия а трети го играят и прозападни.Трудно ще се измъкнат българите.Племето е много тросто,некадърно и зло.Това използват онези от изток.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България като член на НАТО не получава никаква секретна информация от НАТО, защото веднага се казва в руското посолство. Най-често става през магазините на Берьозка. Понякога пристига от НАТО секретна информация, но фалшива, за да се проследи как попада при руснаците. Но българските служби прикриват веригата на изнасяне на секретна информация. Същото важи и с партньорското взаимодействие по линия на борба с престъпността с ЕС. Ключова роля играе бившата ДС, която създаде паралелната власт в БГ.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Навършва се 45 г. от (1) .............Като се кланяш гледай някой да не ти го отпори отзад !!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случая с ДАНц показва ясно какво направи Боко-тиквата с България за 12г.
4
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските шпиони също да ги махат.Има и са много.
3
16
 
3
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ще ги призная като хванат един американски един англииски и един немски шпионин. Пардон - немски хванаха за 24 часа - Бате беше губернатора на Меркел за България.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриване на ДАНС и откриване на нова европейска структура !!!Незабавно!!!
1
15
 
4
 
! Отговори
Навършва се 45 г. от преди 2 години
смъртта на Акад. Тодор Павлов (1890 - 1977) - български марксистки философ, политик, академик, писател, журналист, почетен деятел и главен идеолог на БКП, народен деятел на културата, регент на Царство България. Председател на БАН (1947 - 1962). Директор на Института по философия (1949 - 1977), Народен представител (1947 - 1976), основател и главен редактор на списание "Философска мисъл" (1946 - 1977). Почетен член на Академията на СССР и др. Почива през 1977 г. на 87 - годишна възраст. ПОКЛОН

Спонсорирани публикации