Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
5
 
! Отговори
аZ-ът преди 2 години
Bye-Bye Love ! Bye - Bye happiness.
201
4
 
5
 
! Отговори
Истината е , преди 2 години
...че ни ги натресе превратаджията Радев с машинките а Мадуро! Само че те се взеха насериозно, властта им се услади ,и набързо вирнаха трътките за да се харесат на съюзниците! Няма как да се харесат с тия далавери за милиарди, за които доста странно и Радев мълчи!
200
2
 
2
 
! Отговори
wow преди 2 години
Ами обедини народа господин премиер.
199
2
 
10
 
! Отговори
Защото преди 2 години
ги сложи Байдън !!
198
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ДАЛИ ВОЕННАТА ТЕХНИКА, КОЯТО СЕ ИЗКАРВА ОТ ХАЛИТАТА НА ЗАВОДИТЕ И ТРАНСПОРТИРА ДО УКРАЙНА Е РЕМОНТИРАНА УКРАИНСКА ИЛИ НОВО ПРОИЗВЕДЕНА? А, БЕ ЕЙ, ВИЕ ЗА БАЛАМИ ЛИ НИ МИСЛИТЕ? КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЛЪЖЛИВ КИРО? ТО ОТ НЕГО САМО ЛЪЖИ СЕ РЪСЯТ. ХАЙДЕ В КАНАЛА ЧАС ПО-СКОРО!
197
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧАО, ЧАО КИРЕ И АСЕНЧО И ТРЕТИЯ ЛОРЕРЧО. ВРЕМЕТО ВИ ИЗТЕЧЕ.ЮМРУКЪТ СЕ ВДИГНА И ТОРНАДОТО ЩЕ ВИ ОТНЕСЕ КЪМ ДУБАЙ ПРИ ВАШИЯ СРОДНИК. САЩ НЕ ТЪРПИ ПРОВАЛЕНИ ТРОЯНСКИ КОНЕ. ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕТЕ ПРЕДИ ДА СА ВИ ОПУШКАЛИ.
196
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обединени сме - всички се съобразяваме с цените на тока, газа и петрола. Щото при такива управници нямаме избор. Но не сме обединени около увеличението на заплатите с 15% годишно....
195
2
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Току -що приключи интервюто на Мария Цънцарова с енергийния министър. Вече нямам никакви съмнения, че това е правителство на Д А Л А В Е Р А Т А. Вън политическите шарлатани от България!!!!
194
0
 
17
 
! Отговори
Предател преди 2 години
На Киро не му пука!!! Неговата родина е Канада !!!
193
1
 
13
 
! Отговори
Оставка преди 2 години
Кире! И то бързо, мой преател....
192
1
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Много интересно става. Този, който се обръща към "скъпите българи" така са го одрусали и напудрили в коментарите, та няма да посмее изобщо да се вестява пред нас.. Все пак. Един управник, на каквато и да е висока позиция на Държавата, първите му задължения са да бъде скромен, честен, отзивчив към хората. А не двуличник, какъвто реално излиза на първа линия пред всички нас.
191
2
 
15
 
! Отговори
хахо преди 2 години
из4езваи в канада докато е време . ина4е много бои ще ядеш
190
2
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
Вън некадърници!!!!!!!!!!!Избори и ново правителство!
189
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавна оставка на правителството на Петков! Никакво обединение с далавераджиите и предателите! Те ни вкарват директно във войната и превръщат територията ни във военна цел с измислената формула за ремонта на украинска техника. Няма да ремонтират, а ще прекарват оръжие през страната ни! И не пропускат милионите за сметка на българите с газовата афера! Шарлатаните вън, в ареста и на съд!
188
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не може да говори с може ли да чете българска История
187
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Асен са типични американски маши. Чудя се кака са се вмъкнали под кожата на президента, как са завоювали неговото доверие и ако не се лъжа, той ги държа два мандати за министри в служебните му кабинети.Интересно защо ген.Радев постави за премиер не опитният и верен ген.Янев, а вятърничавия и емоционален Петков. Последният се отблагодари на Янев,като набързо го изгони.Доведе ни с налудничавите си действия и некадърни министри до просешка тояга, без газ и без грижа за избралия го народ.
186
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено съм обединен в това, да гласувам за друга партия
185
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо празнуваш бе *** отиваи при твоите бендеровци не прис нас ти си против народа нас ни даде правато да се наричаме българи матушка россия
184
1
 
17
 
! Отговори
ED преди 2 години
Кириле, какво разбираш под "обединение"? Да те слушаме и да се съгласяваме с теб за всичко. Това ли е обединение? Скрий се някъде!
183
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи излизате на паветата повече това не се търпи Оставка на назначените и разследване