Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
27
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 2 години
Да отива и обедини с пендарите ФАШИСТИТЕ и всички продажници от ЕС.Ние не желаем да ни убеждаваш колко е хубаво да си предател на 7 млн.българи Отивай на фронта при твоят приятел психопат.
181
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво обединение бе, направи ни на църковни миши.
180
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминал ден погледът на тоя става на погледа на оня ....
179
4
 
35
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Истина е трябва обединение срещу кировщината - дотук само льжи и демагогия , и теглене на заеми без спир
178
1
 
14
 
! Отговори
просто киро преди 2 години
тоя урок по история ли ни изнася ?!
177
1
 
20
 
! Отговори
Па тоя преди 2 години
Я па тоя, ще ме кара да се обединявам със женdъри,соrошня и либерастня-drишня.
176
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Ха-ха РАДЕВ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ГИ ТРАЕ И ЩЕ ГИ ПОДПУКА.
175
1
 
34
 
! Отговори
Дама преди 2 години
Абе Кирчо ти *** всичко и сега за какво обединение говориш!Всичко е лъжа и пак лъжа!!! Управляващи - Кирчовци които не мислят за народа- вън!!!!Вие сте нагаждачи и продажници!!!!
174
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се радваме следващото ти посещение да е в Софийския затвор. Да изкараш няколко мандата там заедно с крадливата пасмина която си повел.
173
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мисир няма право да стъпва там. Тия хор са умирали за да я има България, а тоя и шайката му ще загробят държавата. По 10 милиона комисионна ще получат тоя, Кокрчо и още няколко на глава за прекарването на газта през посредници.
172
2
 
36
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Просто Кирчо,да ти напомня.Ще изчагъртаме,с тия няма да говорим,и още и още.....и още много.Ти в ред ли си бе момче,с кого ще се обединяваш?Народеее...
171
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам някой, познаващ семеството на Кирил Петков, да информира българите дали жена му говори български. Защото по повод яъзкачаването на поста министър -председател се появи нещо от нея в публичното пространство, което беше написано на английски. останх с впечатление, че госпожата или не знае, или знае много слабо български, или счита българския за недостоен взик, че си ПОЗВОЛЯВА да се обажда на английски. И какво е направил К.П. за българиизацията на жена си и дъщерите си.
170
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога паrцал и подlога са непристойни думи че цензуриране dnes.bg. И вие сте същите.
169
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво обединение говориш бе господин *** , като с ментора ти разеденихте нацията. Оставка господин ***.
168
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 191 Значи не си българин. Ти или си путинофил и работиш за масовия убиец путин, или си от митрофановите троляци и правиш путинофилска пропаганда.
167
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обедини се-разкарай марионетката Киро!
166
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите не са българи.
165
2
 
32
 
! Отговори
Max преди 2 години
Как вървят нещата с връщането на младите от чужбина?
164
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 177. Значи или си путинофил, или от умнокрасивитета на обвиняемите олигарси. Вреден си за България. "Съединението прави силата", ама русофили и комунисти от 100-ци години разделят българите в полза на расия. От 1944 г. БКП, ДС и КГБ избиха стотици хиляди българи, 45 години унищожаваха българите чрез терор, лагери, изселвания, след 89 г. чрез борци, олигарси, инфлация, приватизация и путинофилия. България ще стане нормална, когато се изчисти от БКП, русофилските партии и путинофили
163
7
 
3
 
! Отговори
Обединение преди 2 години
Но никога с повечето българи /от ГЕРБ и ДПС/ ???