Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
4
 
33
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев трябва час по-скоро да се свалят от Власт - те заплашват Националната Сигурност на България .
161
1
 
13
 
! Отговори
777 преди 2 години
Най важно е да действате, стига си дрънкал глупости......
160
2
 
17
 
! Отговори
Мутри вътре преди 2 години
За какво обединение говори Петков, нали ходел на протестите на Румен Радев, който викаше мутри вън и свиваше юмруци?С мутрите ли иска сега да се обедини Петков?
159
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз със гербави не се обединявам!
158
3
 
27
 
! Отговори
Канадски измамник преди 2 години
Некадърен лъжец. Що не се гръмнеш на възстановките. Да зарадваш хорара
157
3
 
24
 
! Отговори
Безгръбначни преди 2 години
Гърция е блокирана от стачки, а ние пак мълчим.
156
2
 
26
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Във време на изпитание е важно да си българин кире ама ти не си! Само името ти е българско иначе дънната платка ти е сменена с антибългарска такава като на тиквата и като на всички войнилюбци, които напинят да пратят оръжия в украйна и да ни изцапат ръцете с братска кръв и да ни опетнят с греха на предателството и братоубийството! Ако си българин кирчо и в рсм нямаше да пълзиш и да лъжеш и мажеш! Същият национален предател като банкянската тиква си! Язък, че гласувахме за теб!
155
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали чегътане??? Как обединение? Или сега така ти изнася? Махайте се час по-скоро! Докато не сте фалирали държавата съвсем!
154
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдум, Кире, референдум! Референдум за изпращане на оръжие за Украйна. Референдум за парите към укритата в България! Скоро и референдум да ти махнем главата... Ще се изненадаш от резултатите, защото не живееш в реалността!
153
3
 
24
 
! Отговори
Моля??? преди 2 години
За какво обединение говориш след като напълнихте дисагите и блъскате държавата към пропастта. Вие сте за съд и затвор! Както и ББ, който не смее да гъкне, защото такива са наставленията на г-жа Херо. От ГЕРБ трябваше да ви искат оставките досега поне 5 пъти, но и те нагазиха лука и спазват наставленията.
152
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският избирател за пореден път доказа, че принадлежи на пP0.CT народ!
151
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А?! Сега пък започна да говори за обединение! А стотиците уволнени в държавните министерства? Обикновени служители! Чегъртахте щото са работили по времето на ГЕРБ! Ама те са работили и преди това! Нищо! Чегъртайте за да имитираме промяна! Ама той Гешо ви чака! Той има време, ще чака!
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТКЗС беше създадено с този лозунг....мерси
149
4
 
25
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
България няма Правителство - има Шайка Корупционери - Радев го каза - Президента .
148
3
 
25
 
! Отговори
Ти си преди 2 години
Разиденител! ОСТАВКА! От декември що лъжи изрече, и колко пъти излъга пенсионери, учители, а с полицаите се подигра. С кокорчо, колкото по-бързо напуснете поста и влезете в затвора, толкова по-добре за народа! Вашето управление е цинично и тотална гавра с висчки ни! Оставка!
147
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киреее, сега най важно е ти и твоите роднини във властта, да се разкарате, ама много бързо да изчезнете!
146
2
 
21
 
! Отговори
Цирк ЕС преди 2 години
Русия се чудо как така на думи в ЕС не искат да купуват Руски газ а Газпром съобщава за рекордни доставки за Европа?!
145
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият народ е обединен ЗА повишението на цените и ЗА да си плащаме за укритата. Протести за противното НЯМА! Значи всички са ДОВОЛНИ!
144
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време болшивиките направиха лагерите заради това обединение така че не ми говори за обединение сега демократите в украйна искат да обединяват забраняват опозиция забраняват медии забраняват самоопределението в момента фори в русия има друго мнение а в украйна те убиват директно
143
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Ленчето ми го аналлизира в Гугъл и мога уверено да кажа, че това ми излезна за Априлското Възстание, само не разбрах защо навсякаде го пишат с първописна грешка не с З, айде Априлското е със главна буква, заради куролацията с м. Април, ама и Възстание би трябвало да е със главна буква, защото е само едно. Да, и Ленчето мисли така, ама превкльочих на Грайндъра, че Вицето ме търси.