Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
32
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Кирил Петков няма да си Подаде Оставка Сам - ще се наложи да излезем на Улиците и Площадите .
141
4
 
34
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Подлец и Предател (ПП).
140
2
 
28
 
! Отговори
аноним преди 2 години
КИРО- КОКОРЧО И КОМПАНИЯ -НЯМА НА ЗЕМЯТА МЯСТО КЪДЕТО ДА СЕ СКРИЕТЕ КРАДЦИ!!!
139
3
 
27
 
! Отговори
Киро простако преди 2 години
Най-важно е да си излежиш престъпленията, които извърши за по-малко от година.
138
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май щерка му е разказала нещо от пети клас за Априлското въстание, та все натам върти разбрал-недоразбрал, като за Чехов и за петата колона.
137
3
 
15
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ОБЕДИНЕНИЕ СЕГА А ПРЕДИ ТОВА РАЗЕДИНЕНИЕ ОТ ТВОЯ МЕНТОР ФИГУРАНТА - ПРОСТО КИРО !!!!!!!!!!!
136
2
 
22
 
! Отговори
перко преди 2 години
Киро кой ти го написа това, щото ти нямаш акъл две смислени изречения да кажеш? Със сигурност не е и ***, защото я чухме в панорама. С нея сте като две капки, а краставите магарета отдаеч се надушват! Вярвам, че колкото знаеш каква е цената на хляба, толкова знаеш и историята на Бългаия!
135
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щръкнало отзад като на пупуньок. И акъла му толкоз. Що е то?
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обединение и консолидация във тия тежки времена определено трябва да има,лошото е че човекът който призовава и прокламира това не защитава родните интереси!
133
3
 
24
 
! Отговори
Rr преди 2 години
Оффф, айде отивай си, че разсипа държавата.
132
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо независимост както и такова нещо обединение това са болшивишки термини в каналите на телеграм има клипове как стотици германци скандират срещу аналене бербок против оръжията за украйна
131
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога комунистическата нацистка идеология в България ще бъде забранена? Това е национално предателство и в друга държава или по друго време щеше да е в най добрия случай разстрелян или обесен !ние с камъните ще се оправяме
130
5
 
25
 
! Отговори
Тангра преди 2 години
Тоя сравни войната в украйна с априлското възстание.Алллоооу?Скрии се, че разочарова много хора гласували за вас.За мое съжаление.
129
18
 
3
 
! Отговори
Петков просото преди 2 години
Най-важно е обединението за война срещу Русия!!! Требе да ги бомбардоираме тези наши освободители по всички възможни начини! И Османската империя пак да ни завладее!!!! Тогава вече ще сме най-щастливи!
128
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си Кирее,точно в тия трудни времена Българите трябва да се обединят и да разкарат марионетки като теб и сие от власта,колкото по бързо го направят,толкова по малко поразии ще сътворите!
127
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво говориш клишета бе платен чужд агент такъв. Какво обединение с човек който вече е емигрирал и после се е върнал да краде? Оставка и затвор.
126
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален интерес, ли не знаеш какво е? Всичките Харвардци, са стипендианти на разни чужди фондации, схемата е ясна. Да слушат, след като ги изучат и да са им в услуга после. Не е ли национален интерес, да се грижиш за народа си, а не да крадеш.Сега и ядрено гориво са купили ор Уестингхаус, излезналия в ремонт реактор, няма шанс да се оправи, защото са руски частите. Какво следва от това, цената на тока нагоре.
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 146 - папа йоан павел не умира при атентата. Каква глава свеждаш и за какво? - нядявам се да е за да почетеш малко....
124
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да се обедини с една тоягя този и тогава ще му просветне.
123
4
 
19
 
! Отговори
AK-47 преди 2 години
Този и нацито Зеленски съм ги отсвирил. Z!!!