Хаос в хотел в Слънчев бряг, бежанци не знаят къде отиват автобусите

От курорта трябва да бъдат изведени около 400 души
Обновена: 30 май 2022 16:08 | 30 май 2022 16:04, Нели Христова
155
Хаос в хотел в Слънчев бряг, бежанци не знаят къде отиват автобусите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Последни часове, в които украинските бежанци трябва да напуснат хотелите в Слънчев бряг. Продължава извозването им до гарата в Бургас и буферните центрове. Украинците отново са обезпокоени, че до последния момент не се съобщава крайната точка на маршрута.

Майки с деца и възрастни хора се притесняват най-вече дали на новото място ще имат достъп до медицинска помощ.

"Ние сме с нашия дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е далече, защото с дядо ни, някъде в гората е някак нереално", посочи Людмила от Киев.

"Много се боя, мисля да се откажа и да се върна в Украйна, друг изход даже не виждам. Казаха ни, че един път помагат", каза Елена от Одеса.
 
"Не знам за къде е този влак. Трябва да ми кажат - отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам", сподели Владимир.  

"Една много малка част ще останат. Ние ще се погрижим за тях като наш бъдещ персонал", посочи хотелиерът Христо Караилиев.  

Допълнителни вагони трябва да бъдат прикачени към бързия влак от Бургас за София, който тръгва в 14:30 ч.

"За днес имаме заявка от Слънчев бряг да бъдат изведени около 400 човека, но от сутринта хората започнаха да намаляват, тоест някои от тях се отказват в движение", каза зам.-областният управител на Бургас Тодор Иванов.

Осигурена е полицейска охрана.

"В тъмната част на денонощието автобусите ще бъдат съпровождани от полицейски служители, на ЖП гарата също ще има полицейски служители, които ще подпомагат процеса по качването и настаняване във влака", заяви директорът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов.  

Вчера от 300 изявили желание да бъдат преместени във вътрешността на страната, на влака от Бургас се качиха едва 57 души.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги гледам на клипа какви са охранени изобщо нямат вид на нещастните бежанци за които се представят! Нашите пенсионери живеят с по 400 лв и си плащат и ток,лекарства,данъци! Навлеци неблагодарни ! Няма да се отървем от тях,години ще си ги гледаме
118
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ха , ха , ха - "ако не ми харесва се връщам в Одеса "! Ето какви "бежанци" са дошли !
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам България с какво е длъжна на украинците че ги слагат все по хотели 5 звездни и т.н....
116
0
 
10
 
! Отговори
Баба. преди 1 година
О нашите старци имат ли достъп до услуги и адекватна медицина.Села с няколко души и без пътища.Гледах как един укор се оплакваше , че няма наблизо ресторанти! И.т.н..... цинизъм на укрите и българските "Политици"!
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиерът се изрази най-ясно и точно, макар и лаконично.
114
0
 
11
 
! Отговори
Тихомир Тодоров преди 1 година
Значи сега не знаят къде отиват а когато дойдоха знаели, че са на курорт, сега да ги заставят да възстановят разходите и да си ходят
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не ни се налага, но ако ние българите станем един ден бежанци, надали можем да се надяваме на нещо повече от палаткови лагери в която и точка на Европа, стига да се доберем до там и да не ни върнат. Хотели и три хранения на ден са си екзотичен лукс. Нормално е тези които получават подобни глезотии да смятат предоставящите ги за балъци.
112
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е крайната точка като не са доволни от Рибарица и Паничище Наглост
111
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сред украинците има и много свестни хора но тея мрънкала с претенци от хотелите не са от тях. Аз съм приютил приятелско украинско семейство безплатно в мой свободен апартамент. Плащам им тока и интернета а те се хранят от пенсиите си от Украйна макар да са доста малки. И отказват да им дам пари за храна. Скромни хора , не като тея глезли с претенции.
110
2
 
32
 
! Отговори
еехаа преди 1 година
Много претенции, много пазарлъци!!! Ако щат!!!
109
9
 
25
 
! Отговори
българин преди 1 година
Абе ора! Спрете се бе! Замислете се бе! България е най-бедната държава в ЕС, а украинците са били заблудени, мислят си, че щом сме в ЕС сме по-богати от тях. А май ще се окаже обратното - те са по-богатите. И всичко благодарение на Троянския Кон, Негово Превъзходителство Бойко Методиевич, който за 12 години управление на ГЕРБ ни приравни с Русия!Токъ що гледах по украинска телевизия предупредиха жителите на Одеса да не ходят на плаж че е опасно. Ми на нормален човек му се иска да се изкъпе!
108
6
 
41
 
! Отговори
123 преди 1 година
Нагли ***!!! Да си хващат чукалата и обратно от където са се довлекли!!!
107
3
 
14
 
! Отговори
Ердал преди 1 година
Като сте гледали горе видео новината каза че хотела си оставил украйнски персонал за работа,но не само там и в други хотели сигурно!Видели те украйнките със светли косичкибистри очички дълги кръчичкисъс тесни таликиднеска при нас утре при вас
106
0
 
39
 
! Отговори
Букмейкър преди 1 година
Залагам голяма сума, че оная от Одеса с бебето, която уж се разплака лънготи и точно сега няма да се върне и то точно в Одеса...
105
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евакуират ги при другите "евакуирани" от Азов
104
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кон на магаре, даже пеша.
103
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето не бяха никакви бежанци а такива дошли на безплатна почивка. Чули там че ги настаняват на първа линия и айдее на морето.
102
7
 
23
 
! Отговори
Ердал до 117 преди 1 година
Като гледахте отзад украйнките изобщо не беше лошо вие да не сте по-малко загорели от авганите малко ли край морето ви стопиха топките.Като гледам тука най-недоволни жените защото не им остана пари за козметика,еми вържете си мъжете
101
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха украинците си го натресоха четвъртият и дебел.От Мин. съвет казаха, че повече няма да има компромиси и който не иска държавни бази, ще бъде настаняван в бежански центрове, да правят компания на загорелите афганци и арабе.
100
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре знаят .. хитри са като лисици