Шефът на ДАБ: Украинците остават 72 ч. в буферните зони, след това - в базите

Мариана Тошева: Някои бежанци са предоставяли невярна информация
31 май 2022 18:39, Красимир Ангелов
62
Шефът на ДАБ: Украинците остават 72 ч. в буферните зони, след това - в базите

От 1 юни украинските бежанци трябва да напуснат хотелите и да бъдат настанени в буферни зони в Сарафово и Елхово, или да останат на свободен наем.

"Тази вечер близо 700 човека ще бъдат в буферната зона в Елхово и 200 човека в Сарафово. Не повече от 72 часа ще бъдат там хората. Уязвимите ще бъдат поетапно превозени до ведомствените бази", заяви председателят на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева в предаването "Директно" на телевизия Bulgaria ON AIR.

От 1 юни влиза в сила програмата за 10 или 15 лева на ден за настаняване или настаняване с изхранване. Вече е съставен списък на хотелите по програмата и чужденците могат да избират къде да бъдат настанени.

"Записаните в програмата хотели са повече от 100, много ведомства отвориха свои бази, имаме достатъчно леглова база. Почивните бази отговарят на всички условия", подчерта Мариана Тошева.

"Тези желания бяха обобщени в контактния център. Някои от желанията бяха: Аз съм с инвалидност, трябва да съм на място за инвалиди. Оказа се, че човекът просто има алергия. Други желания бяха да има сешоар, изхранване на домашни любимци... В анкетите бяха подадени хора с увреждания и се получиха сериозни разминавания", обясни Тошева пред Bulgaria ON AIR.

По думите й е оптимизирано насочването към буферните зони, за да се види кои хора имат необходимост от подкрепа за подслон, след което ще бъдат транспортирани в базите до 31 август, стана ясно още от думите ѝ.

Очаквайте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
лъжи преди 1 година
По точно 1 680 000 000лв. Как 15г някои на разбраха, че преди да получим каквото и да било от ЕС плащаме и то повече от това, което получаваме. Писна от неадекватни и неграмотни писания.
57
1
 
6
 
! Отговори
лъжи преди 1 година
До Истина... Моля спрете с да пишете глупости за ЕС пари. Българската вноска е над 1 милиард. Така че, ги хрантутим с наши пари. Точка!
56
2
 
2
 
! Отговори
Правда преди 1 година
До Анонимен 38 и неговите съучастници нео-нацисти като него. Внимавайте Господ да не ви върне на главата злото, което искате за другите, както е обещал за всички злодеи най-късно в ада ще си получите заслуженото възмездие за злите ви думи и дела,както и всички други злодеи като вас,врагове на Бога каквито са напр. нацистите,комунистите ислямистите и др. терористи - корумпирани слуги на дявола-престъпни убийци на Божиите хора в концентрационни лагери,газови камери,крематориуми,с терор и войни
55
5
 
0
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Това че в другите ЕС държави има милиони украински бежанци, а България не се погрижи за тях адекватно-праведно и след като бг власти се правеха на добри докато получат ЕС милиони за тях,си ги разпределиха между тях и не да дадоха нищо на самите украинци,както другите народи,вместо да продължат да им осигурят възможност за оцеляване и убежище,докато е безопасно връщането в родината,ги принуждават да напуснат, т.к предпочитат е да умрат в разрушената си родина от нечовешкото отношение на бг власти
54
4
 
2
 
! Отговори
Истина преди 1 година
До ДО 46 ИСТИНА Първо не съм украинка,а българка,но за разлика от вас,имам морал и човешко отношение към страдащите хора,както Господ е заповядал-да говориш истина,да вършиш милост и правда!А вие лъжете че украинците смучат нещо от бг-народ, бгкорумпирани власти са които смучат и от бг народ и от ЕС милиони,които си разпределят между себе си и така ограбват и украинците,и се правеха на добри към тях само докато присвоят 148 милиона,платиха на хотелиери 20 млн,а после си показаха дяволска същност
53
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Другарки Стоянова, защо не ги изпратите на военна рампа или на Овча купел,както другите,не ви е срам, продажници
52
2
 
9
 
! Отговори
ДО 46 ИСТИНА преди 1 година
Истина , виж сега моме украйнско. Това е български сайт спрете моля да говорите от наше име. Ния искаме да се намали издръжката и не само да се намали а и да си ходите мале на вашия висок стандарт а не да смучете бедния български народ. Малко ли направихме за хора като вас които гориха български знамена??? Искаме бежанците да са в бежански лагери.Вия моме сте като сирийците нищо повече. Не сте повече от никой.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им храним кучетата!!!!Да си избереш и къде да бъдат настанени!!!! Почивни бази!!!!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойдоха.Смениха имената на улиците ни. Претендират да почиват в хотели на първа линия.Имат претенции къде да ги настанят но при нас а Сащ не взеха и 100 украйнеца. Привилегии дори на някакво смешно и фалшиво предаване наречено Евровизия. Цял ден слушаме онзи Зелен Hapкомaн по телевизията как нарежда на цял свят какво да правим.Да си прибират пapцалите и да си носят капризите в Украйна.Там има достатъчно земя без бомбандировки
49
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Сирийците също бягат от война , трябва да са заедно с украйнците
48
17
 
1
 
! Отговори
Християна преди 1 година
Политици с нечовешко отношение не трябва да работят схора,още по-малко страдащи като бежанци,сираци,бездомни,инвалиди. Нито корумпирани политици,които си разпределят ЕС милиони за бежанци,а на тях дават бараки и храна за жълти стотинки, нито политици като Тошева които не правят разлика между ислямски и християнски бежанци,сякаш не знаят че по цял свят ислямисти принуждават християни да приемат насилствената им религия,отвличат,изнасилват,убиват несъгласните,затова Елхово е опасно за украинци
47
0
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
В стражица пострадалите живяха повече от -10 г в фургони след земетресението - в хотели 4-5 звезди никой не ги настани и хората пак бяха доволни , че дьржавата им помогна с това
46
0
 
18
 
! Отговори
И къде очакват? преди 1 година
Те къде си мислят, че ще живеят, ако се върнат в разрушената Украйна. В Югославия години наред живяха точно в такива селища. И в България живееха така в контейнери ли, във фургони ли години наред след стражишкото земетресение. Чувам, че и в пострадали от наводненията селища още живеят така.
45
1
 
13
 
! Отговори
Къде им е посланикът преди 1 година
А къде е междувпрочем украинският консул? Той хептен никаква работа ли няма покрай цялата тази сложна организация.? Защо украинците не очакват посолството им да се интересува от тях , даже не го споменават?
44
12
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Кой от Бг политици живее с 10-15 лв на ден,нека си подадат оставка всички които са решили да намалят дори и малката помощ от 45 лв на ден,които при това не ги даваха на бежанците,а на хотелиери,и те не стигат дори при тази инфлация,и то след като Бг получи 148 млн. от ЕС за Украински бежанци а е дала за тях само на хотелиери не повече от 20 млн. Къде изчезнаха другите милиони пак ли БГ власти си разпределиха помежду си,нека тези "нормални рамки" се приложат на бг политици-да карат с 10-15 лв на
43
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 година
Базите са държавни, сиреч наши. Ние не сме съгласни да продължаваме да ги хрантутим. Нали били много заможни и с по-висок стандарт от българите. Чудно как, при заплата от 600 лева в Украйна???.... Да си хващат партакешите и да си се връщат на високия стандарт в Украйна!!! Или по бежанските центрове! Няма такава безподобна наглост!!!
42
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефката на украинците няква си Оления се изцепи, че не може така да се постъпва с тези хора, защото те имали по-добър жизнен стандарт в Украина от българите тук!!!Еми като са толкова заможни да отиват на квартира на собствени разноски.
41
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41.Кое те дразни че били със хубави дрехи,с маникюр и добре изглеждат?Как да са като теб рошави и да изглеждат като Чупакабра.Ако си жена ще разбера защо не ги харесваш,защото жените мразят в другите жени това което самите те не притежават.
40
0
 
22
 
! Отговори
Сир бежанци в бг преди 1 година
Не чух сириици да се оплакват , че не са в -5 звезден хотелИли да ни упрекват , че нямаме много вежливо отношение кьм тях
39
0
 
28
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Бедните хора, умнико, мамин, сладък нямат претенции до небесата!Още повече бедни, бягащи от войната хора!Да не говорим как гювеча, като свърши и компактната маса бягащи от войната взе да се топи като ланския сняг в посока .... Украйна....Удивително е как фактологията вади очите и истината с 90% от така наречените бежанци, лъсна но някои от 10 кладенеца вода, вадят и само се чудят как да извъртят нещата, че България носи вина....

Спонсорирани публикации