Ден на траур в Елхово след убийството на границата

Турция задържа двама души за убития полицай
10
Ден на траур в Елхово след убийството на границата
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на траур в община Елхово заради смъртта на младши инспектор Петър Бъчваров. Той беше застрелян при безпрецедентно убийство на границата с Турция, като до момента властите в южната ни съседка са арестували двама души.

"Задържали са двама души – един извършител и един помагач. Те не са турски граждани. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, за да се запознаят с материалите и ще поискаме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура", заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Още по темата
Вече са разпитани свидетели, включително служителят на „Военна полиция”, който е бил с него в нощта на инцидента.

Погребението на сержант Бъчваров ще е утре в гробищния парк на Елхово.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: траурЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на душата му!!! Благодаря ти за службата сержант!!! Само хора минали през армията и полицията знаят в какви условия се работи и служи в тези институции, най- вече от редовия състав. Вижте побелелите коси на хора на възраст 30-35 години и тогава си избивайте комплексите с тях. Като стане наводнение или пожар те са хората, които спасяват близките ви и вас самите!!! Кажете им едно "Благодаря" и не смейте да плюете по малкото достойни хора, които се грижат за вас!!!
3
2
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Тия , ако не са от ЦРУ - та на ........Тия от ЦРУ - застреляха преди около 5 години и Руският Посланик в Турция - и Турците Закопаха Агентите на ЦРУ в Гората , ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убит е от каналджия с турско гражданство. Случаят е чисто криминален.
1
6
 
2
 
! Отговори
Хора спасявайте се преди 1 година
Полицията масово изтезава и Екзекутира Българи с техника!

Спонсорирани публикации