Гешев с оценка: Не остана никой освен прокуратурата

Резултата го виждаме всеки ден – бум на престъпността
15 ное 2022 20:23, Красимир Ангелов
32
Гешев с оценка: Не остана никой освен прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Прокуратурата ще направи всичко възможно, за да има справедливост, но тези, от които зависят законодателните промени, не правят нищо. И резултатът го виждаме всеки ден – бум на престъпността. Ако предприемаме някакви законодателни промени, те са най-вероятно в интерес на престъпността. Тази политика руши доверието в институциите, руши доверието в съдебната власт", обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Главният прокурор изказа съболезнования на семейството и близките на починалото дете в Бузовград, което беше блъснато и убито от пиян и дрогиран шофьор.

"Това дете е поредна жертва на войната по пътищата. Това, което е важно, е да се постави от нас – прокуратурата, в диалог с местните власти и гражданското общество – реалните проблеми, за реална правна реформа, пред тези от които зависи – пред Народното събрание. Защото иначе ще се борим със следващата смърт, и със следващата и това ще продължава с години. Казах преди време, че съм бесен. Да бесен съм, след като разбрах, че детето е починало. Тези неща могат да се борят с елементарни решение, които има в целия ЕС", заяви Гешев.

Той отново декларира, че ще направи възможното и невъзможното да спре бума на престъпността. Прокуратурата ще бъде активна в диалога с гражданите, добави той.

От онзи ден убийствата са три, обир на инкасо, почина дете – какво чакаме, попита Гешев и повтори: Докато не решаваме проблемите, ще прескачаме от последствия на последствия.

"Някой трябва да направи нещо, защото е застрашен всеки един от нас. Не остана никой освен прокуратурата и местната власт. Искаме да създадем механизъм, цялостен и работещ", каза още Гешев.

Той коментира и случая с изчезналото дете в Перник. В постоянен диалог сме с местната власт. Има образувано досъдебно производство. За мен е странно – как това дете не може да бъде установено за толкова дълъг период, и притеснително, заяви Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък една прокуратура.. *** за зеле не става от вас, Гешев.
11
4
 
10
 
! Отговори
Плешев, преди 1 година
Покажи си дипломата !!! Хехехех
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов насъска поми яра си Гешев срещу партньора си Черепа, с който заедно откраднаха 700 млн, едва когато Божков спря да се отчита в Чекмеджето.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е единствения мислещ сред управляващите! Браво! Истински българин!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиционерската мутра, която снове в НС и из страната с политически речи, които противоречат на заеманата от него длъжност не е компетентен изобщо да говори за каквато и да е правосъдна реформа. Та той дори няма ЗАКОННА диплома за юрист. От друга страна с цялостната си практика от действия и бездействия той е доказано вреден за съдебната система и правовия редГешев е позор! Оставка и затвор!
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо този "борец" срещу престъпността така се противи и отнема законното право на обвиняемия Цветан Василев да се защити и разкаже истината в конферентна онлайн връзка? Това е европейска практика. Отговорът е ясен. Гешев знае, че участва в ОПГ за най-големия грабеж на века - над 4 милиарда. Само за това вече трябваше да е съден, осъден и в затвора, ане да е "божи инструмент"- неконтролируем, нагъл, безпардонен и гнил от зависимости и корупция
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя колко прозрачно се правеше на луд! Абсолютен сме шник! Не мога да разбера как след цацата, който също си беше част от мафията, сложиха тоя про ст при мат, който едно свързано изречение не може да върже и борави със сто думи общо! Задкулисието, как избрахте тоя тъ пунгер да ви пази и да ви слугува бе, и едно изречение да не може да върже, какво задкулисие сте вие бе, правете нещата интелигентно поне!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И децата знаят, че Съдът и Прокуратурата са на ГЕРБ и обслужват Мафията.
4
4
 
7
 
! Отговори
Оставка, съд преди 1 година
затвор! Моментално! Такива нагли ***, прикриващи престъпници, трябва да бъдат елиминирани със сила. България ще я има дълго след като мафиотите ГЕРП, Доган, Пеевски и Гешев, изтият наровете в ЦСЗ.
3
3
 
11
 
! Отговори
Убеден преди 1 година
Прокуратурата е институцията с 8% одобрение в обществото. Когато и да я закрият ще е безвъзвратно късно
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, кой се изказва, този на когото никой не вярва. Колко години дреме там и какво свърши.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нон стоп си представям Гешев да виси на въже......,Бойко и Петков до него също леко се поклащат от вятъра.....

Спонсорирани публикации