Фарас от Багдад: В България няма много пари, но има хубав живот

Приликата между иракчаните и българите е топлината
29 дек 2022 11:27, Петя Славова
83

За ужаса от войната и страхът дори да се отиде до магазина, разказва 38-годишният Фарас от Багдад. Мъжът си спомня за живота в Ирак като заявява, че войната е най-лошото, което може да се случи в живота на човек.

Жестоката и опасна обстановка Фарас сменя със спокойствието в България. Той е в страната ни от лятото на 2008 г. Признава, че в началото му е било много трудно, тъй като не е знаел български език, заради което много работодатели са го отхвърляли. Макар по професия да е фризьор, той се принуждава да започне работа като строител заради липсата на средства. В крайна сметка обаче успява да се развие в сферата, която обича.

"Народът тук обаче много ми помогна. Първият ми извествен клиент беше Фики Стораро. Малко по малко почти всички звезди в България ги подстригвах аз", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Фарас твърди, че у нас се чувства много спокойно, тъй като България е демократична страна.

"Приликата между иракчаните и българите е топлината. Ходил съм на много места в Европа - няма я на друго място. Тук може да няма много пари, но има хубав живот", категоричен е той.

Фарас отправи и послание: Искам да кажа на хората, че не всички бежанци са лоши. Те бягат от страшното, от смъртта. Никой няма да бяга от хубавото.

Според него "хората трябва да се обичат един друг, за да спрат войната".

Историята на Фарас е част от проекта "Толерантно общество - основа за интеграция на граждани от трети държави"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
14
 
! Отговори
Деян преди 1 година
Е в Турция няма война,защо бягат от там?!?Ами защото са икономически имигранти
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дреме ми, кой от къде бяга. Българив е християнска държава и друговерци, особено *** няма място тук. Така сълзливи и сополиви се събират и след това почват, тази църква не ми хсресва, коледа ме обижда и т.н. Всичките вън от Европа, обратно в пустинята при козите
43
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47, Щом седиш 10г безработен значи си некадърен за нищо. Предпочитам работещ чужденец, пред мързелив мрънкащ от нашите.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е приятен. Нека такива работливи бежанци да идват. Ония дето вече година лежат по хотелите и мрънкат за всичко да си ходят в американския протекторат на зеленото джудже.
41
0
 
10
 
! Отговори
"Толерантното&q преди 1 година
общество НЕ Е основа за интеграция на бежанци - напротив, то е основната причина за самоунищожение на една държава. Интеграцията е възможна само когато държавата защитава своята култура и идентичност, а бежанците живеят според правилата в държавата и спазват законите й.
40
0
 
6
 
! Отговори
Вместо да проповядва преди 1 година
топлина, интеграция и толератност и да ми разправя приказки да добрите страдащи бежанци, по-добре да каже как се интегрират *** в християнския свят.
39
8
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
Известен фризьор при това. Месечно носи приход на хазната колкото 1000 бачкатори в сивия сектор. Кой има по-голяма добавена стойност за икономиката? Ясно е кой. Симпатичен млад мъж, поддържан. Не разплут дебелак с анцуг и сребърна верига без 2лв. в джоба, но със самочувствие до небето.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, сцепихте се да хвалите "добавена стойност" и "принос за обществото", той човеът е фризьор бре.
37
0
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Забрави и Е60ката :)))
36
1
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 1 година
Да, това е форумният лаф тук. 3к заплата в склада. Прочетох го преди доста месеци, няколко души го употребяваме. За справка- отворените позиции и сайта на Лидл. Вече началник склад е друго- там отиваме на 4.5к и нагоре.
35
0
 
9
 
! Отговори
Страх го било преди 1 година
да отиде до магазина в Багдад. А защо и в София хората, които живеят около Женския пазар, също ги е страх да ходят до магазина след залез слънце? Нали тук няма война?
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 34 за 3К в склада, нали.
33
2
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
Много точен коментар, евала! Няма значение произдодът а каква добавена стойност ще дадеш на обществото. *** не дава никаква. Разбира се, не всеки българин е ***, но 90% от бедните са.
32
1
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
Няма смисъл да се спори с теб. Има толкова много бежанци из горите с границата, че патрулира немска и полска гранична полиция, заедно с нашата. Като не си запознат, какво изобщо се изказваш, бе момче?! Без да съм написал долния коментар ти казвам. Ти изобщо идея имаш ли откъде вървят коридорите за бежанци? Май изобщо никаква. Чете ли за премръзналото дете с баща си и майка си до с. Габер? Отново бежанци. Нищо не си чел. Злобен бедняк.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ужасът е във Франция, в Париж не можеш да отидеш дори до магазина, понеже бежанците си наместиха краката под масата и в момента палят магазини и трошат коли по улицата, щото полицията имала наглостта да застреля някай от техните.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31 Какво гледаш на границата със Сърбия? Какви бежанци са там? От Сърбия ли?
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31 Аахаха познах те тролю с един лаф. Преди проповядваше псевдоваксините, сега проповядваш за "бежанци". Как е НПОто, облажихте яко покрай пландемиите и войната, а?
28
8
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Как реши, че не бягат жени? Това само да те питам? Имам вила на 30км от СОфия, посока границата със Сърбия и такъв ужас гледам всеки ден, че ми се реве. Прегладнели пеленачета с майките и бащите си, молещи за парче хляб. Налягай си парцалите и бачкай за жалки 3к в склада и не се изказвай по непонятни теми да не се случи и на теб да бягаш.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 "Да бягаш от война е страшно" - що не бягат жени? Що не бягат възрастни хора? Само 20-30 годишни мъже?
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братята миротворци така освободиха Ирак, така им помогнаха, че не само още не могат да се съвземат, а може и никога да не успеят! Но беше в името на доброто и понеже им се привидяли някакви оръжия, които се оказа че не съществуват! Тоест, напълно оправдано по логиката на джендърите и еврократите!