Лекар: Нова синтетична дрога прави децата ни опитни зайчета

От синтетични аналози на канабиса хора умират години наред
Обновена: 25 яну 2023 15:19 | 25 яну 2023 15:00, Анисия Иванова
74

Появи се нов опасен наркотик. Все повече млади хора се пристрастяват към вещество, известно като куш или К2. Според германски издания вече има и жертви сред децата.

"Съществуват няколкостотин синтетични аналози на канабис и десетки имена, под които те се продават. Никога не знаете какво точно ви се предлага. К2 не е по-пристрастяващ от всички останали наркотици. Всички вещества, които бихте могли да си закупите, не са изследвани за вредни ефекти. От синтетични аналози на канабиса хора умират вече години наред", заяви биохимикът от Българската академия на науката д-р Юлиян Караджов в ефира на "България сутрин".

По думите му начинът, по който може да повлияе даден наркотик, зависи от състоянието, възрастта на човек и самия състав на продукта.

"Трудно можем да контролираме действията си, ако използваме наркотици. Ако е дрога, чиито ефекти са известни, може би в даден момент може да се стегнете и избегнете опасна ситуация", отбеляза д-р Караджов.

Според биохимика под името К2 могат да се крият редица различни вещества. Пред Bulgaria ON AIR той коментира, че повод за притеснения има, тъй като и на българския пазар често се появяват синтетични наркотици.

"В науката не е описано как могат да ви съсипят здравето. Употребявайки ги, ставате опитни зайчета", категоричен бе д-р Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Китай за 1 кг наркотици от всякакъв вид следва смъртна присъда по бързата процедура без право на обжалване. Когато и у нас стане така, ще си решим проблема с наркотиците.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейски ценности !
25
1
 
13
 
! Отговори
Макаренко преди 1 година
Всичко си е до възпитание! И по наше време имаше хероин и кокаин, ама не съм отишъл да се дрогирам! Нито някой ме е принудил да го правя насила! Трябва да им се обясни на децата, че тези неща не са хубави, това е! Да им водят лекции, да им покажат снимки на починали от свръхдоза! Да им покажат снимки на умрели при катастрофи, за да видят, че и шофирането е отговорна и опасна работа! Защото в момента какво - дърпа една-две линии и се качва да кара БМВ-то с 200! Резултатите са налице!
24
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
Разбирам , че това е някакъв изкуствен вирус , който разпознава децата и смело ги завладява . Очевидно родителите ще се " бръкнат " , за да излекуват децата си от новият изкуствен вирус .
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антисоросоид - "Спасението Крумови закони забрана на наркотици и смъртни наказания като в Китай, също изкореняване на лозята ..." - Ами не, спасението е такива като теб да ги пратим за 1-2 години в Северна Корея и като/ако се върнат да ги питаме дали им е харесало с "Крумовите закони".
22
2
 
1
 
! Отговори
Е те съвсем преди 1 година
официално са опитни зайчета още от кромид-19 насам.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си мислете че е само в България и че Сорос е виновен. В Русия има цели квартали където след 10 сутринта единствените които могат да ходят са милиционерите. Всичко останало ломоти несвързано и се търкаля в калта. Не вярвате? Просто проверете например по-бедните квартали на град Улан-уде или Кизил.Даже имат и специални знаци-" забранено е лежането на пешеходна пътека" и" забранено е напиването на детските площадки" Има нет чукнете един гугъл четете гледайте.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да умират бе като нямат мозък. ЦЯЛ СВЯТ им каза :" от това се умира" Ама нее те са тарикат-гяволи. Всеки си е отговорен за собственият си живот нали така ? Утре ще хване ще пие белина или ще бърка в контакта. Някой/някоя като е *** и цяла редица лекари да му се наредят да му казват-все тая.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото синтетично месо отглеждано в лаборатории на биг фарма е убавво.
18
0
 
1
 
! Отговори
Планинар преди 1 година
К2 се изкачва, не се пие. Трябва голяма организация, смелост, тренировка и кураж.
17
4
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Спасението Крумови закони забрана на наркотици и смъртни наказания като в Китай, също изкореняване на лозята ... Ей тогава ще станем отново от най първите иначе със сорросоидна мрежа ще сме най последните, унищожение на българите и подмяната ни с цигганите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антисоросоид - Няма как някой да те тласне към пиянство и разврат, ако ти самия не го желаеш. Нито ракията ти я налива някой в устата, нито мислите или действията свързани със секс са нечие чуждо дело. Иначе и аз искам Сорос вън от България и също мисля, че медиите, а и не само, тласкат хората към пиянство и разврат, но хората са тези, които се оставят да бъдат тласкани в тази посока. Ако ти предложа да оберем банка те тласкам към престъпление, но сам решаваш, дали да участваш...
15
5
 
7
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Наркотиците трябва да продължат да убиват и погубват българите гарантирано от юдеохазарина Сорос. ВЪН от Евр..ейския съюз е спасението. ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ СВОБОДА ЗА ДА ТЛАСНАТ НАРОДИТЕ КЪМ ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Demonaz - За мафията ли работиш? Те са единствените, които печелят пари от това, че леките наркотици и проституцията са нелегални. Колко ти платиха за коментарчето? 18 стотинки? Браво, изкара някоя стотинка, но не стига даже и за дъвка.
13
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
какво откритие
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Demonaz - Аз предлагам да ти забранят да излизаш от вас, но само на теб. Ей така за всеки случай, понеже ми се струва, че си с плоско мозъче...
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има едно много просто решение - легализация на канабиса и никой няма да си купува синтетичните аналози, които са легални и от които се умира явно, а от марихуана никой не е умрял. Освен това тогава ще влизат много пари под формата на данъци в държавата, докато сега тези пари остават в мафията. Друго предимство е именно това, че ще се следи малко или много за качеството. Същото важи и за проституцията. Сега като са нелегални да не би да ги няма? Не, просто всички пари остават у престъпниците.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2. Мани ги западните ценности, сподели защо синтетичната дрога идва от Китай? Тоя лош запад за всичко е виновен.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука горе долу
8
1
 
10
 
! Отговори
Новакс преди 1 година
Поне сертификати да раздават на зайчетатаза участие в опита, както направиха предния път.