При джипитата: Обсъждат потребителска такса между 5 и 8 лв.

Голяма е групата пациенти, освободени от такса, мотивира се д-р Николова
Обновена: 26 яну 2023 11:44 | 26 яну 2023 11:33, Анисия Иванова
353
При джипитата: Обсъждат потребителска такса между 5 и 8 лв.
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се потребителската такса за посещението при личните лекари да е между 5 и 8 лева, заяви общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

"Искаме или твърда цена, или връщането на 1% от минималната работна заплата. Което е около 8 лева”, обясни тя пред Нова тв.

Общопрактикуващият лекар мотивира искането за по-високата такса: "Децата д 18 години, студентите, хората с хронични заболявания, които имат ТЕЛК – са освободени от такса. А това не е никак малка група. Сега кабинетите са пълни с деца. Държавата, която е социалната държава, на която всички плащаме данъци, когато извършва социални функции, трябва да ги извършва за своя сметка, а не за сметка на лекарите в България”.

По отношение на грипната обстановка в страната тя изрази възмущение от факта, че всяка година в есенно-зимния сезон се говори за това, че грипът идва, но никога не сме подготвени.

„В момента има смисъл да се постави антигрипна ваксина, но няма налични дози. За хората, които се страхуват от убождане и игли – има назална ваксина срещу грип. Тя е подходяща и за деца, и за възрастни, и има голяма ефективност”, подчерта тя.

По думите на доктор Николова ваксинационната програма срещу грип трябва да се разшири. „Тя трябва да обхване задължително децата. Защото държавата е тази, която трябва да се замисли, че е много по-добре да профилактира, а не да лекува. Защото при всички случаи на държавата ще ѝ излезе много по-евтино. Ще се спести и болката, страданието, усложненията и болестта”,  допълни тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много малко бе. Дайте поне 600-800 или още по-добре 5000-8000 лв. или дори евро. Напълно си заслужава!
247
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарите стават все по- малко особено в далечните райони.Да не говорим за специалиститие.Никой не иска да специализира детски болести - пари,време и 5 години учене след дипломата и да получава пари колкото един работни със средно.Братовчедите които правят асфалта изкарват повече.Лупавите народи винаги ги обират едни и същи и за техните лекари и учители няма пари.Накрая необразовани и болни.Затова и трудно разбират откъде им е дошло.
246
15
 
0
 
! Отговори
.... преди 1 година
Задължително 8лв
245
3
 
22
 
! Отговори
Геро преди 1 година
Не се наядоха .. бялата мафия !Не стига че не лекуват, а само препращат с направления .. а и по 2-3-5 хиляди на месец не им стигат.
244
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотно, вече ще плащаме в пъти повече за 2-3 часа чакане.
243
8
 
2
 
! Отговори
до 248 преди 1 година
Непознаващия цифрите от по-долу, тези услуги твоите ги знаем от ало.бг в специалния раздел. Само потвърждаваш, че всеки кирлясал труженик от улицата изкарва повече от лекарите и нагло реве, че му искат 3лв, докато продава немитото си тяло за 100лв! Като не се къпете след "услугите" после няма как да минете с 3лв при кожен!
242
13
 
4
 
! Отговори
до 238 Ей тъ...аци преди 1 година
Ще ви избият децата , докато броите стотинки и се узказвате умно по форуми! 50 човека минавали по 8лв 400лв на ден! Ха-ха ! Ами ако са 48 деца и 2 баби с колко лева си тръгва? По нула знаете ли как се умножава? Педиатрични болници - няма! Педиатри - няма! Джипитата педиатри останаха единици и ще стават все по-малко, защото за разлика от охранените чиновници по касите и някой недобросъвестни колеги, джипитата педиатри не изкарват нищо, а всички с деца търсят тях! Скоро ще видите резултатите!
241
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера един приятел се върна от Русия и разказва, че там здравеопазването е ужасно, чака се с месеци за преглед, хората умират на пода в коридорите на болниците защото Русия свърши лекарствата и болничните легла.
240
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия не правят изследвания за няколко дни, и здравеопзването им е много зле, и е много скъпо, но българските русофили са проссти и не могат да го разберат това нещо.
239
10
 
6
 
! Отговори
До 252 преди 1 година
До в Русия Я спри вече като развалена латерна да повтаряш едно и също под различни статии. Още повече, че това, което казваш, изобщо не отговаря на истина. Не забравяй, че в България има доста хора от там, така че знаем как е. Нито медицината им е безплатна, нито е бърза, а за ефективността изобщо няма смисъл да говорим.
238
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още трябва да се увеличи таксата, така няма да ходят за най-малкото нещо при личния лекар. Тука за всичко се звъни на личния лекар. В Германия при личния лекар се ходи само с уреден час от предишната седмица и повече от два пъти на месец не може да се ходи. Тука бабишкерите през ден висят за направление.
237
6
 
8
 
! Отговори
до 250 преди 1 година
Те са намалели двойно , защото е много хубаво да си лекар и само те замерват с пачки без да работиш! Примерно стоматолозите са се увеличили 10 пъти очевидно, поне в големите градове станаха като дюнерите в Германия! Но за 100лв на зъб не ревете. Вие и без зъби си пиете ракията!
236
7
 
12
 
! Отговори
в Русия преди 1 година
В Русия правят пълни изследвания за няколко часа. Безплатно. В Русия здравеопазването е безплатно и едно от най-добрите в целия свят. В западна Европа може и месеци да чакаш, за някои лекари специалисти се чака над половин година.
235
10
 
5
 
! Отговори
Д-р Голдщайн преди 1 година
Махайте здравните! Всеки лекар ще е щастлив да стане изцяло частен! Здравни няма да плащате, ще плащате социални, за братята шведи и самотните възрастни така или иначе! Но си подгответе няколко хиляди при първи сериозен случай в семейството с престой в болница! После веднага е добре да запълните резерва за следващ случай. Ако не ви се мре де - не е задължително! Нека бъдем американци!
234
5
 
26
 
! Отговори
Чужденеца преди 1 година
Тези такси са узаконен медицински рекет,как може да плащаш нещо което вече си платил(здравни осигуровки)а те даже ревът за вдигане!
233
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО ПО-ДОЛУ: МОЯТА "УСЛУГА", КОЛЕГА, Е ЗА 100-150 ЛВ. И ОПРАВЯМ "УСЛУГИТЕ" НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ.
232
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Каракучев ...Личния лекар дава ли ти безплатни лекарства или само ти пише рецепта и в аптеката олекваш с 200 лева
231
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не са ли малко нагли. от 2 на 8 лева са 400% увеличение да искат.Ами ако всеки утре поиска по толкова. Тези в бензиностанциите може да кажат, че искат да продават бензина на 10 лева. Топлофикация може да каже, че иска от 200 лева на месец да плащат хората по 800 лева
230
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че преди година ми се наложи да ходя в болница с тази хора бяха ми отношението към тях от лекарите и сестрите беше отвратително
229
5
 
7
 
! Отговори
Каракучев преди 1 година
На майстора на колата ми пък му дадох 120 кинта за една смяна на масло и уж още нещо което е пипнал.

Спонсорирани публикации