Ангел Найденов: Не виждам мирно решаване на войната в Украйна

Той коментира обвинението на Русия за българската следа за атаката над Крим
Обновена: 3 май 2023 22:18 | 3 май 2023 22:18, Йоана Цонева
26

Бившият военен министър Ангел Найденов не вижда мирно решаване на войната в Украйна, очаква скоро контраатака от страна на Киев.

"Над 300 000 етнически българи има в Украйна, част от тях са на територията или на границата на военния конфликт. Видях, че става дума за българин, който е украински гражданин, но българин по произход, вероятно. Да видим да не стане като димката на НСлС на Руската федерация за българската следа за взривяването на Кримския мост", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"От украинска страна има информация за завършена подготовка за контраофанзива - получили са над 1500 бойни машини, над 200 тежки танка, 98% от нужните боеприпаси, МиГ-20 от Полша и Словакия. Остава въпросът кога, как и къде ще бъде осъществена тази контраофанзива. Мирът се разглежда като резултат от победа, а не от преговори", убеден е ексминистърът на отбраната.

Найденов цитира независими анализатори, които смятат, че руската офанзива не просто е в застой, а пред провал:

"Данните показват, че руските части нямат териториален напредък и освен овладяването на малък глад, северно от Бахмут, нямат териториални придобивки".

Найденов коментира и теориите за руска следа в атентата срещу главния прокурор: "От една страна е ясно, че ако Путин дойде в България, той ще бъде арестуван. От друга страна, прокуратурата обяви проверка на изпълнението на санкциите срещу Русия".

Найденов призова случаят да бъде разследван максимално и на обществото да бъде представена цялата истина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мая Манолова получава поредната доза подкрепа за предизборната си кампания. С обратен знак за съжаление.
13
0
 
1
 
! Отговори
антрополог преди 1 година
този "европец" отгоре много прилича на питекантропа
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който подкрепя Путин, чеченските му наемници, туванския му военен министър, неруските му олигарси и т.н. подкрепя това руския народ да бъде тъпкан, избиван, държан в бедност, превръщан в народ живеещ в държава по арабски модел и най-лошото - връщане на крепостничеството. Русия е ПАРОДИЯ на това, което може да е и това е точно заради разни путинци и други бесове.
11
0
 
0
 
! Отговори
т и преди 1 година
въобще виждаш ли нещо?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми като гледам как се развиват събитията - Единственият смислен въпрос, който си задавам е: "Откъде точно *** преминава руско - германската граница"?
9
1
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Харков, Лиман, Херсон... Да не говорим за Киев, Гостоюел, Чернобил
8
10
 
6
 
! Отговори
Божил Божилов преди 1 година
Да,НАТО трябва да удари Русия и от удара да се саморазпадне.Това ще доведе до едно голямо облекчение за целия свят.После света да се самоорганизира в недържавни структури на етнически признак. Армии правителства и разни други тъпотии вече са ненужни на днешните хора.Живота е едно неповторимо благо за всеки човек и трябва да изключва прекратяване по този абсурден начин наречен война.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом имат МиГ-20 работата е в кърпа вързана
6
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нещо или не може да мисли,или така му изнася да дрънка.На руснаците не им трябва напредък на всяка цена имат си достатъчно,за да карат американците да харчат много пари,за да издържат украинците,а те са тези,които трябва да търсят напредък.Къде е видял тия 200 танка не става много ясно,а тия МиГ 29 руските самолети ги свалят от 300км.
5
28
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Нато трябва да удари Русия! Тези нещастници трябва да бъдат наказани.
4
4
 
20
 
! Отговори
Нема такова животно преди 1 година
Мирно решаване на война... И това чудо е било вонен министър?!?!
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво мирно решение, тази псевдодържава скоро няма да съществува а всички укрофашисти ще полагат каторжен труд в Сибирските мини!
2
6
 
22
 
! Отговори
Гошов преди 1 година
Русия нямат напредък, да, но и Украйна няма никакъв напредък от половин година насам, че и повече. Я да сметнем за половин година само САЩ колко помощи е пратила. Вече е 37-я пакет. Десетки милиарди военна помощ и нито метър напредък на Крайна. и не ми говорете, че половин година събират за контраофанзива.
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз и той ли е ,,експерт,, ??? Не може да различи ,,мир,, от безусловна капитулация на Русия :))) Големи експерти . Ако гей 7 искат всичко това означава капитулация на Русия . Мир се търси като се балансира интереса. Освен това не мисля че Русия иска само четирите области . И двете страни мислят че могат да вземат всичко а само времето може да покаже кой ще победи. Другаря Си беше прав че света го чакат промени които не е виждал от 100 години . Много врагове си навлече запада.