"Топлофикация" отговори за високите сметки за парно

Омбудсманът поиска проверка на дружеството
24 май 2023 18:16, Александър Попов
33
"Топлофикация" отговори за високите сметки за парно
Снимка: БГНЕС

В отговор на разпространеното днес по-рано твърдение на националния омбудсман Диана Ковачева Топлофикация София категорично заявява, че при определяне стойността на месечните фактури през целия отоплителен сезон се ръководи единствено от действащата нормативна уредба и по конкретно Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради в режим на етажна собственост, която е Приложение към чл. 61, ал. 1 от Наредба за топлоснабдяването.

Още по темата
Разпространеното твърдение говори за непознаване на цитираната нормативна уредба и дава възможност за спекулации по чувствителна за обществото ни тема.

Отговори на въпросите, които се повдигат са дадени в Протокол №8/15.01.2021 г. от заседание на КЕВР във връзка с извънредна проверка на „Топлофикация София“ ЕАД по повод „клиентски жалби за завишени сметки през месец ноември 2020 г.“

Топлофикация София, както досега ще окаже пълно съдействие в случай на проверка от контролните органи и Министерство на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: топлофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Мутристан преди 10 месеца
Тази крадлива мафия кога ще ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на собствениците на имоти, чието здраве е съсипала чрез ИЗНУВАНЕТО ЗА ПАРИ??????? Защото завеждат дела за НЕДЪЛЖИМИ СУМИ = ние да не сме донори на крадците, олигарските и картелите???
26
0
 
2
 
! Отговори
Ивайло преди 10 месеца
Оправете си сайта за проверка на сметките , пък другото то се е видяло .....
25
2
 
4
 
! Отговори
Топлофикация преди 10 месеца
Справедливо е..., разпределение по кубатура на сградна, ползваш не ползваш. Или индивидуален отказ от парно. Кажете как сграда с усвоени 60% стълбищни тръби за парно и топла вода ще реши на ОС справедливо плащане и разпределение? Цялата тежест от сградна се поема от 40% останали жилища, като част от тях сменят радиаторите. А останалата част е дала на наематели апартаментите, и не им пука, наемателите плакат. С дистанционните ще продължат кражбите от съседи.
24
4
 
8
 
! Отговори
Докато Топлофикация преди 10 месеца
не спре кражбите чрез подови отопления, тръби от общи части усвоени от апартаменти, смяна на радиатори преди и след отоплителен сезон, сградна е узаконена КраЖба. В сградата на родителите ми 60% от апартаментите са усвоили стълбищни тръби от коридорите, един етаж от пет, с големи кубатури са на "водни ризи" - трябва да се разбива, за да се разбере усвояват ли топло. На Топлофикация не й пука, прибира парите. Не е нормално да не се отоплявам и да плащам 100 лв сградна. 2021 г. 200-300% сградна???
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казва един познат: ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ С ДВЕ ЖЕНИ СЕ РАЗВЕДОХ , САМО С ТЕЯ ИЗМАМНИЦИ НЕ МОГА! Хахаха
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казва един познат: ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ С ДВЕ ЦЕНИ СЕ РАЗВЕДОХ , САМО С ТЕЯ ИЗМСМНИЦИ НЕ МОГА! Хахаха
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички бивши шефове или подставени техни протежета са се обзавели с фирми за "топлинно счетоводство". Ясно е кой го измисли и тях. Защо топлофикация оскъпява продукта си като наема външни подизпълнители, чиито методики никой не контролира. А трябва да пкащаме и за нови топломери , коитоНА СИЛА НИ БЯХА НАТРАПЕНИ. Който исйа нови , да си ги сменя сам. Не че ние бяна да ги платим оак де. И т.н. и т.н. и т.н. до безкрай.....няма отърване от рая мафия!!!
20
0
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
схемите у БГ ще продължават докато народа е *** и не мисли ! та така ..... като плащате по 200-300 лв за 1-2 радиатора сметки кой ви е виновен ! не мислите ей про***Ст народ братче....
19
1
 
12
 
! Отговори
Бай Колю преди 10 месеца
Да вземат най-после да фалират, докато на хората не им е писнало, та да ги фалираме ние.Чакам с ъглошлайфа да режа тръби, че ми вземат за тях толкова такса мощност, колкото ток плащам за климатиците, с които цяла зима поддържам 23 градуса.
18
0
 
10
 
! Отговори
ДО 17 преди 10 месеца
До Бай КолюЗАЩОТО имат политчески протекция - Валио Топлото кой го назначи той беше фронтемен на една групичка около Общинарската мафия в СФ която разсипа освен Парното и самата столица ....
17
0
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
крадат софиянци друг път - КРАДЕ ТОПЛОфИКАЦИЯ СОФИЯ ! лАФЪТ навремето беше коя най-голяма мафия в БГ освен ВИС И СИК - топлофикация СФ
16
0
 
12
 
! Отговори
Бай Колю преди 10 месеца
В месец с очеизвадно по-ниски температури, енергията за подгряване на кубик вода е по-малко от по-топъл такъв. Когато както им изнася.За тръбите, сградна инсталация, такса мощност и как ли не още не го преименуваха, да не говорим.Ами вземете си тръбите и се разкарайте от имота ми. Или ми плащайте наем.Бил съм се съгласил, като съм подписвал договор с тях. Не съм. Ами сори, заварено положение...Как за толкова години никой не успя да ги осъди. Ама не става, хранилката там е сериозна.
15
4
 
7
 
! Отговори
СОФИЯНЦИ преди 10 месеца
КРАДАТ ПАРНО И ТОК НА ВОЛЯ > ПОСЛЕДНАТА ИМ НЕПЛАТЕНА СМЕТКА Е 680 МЛН.
14
0
 
11
 
! Отговори
Бай Колю преди 10 месеца
Тия са пълни измамници. Възползват се от излишно сложната методика за изчисляване, за която и два разширени курса по висша математика не са достатъчни да си я обясни човек. И която сами са си измислили, точно с тази цел - да не може никой да им хване спатиите.При всички други услуги е ясно: киловатчаси, кубици, минути, мегабайти - виждаш какво ползваш и знаеш какво плащаш. При топлоизлагация - тъмна Индия.
13
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Питайте Фандъкова, тя знае защо. Въобще какво е наред в София, едно голямо нищо. Добрече се маха скоро, заедно с ГЕРБ. Вижте една нормална европейска столица, как е там и как е тука. Децата като идват от Европа, питат война ли е имало тук.
12
1
 
6
 
! Отговори
фен(бивш) преди 10 месеца
НИМА СЕ СЪМНЯВАХТЕ,ЧЕ НЕ ЩЕ СЕ ОПРАВДАЯТ???????????
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само да поясня. Омбудсманът пише до ТЕЦ / топло електрическа централа/ за финансова справка. А не до Топлофикация. ТЕЦ поддава допълнително подгрята видяна Дружество Топлофикация.
10
0
 
36
 
! Отговори
Гост преди 10 месеца
Април винаги е бил със средноденонощни температури под нулата, също така Май, Юни, Юли, изобщо в нашата страна температура е като на полюсите.
9
1
 
32
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 10 месеца
НАРОДА КАТО Е *** и мързелив койе виновен ?!!?!?Топлофикация -СОФИЯ Е ЯСНО че надписават яко сметките ....
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оператори ,ерп ,топлофикация все там ,всички скубят българския народ ,и никой не го преъеснява ,и защо никой не говори кой купи ЧЕЗ