"Топлофикация" отговори за високите сметки за парно

Омбудсманът поиска проверка на дружеството
24 май 2023 18:16, Александър Попов
33
"Топлофикация" отговори за високите сметки за парно
Снимка: БГНЕС

В отговор на разпространеното днес по-рано твърдение на националния омбудсман Диана Ковачева Топлофикация София категорично заявява, че при определяне стойността на месечните фактури през целия отоплителен сезон се ръководи единствено от действащата нормативна уредба и по конкретно Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради в режим на етажна собственост, която е Приложение към чл. 61, ал. 1 от Наредба за топлоснабдяването.

Още по темата
Разпространеното твърдение говори за непознаване на цитираната нормативна уредба и дава възможност за спекулации по чувствителна за обществото ни тема.

Отговори на въпросите, които се повдигат са дадени в Протокол №8/15.01.2021 г. от заседание на КЕВР във връзка с извънредна проверка на „Топлофикация София“ ЕАД по повод „клиентски жалби за завишени сметки през месец ноември 2020 г.“

Топлофикация София, както досега ще окаже пълно съдействие в случай на проверка от контролните органи и Министерство на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Топлофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
27
 
! Отговори
Обират народа.... преди 11 месеца
В Пловдив е същото положение. Двойни сметки от март до май включително. И то без топла вода и парно, само сградна инсталация. 88 лв. месечно.
6
0
 
15
 
! Отговори
силно замислЕна преди 11 месеца
И к'во отговори......к'вот си е, тъй ще си е?!
5
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С каквото и да се оправдават за по-малко произведена топлоенергия от преден месец няма как абонатите да ся изразходили повече такава в сравнение със същия преден месец и следователно да имат по-висока сметка от предна такава. В топлофикация са измислили явно нова абстрактна математика, която само те разбират, а логиката убягва на всички други!
4
2
 
17
 
! Отговори
Кирчо и Кокора преди 11 месеца
да продават коли апартаменти и да плащат!! Аман от разбирачи управници!
3
2
 
18
 
! Отговори
А кокорчо кога?? преди 11 месеца
Кога ще отговори той? Защото той беше първият човек който още 2022 Март излезна и каза че България щяла едностранно да прекрати договорите за газ!! После се изнесе като пръдня из *** и сег никакъв го няма
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моите фактури съм ги пратил на Киро Парапето той да им плаща на топлоклесачите.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още ползваме тръби ,а?